مديرکل دیوان محاسبات مازندران گفت: با مدیرانی که در زمینه جذب اعتبار فعال نباشند برخورد میشود و خط قرمز ما برگشت بودجه به خزانه است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، بابایی رئیس دیوان محاسبات مازندران در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه استانی گفت: دیوان محاسبات بازوی اجرایی مجلس شورای اسلامی است و در تصمیم سازی تقش دارد و حسابرسی و رسیدگی بر بودجه دستگاههای اجرایی دارد که میتواند موسسات و نهادهایی باشد که از بودجه عمومی استفاده میکنند.
وی با تاکید بر اینکه بر طبق قانون اساسی دیوان محاسبات جزو نهادهای نظارتی است افزود: براساس وظایف تعیین شده نظارت و حسابرسی در هر قوهای براساس یک تشکیلات نظارتی انجام میشود.
مدیرکل دیوان محاسبات گفت: به دنبال مانع تراشی نیستیم و اجرای سیاستهای نظام را در برنامه داریم و ما به عنوان دیوان محاسبات در موضوعات مختلف ورود میکنیم.
بابایی ادامه داد: در سال گذشته براساس اتفاقاتی که در قانون بودجه داشتیم ۱۱۶ پرونده داشتیم.
وی استان مازندران را از استانهای پر ظرفیت دانست و دریا جنگل، آب و هوا و زمینهای مستعد را از مهمترین موضوعات قابل رسیدگی در دیوان محاسبات اعلام کرد.
بابایی گفت: دیوان محاسبات فعالیتی پیشگیرانه دارد ولی از تخلفات چشم پوشی نمیکنیم و با مدیران متخلف برخورد میکنیم.
وی افزود: در قوانین و مقررات نیروهای ما اشرافیت دارند و متخصصان پاک دست و کارآمد داریم و گلوگاههای فساد را در هر دستگاهی میتوانیم با مدیران آموزش دهیم و براحتی کارها را به مدیران میتوانیم آموزش دهیم.
مدیرکل دیوان محاسبات مازندران همچنین اظهار کرد: رصد تخلفات مالی همه دستگاههای اجرایی استان انجام میشود و در صورت تخلف براساس مقررات و بخشنامهها ورود میکنیم.
بابایی تاکید کرد: در گام دوم انقلاب با حضور مردم انقلابی و جهادگر میتوانیم اقدامات را انجام دهیم.
وی با بیان اینکه مجمع ناظران مردمی در کشور تشکیل شده است گفت: در استان ۱۰۰ نفر از ناظران مردمی از دانشجویان، کشاورزان و حتی کارمندان حضور دارند.
بابایی خاطرنشان کرد: اساسنامه این مجمع نیز تهیه شده است و مردم میتوانند هر اتفاق و ترک فعل مدیران استانی را به ما اطلاع دهند و حضوری یا در سامانه ۱۹۸ میتوانند گزارشات را به ما منتقل کنند
این مسئول گفت: نظارت کم هزینه و شفافیت از ویژگیهایی است که دنبال میکنیم.
وی با بیان اینکه هرگونه دست درازی به بیت المال توسط دغدغهمندان گزارش داده شود افزود: هر گام که بر میداریم باید پیوست مردمی داشته باشد و نفع مردم در نظر گرفته شود.
بابایی تصریح کرد: در مازندران پروژههای نیمه تمام بسیاری داریم و شهر به شهر دسته بندی انجام شد و برای نمایندگان ارسال شده است و اعلام کردیم حسابرسی عملکرد هر پروژه باید انجام شود و جزئیات پروژهها مثل ورزشگاه ماهفروجک، پروژههای ورزشی، کشاورزی، منابع طبیعی و زباله سوز ساری مورد رسیدگی قرار گرفت.
