مدیرکل آموزش فنی و حرفهای چهارمحال و بختیاری گفت: امسال ۶ هزار و ۸۷۱ نفر دوره آموزش در بخش خصوصی و دولتی در استان به متقاضیان مهارتآموزی ارائه شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای چهارمحال و بختیاری،علیرضا کریمزاده در جلسه شورای مهارت استان با اشاره به اینکه سند مهارت استان براساس آموزشهای مبتنی بر نیاز جامعه هدف طراحی و تدوین شده است افزود: آموزشهای فنی و حرفهای بازارمحور است و مبتنی بر استانداردهای شایستگی و شغلی ارائه میشود.
به گفته وی، تربیت نیروی انسانی توانمند و ماهر از برنامهها و سیاستهای اداره کل آموزش فنی و حرفهای است و این سند با استناد به اسناد بالادستی و سند طرح تکاپو و توسعه استان با ظرفیت سنجی بخشهای مختلف در شهرستانها و مناطق استان تدوین شده است.
کریمزاده با اشاره به اینکه این سند پس از تصویب نهایی در شورای مهارت و برنامه ریزی اجرایی خواهد شد، گفت: با اجرایی شدن این سند که برای سالجاری تدوین شده و قابل تعمیم تا سه سال آینده است ارائه آموزشهای فنی و حرفهای برای ایجاد اشتغال پایدار، ارائه آموزشهای به روز و مبتنی بر نیاز استان فراهم و فضای رقابتی در استان توسعه داده میشود.
به گفته وی، هماکنون در استان ۸۳ کارگاه آموزش دولتی در ۱۲ مرکز آموزش فنی و حرفهای با فعالیت ۶۵ مربی و ۴۹۸ آموشگاه فنی آزاد فعال است.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای چهارمحال و بختیاری گفت:هماکنون در شهرستان بن و خانمیرزا مرکز دولتی فعال نیست و آموزشهای دولتی در این شهرستانها با فعالیت تیمهای سیار ارایه میشود.
کریمزاده افزود: براساس ارزیابی انجام شده در استان در سه بخش کشاورزی، صنعت و خدمات رشتههای آموزشی براساس نیازهای استان شناسایی و احصاء شده و براساس نیاز پیشبینی شده در سالجاری در بخش صنعت ۶۵۰ نفر در رشتههای تراشکاری، cnc، سیم پیچی، برق صنعتی و در رشته کشاورزی ۶۹۰ نفر در رشتههای امور باغبانی، گیاهان دارویی، گلخانه، تعمیرکار تجهیزات گلخانه، کارگر فنی، طراح گلخانه و شیلات و آبزیپروری آموزشها ارائه میشود.
به گفته وی، در بخش خدمات هزار و ۲۲۵ نفر در رشتههای هوش مصنوعی، گردشگری و هتلداری، بافت، طراحی و دوخت، طراحی و نقشه کشی ساختمان، بنای، قالبندی و کفراژ آموزش داده شود.
وی با اشاره به اینکه بر اساس این سند امسال ۲ هزار و ۵۶۵ نفر آموزش داده میشود، گفت: هزار و ۵۲۵ نفر از این تعداد مرد و هزار و ۴۰ نفر زن هستند.
کریمزاده افزود: در سال گذشته میانگین آموزشهای فنی و حرفهای ۱۲ ساعت برای هر فرد فعال اقتصادی در استان بود که پیشبینی میشود پایان سالجاری این آمار به ۱۵ ساعت برای هر فرد افزایش پیدا کند.
مدیرکل فنی و حرفهای استان گفت: سرانه فضای آموزشی هماکنون ۳۶ سانتیمتر مربع است که با اجرایی شدن این سند و استفاده از ظرفیت بخش خصوصی این سرانه تا ۴۰ سانتیمتر افزایش خواهد یافت و نرخ دسترسی به آموزشهای فنی و حرفهای از ۶.۲ درصد به هفت درصد افزایش خواهد بافت.
به گفته وی، ۸۰ درصد آموزشهای فنی و حرفهای منجر به شغل میشود.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه امسال ۶ هزار و ۸۷۱ نفر دوره آموزش در بخش خصوصی و دولتی در استان به متقاضیان مهارتآموزی ارائه شد گفت: در این مدت چهار هزار و ۵۲۸ نفر از آموزشهای مهارتی در رشتههای صنعت، کشاورزی، خدمات بهرهمند شدند.
به گفته وی، در بخش خصوصی نیز ۲ هزار و ۳۴۳ نفر از این آموزشها بهرهمند شدند.