یونسکو با ثبت هگمتانه و مرکز تاریخی همدان به عنوان بیست و هشتمین اثر جهانی ایران، فصل جدیدی را در شناسایی و معرفی جاذبههای تاریخی و فرهنگی ایران به جهان رقم زد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان همدان؛ این رویداد مهم که با استقبال کارشناسان حوزه گردشگری مواجه شده است، نویدبخش رونق صنعت گردشگری و افزایش جذب گردشگران خارجی به ایران است.
کارشناسان بر این باورند که ثبت جهانی هگمتانه میتواند به شکل موثری بر ویژندسازی گردشگری ایران در سطح جهان کمک کند.
این امر موجب میشود تا ایران به عنوان یکی از قطبهای مهم گردشگری در جهان شناخته شود و مورد توجه گردشگران خارجی قرار گیرد.
با ثبت جهانی هگمتانه، این اثر تاریخی همچنان در حاکمیت ملی ایران باقی خواهد ماند.
با این حال، طبق معاهده بینالمللی، همه کشورهای عضو یونسکو موظف به مشارکت در حفظ و نگهداری از این اثر ارزشمند تاریخی هستند.
هگمتانه که قدمتی بیش از ۳۰۰۰ ساله دارد، یکی از کهنترین تپههای تاریخی ایران به شمار میرود.
این شهر باستانی که در دوران مادها بنا شده است، وسعتی حدود ۳۰ هکتار دارد و در کاوشهای باستانشناسی صورت گرفته در این تپه، آثار ارزشمند و منحصر به فردی در سطح جهانی کشف شده است.
رئیس جمهور هم در پیامی، ثبت جهانی تپه هگمتانه را تبریک گفت.
متن پیام رئیس جمهور به این شرح است:
به نام خدا
تاریخ و فرهنگ و تمدن ایران زمین همواره در تارک جهان میدرخشد و امروز ثبت جهانی تپه هگمتانه به عنوان بیست و هشتمین اثر ایران در فهرست میراث جهانی بار دیگر شکوه تمدن ایران زمین را یادآور شد.
همدان، شهر کهن و دیرپاست و آثار تاریخی و فرهنگی فراوانی را از دوران مختلف در خود جای داده است. در متون تاریخی بازمانده از دورههای پیشین در ایران و خارج از ایران نیز این شهر جایگاه خاصی داشته و رویدادها و حوادث تاریخی این شهر، نشانی از اهمیت والای آن دارد، اما همیشه همدان از دورههای پیش از اسلام تاکنون، مهد علم و دین بوده است.
تپه هگمتانه، نماد اتحاد اقوام ایرانی از دوره ماد و گسترش و پاسداری از آن در دورههای هخامنشی، اشکانی و ساسانی است.
همدان در دوره اسلامی، همچنان با تاریخ ایران پیوند تنگاتنگ داشته و بسیاری از وقایع تاریخی در دوران اسلامی را رقم زده است.