رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی در نشست تخصصی میراث عاشورا، تنوع قومی ایران را بستری برای ارائه درسهای اباعبدالله حسین (ع) معرفی کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سبما، آقای ده پهلوان گفت: پژوهشگران میراث فرهنگی برای شناسایی و ثبت آیین های عاشورایی در پهنه کشور فعالند زیرا سوگ عاشورا و مظلومیت نهفته در آن، در کنار تنوع قومی موجب شده درس های عاشورا بدرخشد.
رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی با اشاره به برخی آیین های عاشورایی مثل نخل گردانی، چمر، مشعل گردانی ،سنج و دمام، سنگ زنی و چهل منبران افزود: اینها فقط گوشه ای از آیین های عاشورایی اقوام ایرانی ست که در جای جای کشور در اشکال مختلف ولی با یک درس مشترک آزادگی که اباعبدالله به ما داده درحال نشر به آیندگان است.
آقای ده پهلوان در ادامه افزود: تا کنون ۴۵۰ میراث فرهنگی در زمینه آیین های عاشورایی در فهرست ملی ثبت شده و ۳۰۰ طرح پزوهشی هم به پایان رسیده که به مرور ثبت خواهند شد رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی گفت: در این بین تعزیه در فهرست جهاني ثبت شده و در تلاشیم با مشارکت کشور عراق،پیاده روی اربعین را هم در فهرست جهانی ثبت کنیم. پژوهشگران در این نشست تخصصی از زوایای مردم شناسی، انسان شناسی و کردشگری مذهبی و آیینی به بررسی آیین های عاشورایی و اربعین پرداختند.