معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی آذربایجانغربی گفت: پیش بینی میشود امسال بیش از ۳۱ هزار تُن از این محصول برداشت و روانه بازار مصرف شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مهاباد ، علی دیانتی افزود: ۷۰ درصد از محصول تولید شده زردآلو در استان به صورت تازه خوری مصرف شده و ۳۰ درصد در صنایع تبدیلی و به صورت خشکبار استفاده میشود.
او با اشاره به اینکه سه هزارو ۷۵۰ هکتار از باغ عهای استان مربوط به این محصول است، اضافه کرد: ارقام بومی عسگر آباد، اردوباد، شاهرودی، نصیری، تبرزه، شکر پاره و سفید ارومیه جزو ارقام زردآلوهای تولیدی باغهای آذربایجانغربی است.
دیانتی با بیان اینکه بخش زیادی از این محصول در باغ های شهرهای ارومیه، خوی، سلماس، ماکو و شاهین دژ تولید میشود، ادامه داد: شهرستان ارومیه با تولید ۱۶ هزارتن زردآلو که بیش از نیمی از مجموع تولید استان را در بر میگیرد، به عنوان قطب تولید این محصول در استان محسوب میشود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی آذربایجانغربی تصریح کرد: بخشی از محصول هم به صورت تازه خوری و خشکبار به سایر استانهای کشور و کشورهای همسایه صادر میشود.
او یادآور شد: زردآلوی تولیدی استان به دلیل تلاش تولیدکنندگان برای تولید محصول ارگانیک و استفاده نکردن باغداران از انواع کودها و سموم شیمیایی از رنگ و طعم خاصی برخوردار بوده و همواره مورد توجه خریداران است.
از مجموع ۸۴۲ هزار هکتار از اراضی مستعد کشاورزی آذربایجان غربی بیش از ۱۲۶ هزار هکتار به ایجاد باغهای میوه اختصاص یافته و انواع میوههای مناطق سردسیری همچون سیب و گلابی پاییزه، میوههای مناطق نیمهگرمسیری مانند زردآلو، آلبالو، گیلاس، گردو، به، هلو و شلیل در این باغها تولید میشود.