رئیس مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به اینکه غرقشدگی یکی از ۱۰ علت اصلی مرگ و میر در جهان است، از مرگ ۳۲ نفر بر اثر غرق شدن در شهرستانهای تابعه دانشگاه علوم پزشکی اهواز در سال گذشته خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، پژمان بختیارینیا با اشاره به برگزاری هفته ملی پیشگیری از غرقشدگی از اول تا ۷ مردادماه اظهار کرد: امسال شعار این هفته «کمپین پیشگیری از غرقشدگی» تعیین شده است.
وی با بیان اینکه غرقشدگی یکی از ۱۰ علت اصلی مرگ و میر و سومین علت مرگ ناشی از حوادث غیرعمدی در افراد یک تا ۲۹ ساله در سطح جهان است، افزود: سال گذشته در شهرهای تابعه دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز ۳۲ نفر بر اثر غرقشدگی جان خود را از دست دادند.
بختیارینیا بیان کرد: در استان خوزستان بیشترین موارد غرقشدگی در سنین ۱۸ تا ۲۹ سال اتفاق میافتد و در رتبه بعدی، کودکان زیر پنج سال بیشتر در معرض خطر غرقشدگی هستند، بنابراین ضمن آموزش نکات و اصول اولیه شنا در مهدکودکها و مدارس، باید هشدارهای لازم هم به والدین کودکان داده شود.
وی افزود: سازمان جهانی بهداشت (WHO) شش راه حل مبتنی بر شواهد را برای جلوگیری از غرق شدن ارائه کرده است که آموزش مهارتهای اولیه شنا، ایمنی آب و نجات ایمن به کودکان در سن مدرسه و ایجاد مکانهای امن دور از آب برای کودکان پیش دبستان با مراقبت از کودکان توانا از مهمترین این راه حلها است.
رئیس مرکز بهداشت خوزستان گفت: نصب موانع کنترل دسترسی به آب، آموزش افراد حاضر در امر نجات و احیای ایمن و تنظیم و اجرای مقررات ایمن قایقرانی، کشتیرانی و کشتی از جمله پوشیدن وسایل شناور شخصی نیز از دیگر راه حلهای ازائه شده در این خصوص است.
وی افزود: ایجاد تابآوری و مدیریت خطرات سیل و سایر خطرها هم باید در پیشگیری از غرقشدگی مد نظر قرار داده شود.