نهم مرداد امسال نیم قرن است که سازمان انتقال خون کشور بر درد بیماران نیازمند به این ماده حیاتی، مرهم می گذارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز فارس، مدیر کل انتقال خون فارس گفت: استان فارس با وجود دانشگاه علوم پزشکی شیراز به عنوان قطب درمان جنوب کشور و فعالیت مراکز درمان سرطان، بیماران، مراکز جراحیهای خاص، و مراکز پیوند اعضا و پیوند مغز استخوان، به خون و فراوردههای خونی زیادی نیازمند است.
اکبرزاده، افزود: ۱۴ پایگاه ثابت در استان فارس مستقر است که هرکدام دارای پایگاه سیار است و تامین و توزیع خون و فراوردههای خونی برا برای همه بیمارستانها و مراکز درمانی را عهده دار است.
وی گفت: با توجه به اینکه بیش از ۳۰ درصد از بیماران بستری در بیمارستانهای استان فارس از ۷ استان دور و نزدیک کشور هستند، نیاز به خون و فراوردههای خونی بسیار اهمیت دارد و این مراجعه مستمر اهداکنندگان خون را میطلبد.
مدیر کل سازمان انتقال خون فارس، گفت: در حال حاضر پیش بینی ذخایر خونی را هشت روز در نظر گرفته ایم که سبب میشود کمتر با چالشها و تنشهای کم خونی مواجه شویم.
اکبرزاده بیشترین نیاز خونی را در گروههای منفی خون به ویژه گروه خونی اُ منفی اعلام کرد.
سازمان انتقال خون ایران نهم مرداد ۱۳۵۳ آغاز به کار کرد و اکنون نیم قرن از فعالیت این سازمان میگذرد.
معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان انتقال خون هم گفت: جمهوری اسلامی ایران از نظر تعداد اهدای خون داوطلبانه در بین کشورهای منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت، رتبه نخست را به خود اختصاص داده است.
بشیر حاجی بیگی افزود: بر اساس آمارهای سازمان انتقال خون، ۹۰ درصد اهدا کنندگان، خون مثبت و ۱۰ درصد خون منفی به صورت داوطلبانه اهدا کردهاند.
وی اعلام کرد: پارسال ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار خون و فرآورده خونی شامل پلاسما پلاکت گلبول قرمز و کرایو به منظور تامین نیاز بیماران در هزار بیمارستان و مرکز پزشکی کشور تولید و توزیع شده است.