رئیس هیات مدیره سندیکای تولیدکنندگان برق گفت: برای رفع ناترازی برق کشور به احداث سالانه ۴۵۰۰ مگاوات نیروگاه برای حفظ ناترازی در نقطه فعلی و ۲۵۰۰ مگاوات برای جبران ناترازی برق کشور نیاز است که در مجموع سالانه ۷ هزار مگاوات میشود. به این ترتیب طی ۵ سال میزان ناترازی برق کشور جبران میشود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما رئیس سندیکای تولیدکنندگان برق کشور در نشست خبری با موضوع ناترازی برق کشور با اشاره به افزایش ۷ درصدی مصرف برق نسبت به سال گذشته گفت: در حالی که میزان تقاضای مصرف برق کشور از ۷۷ هزار مگاوات عبور کرده است، میزان ناترازی برق بیش از ۱۷ هزار مگاوات شده است. این یعنی میزان ناترازی برق معادل ۲۳ درصد تقاضای برق مصرفی کشور است.
حسنعلی تقی زاده دلایل ایجاد ناترازی برق در کشور را نادیده گرفتن بخش خصوصی دانست و افزود: اگر شرایط به همین منوال پیش برود، ما در ۱۰ سال آینده و تا سال ۱۴۱۴ به عدد ناترازی حدود ۳۷ هزار مگاوات میرسیم که این رقم معادل یک سوم تقاضای مصرف برق کشور خواهد شد.
رئیس هیات مدیره سندیکای تولیدکنندگان برق با تاکید موضوع تورم گفت: در سال ۹۳ هیات تنظیم بازار، نرخ آمادگی نیروگاهها را بر خلاف نص صریح بند «و» ماده ۱۳۱ قانون برنامه پنجم، ثابت نگه داشت. در آن سال نرخ آمادگی ۱۸۵ ریال بود. امروز همچنان نرخ آمادگی نیروگاهها ۱۸۵ ریال است یعنی با وجود این همه تورم و تغییر شاخصهای ارز، نرخ آمادگی ثابت ماند.
تقی زاده در مورد موضوع تنظیم گری دولت در حوزه برق گفت: در دولت دوازدهم با پی گیری از طریق سندیکای تولیدکنندگان برق لایحه رگولاتوری به مجلس برده شد و با شروع دولت سیزدهم، وزیر نیرو لایحه رگولاتوری را پس گرفت و این به مفهوم نادیده گرفتن بخش خصوصی است و این در حالی است که در حال حاضر، ۶۷ درصد برق کشور به وسیله بخش خصوصی تولید میشود.
وی اضافه کرد: بر اساس برنامه ششم قرار بود کلنگ احداث ۲۵ هزار مگاوات نیروگاه جدید به زمین زده شود. منهای یک تعداد صنایع که به اجبار نیروگاه زدند، هیچ نیروگاه جدیدی در طول برنامه ششم به وسیله بخش خصوصی شروع نشد.
رئیس هیات مدیره سندیکای تولیدکنندگان برق خاطر نشان کرد: ما سالانه باید هفت هزار مگاوات نیروگاه ایجاد کنیم که چهار هزار میلیارد دلار سرمایه نیاز دارد.
تقی زاده در پایان راهکار رفع ناترازی برق کشور را ایجاد جذابیت برای سرمایه گذاری دانست و تصریح کرد: کاهش مداخله دولت در اقتصاد برق، ایجاد یک نهاد تنظیم گر مستقل و نرخ گذاری در یک بازار واقعی عرضه و تقاضا میتواند به افزایش سرمایه گذاری در بخش نیروگاه سازی کمک کند.