معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل از انجام پنج هزار مورد نمونهگیری و آزمایش برای جلوگیری از گسترش بیماری تب دنگی در اردبیل خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اردبیل محمد جعفرزاده اظهار کرد: با توجه به مشاهده اولین مورد از حضور پشه آئدس در شهرستان مرزی بیلهسوار، مراقبت، کنترل و اقدامات پیشگیرانه در این منطقه و شهرهای همجوار آغاز شده تا شاهد گسترش و زاد و ولد پشه آئدس نباشیم.
وی تصریح کرد: وجود هرگونه پشه و گزش آن به معنای انتقال بیماری نیست و باید پشه آئدس که به ندرت در استان مشاهده میشود، آلوده به بیماری تب دنگی باشد که در صورت زاد و ولد نیز میتواند این آلودگی را نیز به همنوع خود منتقل کند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل به شایعات منتشر شده مبنی بر مشاهده پشه آئدس در شهرک دادگستری اردبیل گفت: به هیچ وجه چنین موضوعی صحت ندارد و ما مراقبتهای لازم را انجام میدهیم و در سطح استان تنها در یک مورد در شهرستان بیلهسوار مشاهده شده بود که با اقدامات پیشگیرانه جلوی انتشار احتمالی بیماری گرفته شد.
جعفرزاده افزود: پنج هزار مورد نمونهبرداری در چند روز گذشته از گزش پشهها انجام شد که هیچ کدام از آنها مربوط به پشه آئدس و یا انتقال بیماری تب دنگی نبوده و سیستم مراقبتی دانشگاه علوم پزشکی پویاتر و فعالتر از گذشته در این زمینه اقدامات پیشگیرانه خود را انجام میدهد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: ما در سال گذشته موفق به راهاندازی مرکز تحقیقات بیماریهای انتقالی را در اردبیل فراهم کردیم که این مرکز تلاش میکند تا اقدامات وسیع تحقیقاتی و پژوهشی خود را انجام دهد تا شاهد توسعه و گسترش بیماریهای ویروسی و یا انتقالی نباشیم.
جعفرزاده اضافه کرد: استان اردبیل جز استانهای گرمسیری و مستعد برای رشد این پشه نیست و قطعاً با گذر از مردادماه شاهد خنکهای هوا و پایین آمدن درجه گرمای هوا خواهیم بود تا امکان رشد و نمو این پشه در سطح استان سردسیر اردبیل وجود نداشته باشد.
وی بیان کرد: در این شرایط حساس باید مراقبتها را بیش از گذشته انجام دهیم و از هموطنان انتظار میرود از آلودگی محیط زیست و محیط پیرامونی خود به شدت پرهیز کنند.
جعفرزاده تصریح کرد: پشه آئدس معمولاً در مناطق آلوده شروع به زاد و ولد آن هم با سرعت زیادی میکند که این امر با توجه به مناطقی که آب مانداب در زیر کولرها و یا در مکانهای جمعآوری آب آلوده وجود دارد، بیشتر مشاهده شده و انتظار میرود هموطنان مراقبتهای لازم را با بهسازی محیط و رعایت اصول بهداشتی انجام دهند.
جعفرزاده گفت: اگر مراقبتها انجام شود قطعاً انتقال بیماری به حداقل خواهد رسید و هموطنان باید به یاد داشته باشند که انتقال بیماری تب دنگی از انسان به انسان امکانپذیر نیست و تنها از راه پشه ناقل این بیماری به انسان امکان داشته و ایجاد آلودگی میکند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل افزود: دانشگاه علوم پزشکی با اقدامات پیشگیرانه مراقبتی و پایش به موقع سعی دارد تا از گسترش این بیماری و حتی مشاهده اولین مورد مثبت آن جلوگیری کند تا مردم استان دغدغهای در این زمینه نداشته باشند.