استاندار گیلان گفت: با توجه به برداشت سالانه بیش از ۲۲ هزار تن زیتون در استان، باید زنجیره ارزش تولید این محصول تقویت شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای گیلان ؛ دکتر اسدالله عباسی امروز در حاشیه بازدید از باغهای زیتون لوشان در شهرستان رودبار با اشاره به فعالیت کارخانههای روغنکشی در این منطقه، گفت: برای تقویت زنجیره ارزش محصول زیتون، باید به مراحل تولید، فرآوری، روغن کشی و بسته بندی این محصول توجه جدی شود.
استاندار گیلان با تاکید بر لزوم تلاشها برای تقویت زنجیره ارزش تولید محصولات کشاورزی در دولت چهاردهم و اجرای طرح توسعه باغهای زیتون ، گفت: با توجه به شعار سال «جهش تولید با مشارکت مردم»، در این طرح ، باغهای زیتون این شهرستان با مشارکت و سرمایه گذاری بخش خصوصی به شکل مدرن و نیمه مدرن توسعه مییابد.
وی با بیان اینکه برای توسعه باغهای زیتون باید به کیفیت، کمیت، صادرات و زنجیره ارزش تولید این محصول توجه شود، اضافه کرد: با کشورهای همسایه مانند روسیه قراردادی منعقد شده تا محصول زیتون رودبار به آن کشورها صادر شود.
استاندار گیلان گفت: در صورت تامین آب مورد نیاز زیتون کاری از سوی امور اراضی و منابع طبیعی، باید با علاقمندان تولید این محصول و سرمایه گذران این حوزه و توسعه باغهای زیتون رودبار همکاریهای لازم انجام خواهد شد.
دکتر عباسی با تاکید بر فواید مصرف روغن زیتون، افزود: سرانه مصرف روغن زیتون در کشور در مقایسه با استاندارد جهانی پائین است و بیشتر از روغنهای دیگر استفاده میشود.
استاندار گیلان امروز پس از بازدید از باغهای زیتون لوشان، با زیتونکاران این منطقه هم گفتگو کرد و از نزدیک در جریان مسایل و مشکلات آنها قرار گرفت.
کشت زیتون در رودبار قدمتی ۹۰۰ ساله دارد.
شهرستان رودبار یکی از قطبهای تولید زیتون در ایران است که به دلیل برخورداری از آب و هوای خشک، تنها شهرستان تولید کننده زیتون در گیلان است.