در ماه محرم طبق سنت هر ساله و قدیمی، مراسم علم بندان که قدمت ۱۵۰ ساله در بردسکن دارد با روش های خاصی در مناطق مختلف این شهرستان اجرا می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، محقق فرهنگ عامه بردسکن گفت: با اعلام به اهالی منطقه برای مراسم علم بندان عاشقان حسین در تکیه یا مسجد حضور پیدا می کنند و پس از مدح و اشعاری در فرارسیدن ماه محرم و توسل به اهل بیت پذیرایی شده و علم سال قبل که روپوش و به قول مشهور لباس متبرک و پوشش آن نیازمند تعویض بوده با مرثیه و مدح تعویض می شود و مردم پس از بستن علم به زیارت علم اباعبدالله می پردازند و توفیق عزاداری و سلامت برای خود و پیروان آن حضرت را آرزو می کنند.
مجتبی نظام آبادی افزود: چارقدها و پارچه های منقوش با رنگ های متفاوت، پارچه ها و چارقدهای رشته دار، شال های سبز و سیاه و زرد زیرتیغه علم به صورت عموی بسته می شوند و پوشش چوبه علم نیز بیشتر رنگ مشکی و سبز است.
وی گفت: سنت آئینی علم بندان بیش از ۱۵۰ سال در شهرستان بردسکن قدمت دارد و ریش سفیدان به این سنت تاکید دارند و این مراسم معنوی در پایداری سنت های محرمی بردسکن نقش فراوان داشته است.
این محقق فرهنگ عامه بردسکن افزود: قبلا علم های متفاوتی برای بستن بوده است که امروزه فقط سه نوع از این علم ها مرسوم است که با بدنه و دستگیره چوبی، تیغه فلزی بوده و پیش از این علم های چرخی معروف به علم چرخی بوده و در برخی نقاط مشاهده می شود.
دکتر نظام آبادی گفت: البته علم چرخی به این معنی که هنگامی که علمدار آن را می چرخاند رنگ های سبز و سیاه و دیگر رنگ ها جلوه و نمای زیبایی را روی سر عزاداران به نمایش می گذاشته است.
در همایش پرچمداران بصیرت بردسکن گروه نینوا با چاوشی خوانی مارش عزای سید الشهدا به صدا در آورد.