دبیر اتحادیه بین المللی امت واحده گفت: مهمترین دستاورد عملیات طوفان الاقصی در جهان اسلام ظهور جریان اسلام گرای سنی سازش ناپذیری است که رستاخیز جدیدی را در کشورها رقم خواهد زد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، برنامه گفتگوی ویژه خبری با موضوع: عاشورای غزه و بیداری جهانی، میزبان آقای محمد قادری - کارشناس مسائل بین الملل، آقای علیرضا کمیلی - دبیر اتحادیه بین المللی امت واحده و ارتباط زنده تصویری با سرکار خانم فاطمه رایگانی – فعال رسانهای بود.
مقدمه مجری: امشب قرار است درباره ایستادگی غزه و جبهه مقاومت با تاثیر از قیام عاشورا صحبت بکنیم در سایه سکوت مرگبار شورای امنیت سازمان ملل و نهادهای حقوق بشری جنایت وحشیانه صهیونیستها علیه مردم غزه همچنان ادامه دارد، وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه اعلام کرده که شمار شهدای حملات ارتش رژیم صهیونیستی به نوار غزه از ۳۸ هزار و ۷۱۳ نفر فراتر رفته است از این تعداد بیش از ۱۶ هزار تن کودک هستند که بالاترین آمار تلفات کودکان در یک منازعه طی یک بازه زمانی کوتاه در قرن ۲۱ محسوب میشود. حملات نظامیان صهیونیست در غزه همچنین ۱۰ هزار و ۷۰۰ تن را شهید کرده است.
سوال: مظلومیت و مقاومت مردم غزه چه نسبتی با آموزههای عاشورا دارد؟
رایگانی: من قبل از این که سراغ مردم غزه بروم فکر میکنم لازم است که ما قدری درباره خود عاشورا و منطق آن صحبت بکنیم و بعد اتصال اینها را با همدیگر بسنجیم. خیلی مهم است که ما در روایت مان و در بازخوانی مان از واقعه عاشورا چگونه به این اتفاق نگاه میکنیم، یک یادبود، یک اتفاقی که قبلا رخ داده و الان میخواهیم آن را یادآوری بکنیم، یا بعنوان یک سبک زیستن که عدهای یک زمانی انتخابش کردند و ما میخواهیم اعلام بکنیم که آن سبک را ما هم برگزیده ایم، آن سبک زیستن سبکی است که خط میکشد، تعیین تکلیف میکند بین ظالم و مظلوم، وقتی که این خط کشی روشن شده باشد بعد آن وقت ما میتوانیم بیاییم صحبت کنیم که چرا نمیشود عزادار امام حسین بود و همزمان کاری به غزه نداشت، این است که نسبت مظلومیت و مقاومت غزه را با فرهنگ عاشورا و سبک زیستن عاشورایی مشخص میکند، بازخوانی آن واقعه به نحو درست آن.
سوال: در رسانهها موضوعی که مطرح است ما شاهد هستیم که رسانههای مختلفی و واکنشهای متعددی نسبت به این موضوع نشان دادند، به نظر شما رسانههای جهانی چطور عمل کردند؟ رسانههای کشورهای اسلامی چه واکنشی را نسبت به جنایات صهیونیستها علیه مردم غزه داشتند؟
رایگانی: فکر میکنم بعد از طوفان الاقصی بازنمایی رسانهای غزه خیلی متفاوت است نسبت به قبل از آن و تفاوت اصلی اتفاقا در رسانههای غیر مسلمان رخ داد و ما دیدیم که بعد از طوفان الاقصی رسانههای دنیا دیگر نمیتوانند نسبت به این اتفاق بی وجه باشند، هر چند که همه تلاش خودشان را شاید بعضیها بکنند، ولی اصلا مخاطبان رسانه زودتر از رسانه تصمیم گرفتند بازی را نسبت به غزه تغییر بدهند و از قضا کشورهای مسلمان فکر میکنند در نسبت با این موضوع عقب ماندند و مهمترین تفاوتی که این روایت کشورهای مسلمان دارد نسبت به روایت موضوع غزه این است که در بهترین حالت احساس میکند یک اتفاقی یک جای دنیا دارد برای یک مردمی میافتد و خوب است که ما به اینها کمک بکنیم، صدقه جمع بکنیم، بچههای مظلوم دارند آسیب میبینند، ولی مشخص نیست که چه کسی دارد آسیب میزند و چرا دارد آسیب میزند؟
پرتکرار شدن غزه در رسانه به معنی پرداخت درست این اتفاق نیست
