سامانه صدور مجوز فعالیت تشکلهای مردم نهاد جوانان وزارت ورزش و جوانان آغاز به کار کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان در مراسم رونمایی از این سامانه، از رشد ۲۵ درصدی ایجاد سمنها خبر داد. کلهر با اشاره به نقطه تحولات سه سال گذشته گفت: علاوه بر این که راه اندازی سامانه صدور مجوز، نقطه عطفی در مسیر ایجاد تشکلها و سمنها است؛ شاهد رشد ۲۵ درصدی سمنها از سه سال گذشته تا کنون بودیم. در همین راستا حمایت از تشکلات و سمنها در سه سال گذشته رقمی حدود ۴ برابر رقم زده است.
وی با اشاره به همکاری وزارت ورزش و جوانان با وزارت کشور که با همت مدیرکل مشارکتهای اجتماعی و یامین پور صورت گرفت؛ ادامه داد: همچنین دورههای توانمندسازی سمنها برای اولین بار در ۲۹ استان کشور برگزار شد.
معاون امور جوانان از ایجاد سمن با حداقل سه نفر خبر داد و افزود: همچنین اگر روند تایید یا عدم تایید ثبت نام سمنها بخاطر سهل انگاری کارمندان سامانه به تعویق بیفتد؛ سامانه به صورت خودکار وضعیت سمن را مشخص میکند.
کلهر در ادامه با اشاره به نبود دستورالعمل مکتوب افزود: اگرچه تاکنون ساز و کار مشخصی وجود نداشت و الان نیز کار به کمال خود نرسیده؛ اما دست کم از تمام ظرفیتها استفاده شده است. بعد از این باید عملکرد کارشناسی دستگاهها در ماههای آتی ارزیابی شود.
وی با تاکید بر لزوم آسیب شناسی خاطر نشان کرد: باتوجه به این که تشکل کاری جمعی، غیر انتفاعی و داوطلبانه به شمار میآید؛ تشکلی که عاری از این سه ویژگی باشد، تشکل به شمار نمیآید حتی اگر از سامانه، مجوز دریافت کرده باشد.
همچنین مدیرکل مشارکتهای اجتماعی و فعالیتهای داوطلبانه جوانان در این مراسم با اشاره به تنظیم دستورالعملهای جدید گفت: بحث حقوق، تکالیف، محدوده فعالیتهای سمنها و سایر محورهای مرتبط با جوانان بر مبنای علاقمندی جوانان ۱۸ تا ۳۵ سال از جمله ضوابط مورد نیاز برای تدوین دستورالعملهای جدید بود.
پارسانیا با بیان این که دستورالعمل جدید روند کارشناسی را طی کرده است، افزود: یا توجه به این که بحث سامانه به مثابه مشارکت اجتماعی است؛ از همین رو سامانه صدور مجوز با توافق و تبادل نظر استانها، واحد حراست و واحد حقوقی وزارت ورزش و جوانان ایجاد شد. همچنین در این سامانه تمامی بحثهای جوانان اعم از بحث ارتقاء، توانمندسازی و اصلاحیه در این سامانه پیش بینی شده است.
مدیرکل مشارکتهای اجتماعی با تاکید بر تسهیل روند صدور مجوز افزود: در دستورالعمل قبلی صدور مجوز برای سمنها در ۲۵ مرحله که زمانی حدود ۵ ماهه نیاز داشت انجام میگرفت؛ در حالی که در دستورالعمل جدید این زمان در دو هفته کاهش پیدا کرد. همچنین علاوه بر این که تعداد مراحل به ۵ مرحله کاهش پیدا کرد؛ صدور مجوز نیز از طریق هیئت امنایی امکان پذیر شد.
این سامانه به نشانی saman.msv.gov.ir قرار است بزودی به درگاه ملی مجوزها متصل شود.