رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران گفت: دست نوشتههای استاد عبدالله انوار بخشی از منابع مکتوب و معتبر استاد انوار در کتابخانه ملی است.
علیرضا مختارپور در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: سیدعبدالله انوار به مدت ۲۰ سال مدیر بخش نسخ خطی کتابخانه ملی بود و چند جلد کتاب دست نویس او از بهترین نمونههای فهرست نویسی عمیق و کارشناسی شده در این موزه است.
وی در خصوص تالار کتابخانه انوار گفت: خدمات استاد انوار در کتابخانه ملی ارائه شده است. او از خانواده علمی و فرهنگی کشور بود و در بسیاری از رشتههای مانند علوم، معارف، فقه، اصول، ریاضیات، موسیقی، فلسفه اسلامی و غربی، تهران شناسی و مسائل هنری به شکل اصولی، دقیق و عمیق علم را آموخته بود و همان را به شاگردانش منتقل میکرد.
آقای مختارپور با اشاره به انتقال تمامی وسایل کتابخانه استاد انوار به کتابخانه ملی افزود: بیش از ۶ هزار جلد کتاب با موضوعات مختلف از جمله منطق، فلسفه، ریاضیات به زبانهای فارسی، عربی و لاتین که آقای انوار نوشته است در مرکز مطالعات ایرانشناسی و اسلامشناسی در دسترس علاقمندان قرار گرفته است.
وی در ادامه گفت: تمامی لوحهای تقدیر، نسخ خطی و سنگی، ترجمه ها، لوازم تحریر و سایر لوازم آقای انوار همانگونه که در منزل ایشان چیدمان شده بود، در این تالار نیز قرار گرفته است و در اختیار پژوهشگران، محققان و علاقمندان قرار گرفته است.
شرح و ترجمه ۲۲ جلد کتاب شفای بوعلیسینا، شرح و ترجمه «شرح اشارات» خواجه نصیر، ترجمه و شرح منطقالملخص امام فخر رازی، تعلیقه مفصل بر دانشنامه علایی ابنسینا، شرح موسیقیالکبیر فارابی، ترجمه سمبولیسم در دین، ترجمه جستارهای فلسفی ویتگنشتاین، مقدمه بر شرح اخلاق جلالی محمد یوسفعلی هندی از جمله آثار سید عبداللع انوار است که از خود به جا گذاشته است.
سید عبدالله انوار دانشمند و مترجم ایرانی و از پیشکسوتان معاصر نسخهشناسی در ایران بود که اسفند ۱۴۰۱ در ۹۸ سالگی در اثر بیماری درگذشت و در ابن بابویه به خاک سپرده شد.