این مسئول با تاکید بر اینکه پیمانکاران در زمینه اتمام طرحها درست عمل نمیکنند بیان کرد: متاسفانه جرایم سنگینی در اثر رهاسازی پروژه توسط پیمانکاران انجام نشده است و با تشکیل پروندهها مدیران متخلف را شناسایی میکنیم.
مدیرکل محاسبات مازندران گفت: پروژه زباله سوز ساری باید در سال ۹۳ پایان مییافت، اما همچنان نیمه کاره است.
به گفته بابایی، در اثر وقوع جرم پرونده به دادگستری فرستاده میشود و زندان و هر نوع عواقبی در اثر رسیدگی به پروندهها حاصل میشود.
مدیرکل دیوان محاسبات مازندران افزود: براساس آمایش سرزمین طرحهایی در جهاد کشاورزی و ... داریم که ممکن است چند سالی طول بکشد مانند اصلاح نژاد، دام و گیاه و تخصیص اداری در اسفندماه بوده که بودجهها به خزانه برگشت داده میشود و طرحها مغفول واقع میماند.
وی از نمایندگان و سازمان برنامه ریزی خواست با ورود به مقوله بودجه در جهت اجرای طرحهای عمرانی ورود کنند.
مدیرکل دیوان محاسبات مازندران در ادامه تصریح کرد: ۱۱۶ پرونده در استان تشکیل شده است و با افرادی که مانع تراشی نسبت به شعار سال داشته باشند برخورد میشود.
وی خواستار افزایش درآمد استان و در نهایت رضایتمندی مردم شد و گفت: مراکز مطالعاتی خوبی در استان داریم.
بابایی با اشاره به تولید ۴۵ درصد برنج کشور و وجود موسسات تحقیقاتی خزر، برنج و مرکبات بیان کرد: اگر باورمندی برای حل مشکلات وجود داشته باشد تخصیصهای استان هدفمند هزینه میشود.
وی در زمینه جذب منابع تاکید کرد: تا پایان خرداد ۱۳۰۰ میلیارد تومان در حساب دستگاهها بوده که جذب نشده است.
بابایی در ادامه اظهار کرد: با مدیرانی که در زمینه جذب اعتبار فعال نباشند برخورد میشود و خط قرمز ما برگشت بودجه به خزانه است و با انواع زیرمیزیها نیز برخورد میشود.
میران زاده معاون دادستان دیوان محاسبات کشور نیز در ادامه این گفتگو گفت: دیوان محاسبات عالیترین نهاد نظارتی بوده و انحصاریترین نهاد مالی کشور است و پاسداری از بیت المال از وظایف این نهاد بوده و با نظارت بر عملکرد وزارتخانه و نهادها اعمال میکند.
وی افزود: با رای قاطع نمایندگان آقای دستغیب انتخاب شدند و در التزام بخشی امور مالی و ارائه گزارشات موثر نقش خود را ایفا کرده است.
میران زاده تصریح کرد: وظیفه تحقیق گزارشات ارائه شده به دادسرا را بر عهده داریم.
به گفته وی، دیوان محاسبات در سطح کشور بازرگانی دارد که نظارت برخط دارند و چنانچه انحراف از قوانین صورت بگیرد گزارشات به دادستان دیوان ارائه میشود و پس از جذب مستندات اعلام نظر کرده و موارد تخلف را برای صدور رای ارجاع میدهد.
این مسئول تاکید کرد: تحت هیچ شرایطی تابع فشارها و سفارشات نیستیم و با قاطعیت به تخلفات رسیدگی میشود.
وی بیان کرد: با تشکیل پرونده خواستار اعمال مجازات هستیم و آرای دیوان محاسبات قابل بازدارندگی است.
میران زاده اظهار داشت: استانهای کشور مزیتهای مختلفی دارند و مازندران با داشتن جنگلها و منابع طبیعی از استانهای خاص بوده و برخورد سریع در موضوعات منابع طبیعی را با جدیت دنبال میکنیم.
گزارش مردمی: