لایحه جنجالی جمعآوری سگهای ولگرد ترکیه در مجلس این کشور تصویب شد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ این لایحه پس از ۴۲ ساعت بحث، بررسی، مناقشه لفظی و فیزیکی، با ۲۷۵ رای موافق در مقابل ۲۲۴ رای مخالف به تصویب قانونگذاران مجلس ملی ترکیه رسید.
بر اساس دادههای منتشره حدود ده میلیون قلاده سگ ولگرد در کوچه و خیابانهای این کشور زندگی میکنند و قانونی که تصویب شده اجازه کشتن (اُتنازی- کشتن با ترحم) حیوانات بیمار و یا دارای رفتار درندگی را به شهرداریها و ارگانهای ذیربط میدهد.
بموجب این قانون افرادیکه سگهای خانگی را رها کنند ۶۰ هزار لیر جریمه میشوند.
همچنین شهرداری کلانشهرها موظف شده اند بخشی از بودجه خود را صرف جمع آوری و ساماندهی در مراکز نگهداری کنند.
بموجب این قانون شهرداران و اعضای شورای شهر در صورت تخطی از این مصوبه، تا دو سال به حبس محکوم خواهند شد.
هر چند مقامهای ترکیه میگویند با این قانون دست به کشتار جمعی سگهای ولگرد نمیزنند، اما مدافعان حقوق حیوانات خواستار ساماندهی، واکسیناسیون و عقیم سازی سگهای خیابانی هستند و حزب جمهوریخواه بعنوان بزرگترین حزب مخالف درصدد است تا برای ابطال این قانون به دادگاه قانون اساسی ترکیه شکایت کند.
گفتنی است هر چند زندگی سگهای بی صاحب در سطح شهرهای ترکیه مسالمت آمیز بنظر میآید، اما دادهها گواه چیز دیگری هستند، بطوریکه فقط در یکسال گذشته افزون بر پنج هزار شکایت از سگهایی که در کوچه و خیابانها پرسه میزنند ثبت شده و در بازه زمانی مارس ۲۰۲۲ تا دسامبر ۲۰۲۳ میلادی ۹۲ شهروند از جمله ۴۹ کودک جان خود را بدلیل حمله سگها از دست داده اند.
عمق این معضل در شهر ازمیر با حدود نیم میلیون قلاده سگ بی صاحب، استانبول با حدود ۱۳۰ هزار و آنکارا با ۹۰ هزار قلاده سگ بیش از شهرهای دیگر حس میشود.
بر اساس نظرسنجی موسسه افکارسنجی متروپول ۷۸/۶ درصد مردم ترکیه معتقدند این حیوانات باید جمع آوری و به مراکز نگهداری منتقل شوند و تنها ۲/۷درصد با روش کشتار موافقند، در این بین ۱۶/۹ درصد هم طرفدار نگهداری و تغذیه حیوانات در کوچه و خیابانها هستند.