گاردین نوشت: پاریس در آستانه آغاز المپیک به شهر نردهها و موانع آهنی و رمزینههای پاسخ سریع (کیوآر کد) مبدل شده که این میزان حضور نیروهای نظامی و امنیتی در معابر از جنگ جهانی دوم به این سو سابقه نداشته است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ روزنامه گاردین در تشریح جو امیتی پاریس نوشت: تمهیدات امنیتی موجب شده است با برپایی ۴۴ هزار نرده فلزی، بسته شدن بخشی از معابر عمومی، گشت زنی روزانه دهها هزار نیروی پلیس و امنیتی و همه گیر شدن نیاز به استفاده از رمزینههای پاسخ سریع، پایتخت فرانسه به شکلی کاملا متفاوت در آید.
به نوشته گاردین: حدود سه هفته آینده که مسابقات المپیک در پاریس جریان دارد، به طور متوسط روزانه ۳۰ هزار نیروی پلیس و ژاندارمری و امنیتی، شامل ۲۰ هزار نیروی امنیتی و حفاظتی خصوصی و ۱۰ هزار ارتشی، در پاریس گشت میزنند.
به نوشته این روزنامه، در شب گشایش رسمی این مسابقات، ۴۵ هزار نیروی پلیس و امنیتی، به حال آماده باش در میآیند، گاردین نوشت این چنین نظامی شدن شهر پاریس، از زمان جنگ جهانی دوم تاکنون دیده نشده است.
گاردین نوشت شدامد خودروها در اغلب نقاط شهر پاریس ممنوع یا محدود شده است و پادگان بزرگی در حومه پایتخت فرانسه، به منظور اسکان نیروهای امنیتی، برپا شده است. این روزنامه نوشت با این حال، ژاندارمهای فرانسوی در هتل ها، مدارس و خوابگاههای دانشگاهها نیز مستقر شده اند.
به نوشته گاردین، اکنون شمار قابل توجهی از مردم پاریس، باید از این رمزینهها استفاده کنند تا بتوانند مجاز بودنشان را برای حضور در بخشی از شهر پاریس و محل کار و زندگی، اعلام کنند. رمزینهٔ پاسخ سریع (Quick Response Code) یا " کیوآر کد" ((QR_code، رمزینهای ماتریسی یا بارکد دوبُعدی است که میتوان آن را با پویندههای کیوآر، تلفن همراه دوربیندار و یا تلفن هوشمند بازخوانی کرد. این کیوآر دربردارندهٔ چیدمانی از نقطههای مربعشکل سیاهرنگ (با نام ماژول) بر روی زمینهٔ سفید است. دادهٔ نهفته میتواند نوشته، نشانی وب، پیامک، شماره تلفن، اطلاعات کارت ویزیت و امثالهم باشد.
روزنامه گاردین نوشت براورد میشود حدود نیم میلیون نفر از شهروندان انگلستانی، در دوران بازیهای المپیک به پاریس بروند و دولت این کشور، ۲۵۰ نیروی پلیس و همچنین ۵۰ سگ پلیس را برای کمک به برقراری امنیت در زمان المپیک، روانه پاریس کرده است. به نوشته این روزنامه، براورد میشود هزینههای امنیتی المپیک پاریس، بیش از المپیک ۲۰۱۲ لندن باشد که به یک میلیارد پوند رسید.
گاردین نوشت براساس نطرسنجی اخیر، ۴۰ درصد از مردم فرانسه، درباره برگزاری المپیک در این کشور، بی تفاوتند و ۳۷ درصد نیز برگزاری این مسابقات را در کشورشان، کاری منفی میدانند. به نوشته این روزنامه، تاکنون حدود یک میلیون بار، بررسیهای امنیتی درباره دست اندرکاران، شرکت کنندگان در بازیهای المپیک پاریس، همراهان آنان و تماشاگران انجام شده است و به صدها فرد مشکوک ابلاغ شده است در زمان برگزاری این مسابقات، در منزل باقی بمانند و بیرون نیایند.
همزمان رسانههای انگلیسی به نقل از مقامات امنیتی فرانسه گفته اند پیش از آغاز مسابقات المپیک چند توطئه تروریستی را خنثی کرده اند.