یعنی لزوما پرتکرار شدن غزه در رسانهها به ویژه رسانههای کشورهای مسلمان به این معنی نیست که دارد پرداخت درستی از این اتفاق صورت میگیرد، از قضا به طور مشابهی در بسیاری از این کشورها شما ببینید که اگرچه گرسنگی پررنگ است، قحطی پررنگ است و بی خانمانی پررنگ است، طرف مقصر ماجرا مشخص نیست ما نمیفهمیم دعوا سر چیست؟ کما این که در بعضی از روایتهای ما نسبت به مناسبتهای کربلا همین طور است، یعنی ما میخوانیم روضه خیلی زیاد میخوانیم، ولی معلوم نیست که این اتفاق چرا افتاده؟ چه کسی دارد این کار را میکند؟ و این وسط چه میخواهد و اینها چرا دارند دچار این مصیبت میشوند؟ همین طوری اتفاقی؟ یعنی این طور بوده که اینها انتخاب شدند برای این که این اتفاق برایشان بیفتد؟ یا این اتفاق خودش نتیجه یک ایستادگی است و نتیجه یک تن ندادن به اتفاق دیگری است؟ وقتی منطق توضیح داده نمیشود مهم نیست که ما چقدر هر روز عکس بچههای فلسطینی را نشان میدهیم، این که ما بخواهیم از دنیا ترحم بگیریم نسبت به این بچهها به معنی کار رسانهای کردن برای غزه نیست به معنای پرداختن درست فلسطین نیست، برعکس اتفاقا شاید عوض کردن زمین این بازی باشد، هر خط رسانهای که به دنبال جلب ترحم صرفا برای اینها است خطی است که خیلی کمکی به این مقاومت نمیکند، برعکس آن رسانهای که تلاش میکند نشان بدهد چرا این اتفاق دارد میافتد؟ نشان میدهد که مقصر این ماجرا کیست؟ آن است که دارد قدم درستی برمی دارد و من فکر میکنم کشورهای مسلمان چنین بنایی نداشتند در این ایام.
سوال: آقای کمیلی، آنچه که این روزها و البته این ماهها باید بگوییم یک سال هم دارد میشود بعد از عملیات طوفان الاقصی، ما شاهد هستیم و همزمانی آن با واقعه کربلا، گرسنگی، تشنگی و آوارگی زنان و کودکان فلسطینی و به ویژه در غزه و حملاتی که نسبت به آنها صورت میگیرد، کشتاری که اتفاق میافتد برای بسیاری یادآور واقعه عاشورا و اتفاقات کربلا هست، جنابعالی بفرمایید که مظلومیت مردم غزه و مقاومت آنها چه نسبتی با واقعه عاشورا و کربلا دارد؟
کمیلی: از دو منظر میتوانیم به این موضوع بپردازیم، یکی این که همین زاویهای که شما اشاره کردید، این که آنجا صحنه، صحنه کربلا است، یک عده مظلوم دارند عزتمندانه در مقابل ظالمین میایستند، بیش از ۹ ماه است که در این جنگ اخیر، چون در جنگهای قبلی هم همین کار را کردند و در یک جمله همین طور که با مادران شهدا مصاحبه میکند، با کسانی که بچه هایشان شهید شدند مصاحبه میکند میگویند که ما این جا را ترک نمیکنیم و ما کوتاه نمیآییم، یعنی شعار اینها و نوع حضورشان، نوع حضور کربلایی است و حسینی است، حتی اگر اینها امام حسین را نمیشناختند، حتی اگر که اینها آدمهایی بودند که نسبتی با حتی مثلا اسلام هم نداشتند میتوانستیم بگوییم این صحنه که یک عده مظلوم از حق مسلم خودشان این طوری دفاع میکنند صحنه کربلایی است.
سوال: و آن بیان معروف امام حسین (ع) که اگر دین ندارید لااقل آزاده باشید.
کمیلی: هیهات من الذله،. اینها را در شعارهایشان داریم میبینیم، اما من میخواهم به یک جنبه دیگری هفت هشت ده تا کد نوشتم که اگر فرصت شد اشاره کنم، و آن هم حضور خود امام حسین و روحیه الهام بخشی کربلا به صورت مستقیم در غزه است، یعنی این طور نیست که بگوییم صرفا اینها این مقاومت و ایستادگی را از مثلا اسلام و قرآن به صورت عمومی گرفتند نه، اتفاقا ابی عبدالله حضور خیلی پررنگی در غزه داشته یکی دو تای آن را اشاره میکنم.
