همایش معرفی حمایتهای گمرکی از شرکتهای دانش بنیان با حضور ۸۰ شرکت دانش بنیان استان فارس، در شهرک بزرگ صنعتی شیراز برگزار شد.
کارگزار معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در استان فارس در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیمای مرکز فارس گفت: در استان فارس حدود ۳۶۰ شرکت دانش بنیان در ۹ دسته کالا و خدمات فعالیت دارند که بخشی از این شرکتها متناسب با نوع محصولات و خدمات خود با گمرکات استان ارتباط دارند و از آن ها برای شرکت در این نشست دعوت شد.
میلاد سلطانی افزود: آشنا نبودن با فرآیند دریافت حمایتهای گمرکی از مهمترین دلایل استفاده نکردن شرکتهای دانش بنیان از این خدمات است که در این نشست نحوه بهرهمندی از این تسهیلات تشریح شد.
وی افزود: شرکتهای دانش بنیان برای استفاده از حمایتهای گمرکی در گام نخست باید در سامانه my.daneshbonyan.ir درخواست خود را ثبت کنند تا ارزیابیهای فنی از سوی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری بر اساس تفاهم نامه که با گمرکات جمهوری اسلامی ایران منعقد کرده است، انجام شود.
سلطانی افزود: معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، پس از طی مراحل ارزیابی فنی برای شرکت دانش بنیان تاییدیه صادر می کند تا از حمایتهای گمرکی بهرهمند شود.
مدیرکل گمرکات استان فارس هم در این نشست گفت: با پیگیریهای صورت گرفته گمرکات فارس از سال ۱۴۰۱ یکی از گمرکات تخصصی ترخیص مواد اولیه و ماشین آلات واحدهای تولیدی دانش بنیان در کشور شد.
ایوب زارعی افزود: پیش از دستیابی گمرکات فارس به این عنوان، شرکتهای دانش بنیان استان مجبور بودند از گمرک دیگر استانها اقدام به صادرات محصولات خود کنند، اما از سال ۱۴۰۱ از ظرفیتهای گمرکات فارس برای این امر استفاده میشود.
وی اعطای معافیت حقوق ورودی را از جمله حمایتهای گمرکی از شرکتهای دانش بنیان برشمرد و گفت: این تسهیلات برای واردات ماشین آلات، تجهیزات، مواد اولیه کالاها و قطعات مورد نیاز برای انجام مهندسی معکوس و یا فعالیتهای تحقیق و توسعه تا حد ساخت نمونه اولیه و پایلوت و یا برای واردات تجهیزات آزمایشگاهی تجهیزات تست و کنترل کیفیت برای تجهیز بخش تحقیق و توسعه به شرکتهای دانش بنیان اعطا میشود.
مدیرکل گمرکات استان فارس افزود: ترخیص اضطراری کالا، تسهیلات بند یک ماده ۳۸ و حمل یکسره، تسهیلات ثبت سفارش، تخصیص ارز، تسهیلات واردات موقت، تسهیلات صادرات موقت، حمایت تعرفهای از محصولات و خدمات دانش بنیان، تسهیلات استاندارد اجباری مواد اولیه و کالاها و قطعات واسط و توانیران از دیگر حمایتهای گمرکی است که برای توسعه فعالیت شرکتهای دانش بنیان در نظر گرفته شده است.