با افزایش دما، گرم شدن هوا و افزایش پرتوهای فرابنفش خورشید در محیط، دستگاههای اجرایی استان همدان امروز تعطیل شدند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان همدان؛ تعطیلی ادارات برای کاهش میزان مراجعه مردم به محیطهای باز بوده است و بر اساس نظر کارشناسان بهتر است مردم در این روزهای گرم تابستانی در ساعتهای ۱۰ تا ۱۷ کمتر در معرض اشعه خورشید قرار گیرند.
متخصص پوست بیمارستان فرشچیان همدان درباره مشکلاتی که برای مردم در صورت حضور در برابر امواج خورشید قرار میگیرند گفت: همه مردم از طریق مواجهه با نور خورشید و برخی از منابع انسان ساخت در صنعت و موارد تفریحی در معرض پرتوهای فرابنفش هستند.
دکتر محمد جمشیدی افزود: طول موج پرتوهای فرابنفش از ۱۰۰ تا ۴۰۰ نانومتر است و محدوده ۱۰۰ تا ۲۸۰ نانومتر با نام یو وی C، محدوده ۲۸۰ تا ۳۲۰ نانومتر با نام یو وی B و محدوده ۳۲۰ تا ۴۰۰ نانومتر نیز با نام یو وی A شناخته میشود.
او همچنین گفت: محدوده ۱۰۰ تا ۲۸۰ نانومتر یا یو وی C که خطرناکترین نوع اشعه فرابنفش است، به طور کامل از طریق لایه اُزن کنترل میشود؛ به جز در مناطقی از دنیا مانند برخی مناطق استرالیا که با مشکل سوراخ شدن این لایه روبرو هستیم و این مشکل را خوشبختانه در کشورمان نداریم.
وی از کنترل ۹۰ درصد یو وی B خبر داد و گفت: اشعه فرابنفش در محدوده ۳۲۰ تا ۴۰۰ نانومتر یا یو وی A به طور کامل از لایه اُزون عبور میکند و انسانها عمدتاً در معرض ۱۰ درصد یو وی B و ۱۰۰ درصد یو وی A قرار دارند.
این متخصص پوست با بیان اینکه یو وی B موجب آفتاب سوختگی و برنزه شدن میشود، افزود: اثرات نور خورشید بیشتر مربوط به یو وی A است که بر قسمتهای عمیقتری از بدن و پوست ورود میکند و باعث سرطان پوست، پیری زودرس پوست، آب مروارید و اختلال در سیستم ایمنی میشود.
جمشیدی با تاکید بر اینکه مواجهه طولانی مدت با پرتوهای فرابنفش مضر است، گفت: مواجهه کوتاه مدت با پرتوهای فرابنفش در حد یک ساعت یا یک روز، نمیتواند باعث ایجاد مشکل برای انسانها شود هرچند باید در این روزهای فصل گرم و تابستان کمتر در معرض نور خورشید قرار گیریم.
برای پرتوهای فرابنفش شاخص UV Index تعریف شده و ابزاری است که آگاهی عمومی در خصوص مواجهه طولانی مدت در برابر این پرتوها را افزایش میدهد بنابراین اتخاذ راهکارهایی برای خودمراقبتی در برابر این پرتو، مهم است. شاخص یو وی باید به صورت روزانه گزارش شود و دامنه آن از صفر تا بالاتر از ۱۱ است که هرچه این شاخص بیشتر شود، پتانسیل آسیب رسیدن به پوست و چشم افزایش مییابد که لازم است مواجهه خودمان با پرتوهای فرابنفش را کمتر کنیم.
به گفته متخضصصان بهداشت وقتی شاخص یو وی بین ۱ تا ۲ باشد میزان اثر کمی دارد و بی خطر است، اما برای افرادی که دارای پوست حساسی هستند و دچار آفتاب سوختگی میشوند، بهتر است از لباسهای بلند و کرم ضدآفتاب با فاکتور حفاظتی در برابر نور خورشید یا SPF حداقل ۱۵ استفاده کنند. وقتی این شاخص بین ۳ تا ۵ باشد، خطر آن متوسط و لازم است که در ساعات بین ۱۰ تا ۱۶ مواجهه با نور خورشید به حداقل برسد و در بیرون از خانه، از کلاههای لبه دار، لباسهای بلند و آستین دار، کرمهای ضدآفتاب با SPF حداقل ۱۵ و عینک آفتابی مناسب که توانایی حذف پرتوهای فرابنفش داشته باشد، استفاده کنیم.
وقتی شاخص یو وی بین ۶ تا ۷ باشد، خطر افزایش مییابد و باید بین ساعات ۱۰ تا ۱۶ مواجهه با نور خورشید به حداقل برسد و موارد گفته شده حتماً مورد نظر قرار گیرد. وقتی شاخص یو وی بین ۸ تا ۱۰ باشد، خطر بسیار زیادی دارد و در این روزهای تابستان، شاخص یو وی در ساعات ۱۰ تا ۱۶ در این محدوده قرار دارد و در برخی از مناطق ممکن است این شاخص به ۱۱ نیز برسد.
اقدامات ساده مانند استفاده از کلاه لبه دار، عینک آفتابی استاندارد، کرمهای ضد آفتاب و لباسهای بلند و آستین دار در کنار کاهش مواجهه با نور خورشید به تأمین سلامت افراد در برابر پرتوهای فرابنفش، کمک زیادی میکند. شاخص یو وی بالاتر از ۶ منحصر به ایران نیست بلکه کل خاورمیانه و دنیا با این مشکل روبروست و در فصل گرم سال، این پدیده طبیعی و ناشی از نور خورشید است.