وقتی غلظت ازن استراتوسفر کاهش یابد، اشعه فرابنفش بیشتری در سطح زمین دریافت میکنیم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما آبادان؛ رئیس پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور گفت: تابش فرابنفش طولموج خاصی از طیف الکترومغناطیس است که از سمت خورشید به زمین ارسال میشود و معمولاً ۲۰۰ تا ۲۵۰ نانومتر و در برخی منابع تا ۲۸۰ نانومتر ذکر شده است. وقتی غلظت ازن استراتوسفر کاهش یابد، اشعه فرابنفش بیشتری در سطح زمین دریافت میکنیم.
امواج فرابنفش در مواردی مضر و در مواردی مفیدند. بهعنوانمثال منبع اصلی تولید ویتامین D اشعه فرابنفش است، اما وقتی مقدار دریافت آن از میزان معینی بیشتر میشود سیستم حفاظتی بدن دچار مشکل شده و دچار آفتابسوختگی و تروماهای پوستی میشویم.
بر اساس منابع علمی بیشترین اشعه فرابنفش از ساعت ۹ تا ۱۶ در سطح زمین دریافت میشود، تابش این اشعه در مناطق مختلف یکسان نیست و در مناطق مرتفع بیشتر از سایر نقاط دریافت میشود و در ساعاتی که تابش خورشید شدت بیشتری دارد، اثرگذاری فرابنفش نیز بیشتر خواهد بود.
براساس اطلاعات دریافتی از سازمان هواشناسی، شاخص اشعه UV در ساعات اوج آفتاب یعنی از ساعت ۱۰ صبح تا ۱۶ بسیار خطرناک خواهد بود و شهروندان باید تدابیر لازم را برای حفاظت از پوست خود در نظر بگیرند. اشعه UV میتواند موجب سوختگیهای پوستی، پیری زودرس و حتی بروز سرطان پوست شود بنابراین رعایت توصیههای بهداشتی و پیشگیری بسیار ضروری است.
استفاده از کرمهای ضد آفتاب با SPF مناسب به ویژه در ساعات اوج تابش خورشید (۱۰ صبح تا ۱۶) بسیار ضروری است، همچنین لباسهای بافتدار و رنگ روشن که بازوها و پاها را میپوشانند میتوانند محافظ خوبی در برابر اشعه UV باشند، نقش مهمی در محافظت در برابر این اشعه دارند.
تلاش کنید بین ساعتهای ۱۱ تا ۱۵ بعداز ظهر در معرض آفتاب قرار نگیرید.
مایعات خنک بنوشید.
از کلاه و لباسهای کتانی گشاد و با رنگ روشن استفاده کنید.
هنگام تردد در مسیر سایه حرکت کنید.
از فعالیتهای سنگین بدنی در طول ساعات گرم روز پرهیز کنید.
از میوه و سبزیجات آبدار استفاده نمایید.
در صورت امکان دوش بگیرید.
برای محافظت در برابر اشعه ماورای بنفش استفاده از عینکهای آفتابی با فیلتر UV و کلاههای لبهدار هم به عنوان تدابیری موثر برای محافظت از صورت و چشمها توصیه شده است.