سوال: میخواهید عناوین را بفرمایید و در بخشهای بعدی به تفسیر راجع به آن صحبت کنید.
کمیلی: بله، یک صحبت خیلی مفصلی را فتحی شقاقی موسس جهاد اسلامی داشته، خضر عدنان اعتصاب غذاهایی که کرد و در همین ماجراها هم به شهادت رسید قبل از طوفان الاقصی دارد، مادران شهدا متعدد، خود ما در بعد از ماجرای شالیت یا تبادل الاحرار که شالیت را عوض کردند با هزار و اندی اسرای فلسطینی دعوت کردیم بعضی از اینها امدند یکی از اینها درباره جنگ ۲۲ روزه وقتی صحبت میکرد گفت ما در این جنگ حسین وار ایستادیم و مظلومانه جنگیدیم یا حضور بعضی از مناطق و مراکزی که در غزه و فلسطین وجود دارد که منتسب به امام حسین است، منتسب به راس الحسین است، حالا اینها را چندتایی را عرض خواهم کرد.
سوال: آقای قادری؛ رژیم صهیونیستی در سابقه تقابلهایی که با مردم فلسطین داشته در جنگ شش روزه توانست که چند کشور عربی را شکست بدهد، این سوال مطرح میشود که چطور بیش از ۹ ماه است که یک گروه کوچک فلسطینی این رژیم را در تنگنا قرار داده این در حالی است که توان و قدرت نظامی صهیونیستها اگر نسبت به آن زمانها بیشتر نشده باشد کمتر نیست.
قادری: آنچه که در صحنه میدان اتفاق افتاد، از بعد از طوفان الاقصی یک اتفاقی است که ما باید یک عقبهای را مفصل در مورد آن بحث و بررسی و تحلیل بکنیم تا به چیستی چرایی و چگونگی این ماجرا بتوانیم کاملا اشراف پیدا بکنیم، در طوفان الاقصی به یکباره تمام آن انگارهها و ذهنیت سازیها و تصویرسازیهای صهیونیستم بین الملل طی ۷۵ سال به یکباره فرو ریخت، در تمام این سالها به کمک ابزار رسانه اینها سعی کرده بودند که اینگونه القا بکنند که یک ارتش شکست ناپذیری وجود دارد که در عین حال به دنبال حق مسلم خودش هست و به دنبال یک زندگی صلح طلبانه و مسالمت آمیز است، همه این گزارهها به یکباره در طوفان الاقصی فروریخت.
پس از طوفان الاقصی تمام انگاره صهیونیسم در دنیا فروریخت
پس از آن طی ۹ ماه گذشته آن خباثت ذاتی این رژیم بر همگان تقریبا میتوان گفت که در منظر تمام افکار عمومی بین المللی همه چیز روشن شده و شفاف شده، مشخصا اگر بخواهیم ذکر بکنیم که چرا رژیم صهیونیستی در گذشته میتوانست با یک قدرت بیشتری منهضم بکند گروههای مقاومت را، اما امروز دیگر نمیتواند این کار را بکند، چند تا دلیل دارد، دلیل اول آن این است که ما در این مقطع زمانی آن هم به مدد راهبریها و فرماندهیهای فرماندهان مقاومت مثل شهید حاج قاسم سلیمانی و امثالهم ما امروز شاهد یک وحدت و انسجامی بین تمام گروههای مقاومت نه تنها در فلسطین و اراضی اشغالی، بلکه در تمام محور مقاومت از یمن، عراق، لبنان تا سوریه و بعد تا فلسطین هستیم و جمهوری اسلامی ایران هم بعنوان رکن رکین و استوانه این محور مقاومت همچنان دارد راهبری میکند این موضوع را، نکته دوم این که ملت زجرکشیده فلسطین چه در کرانه باختری و اراضی ۴۸، چه در غزه، ما امروز شاهد این هستیم که اینها خودشان به آن نقطهای رسیدند که با تمام وجود چیزی به جز مقاومت را دیگر اساسا نمیپذیرند برای ادامه راه، به دلیل این که تمام مسیرهای محتمل یکی پس از دیگری آزموده شد و به هیچ نتیجهای نرسید، روندهای سازش که گروههای مختلف فلسطینی در مقاطع مختلف زمانی آنها را تجربه کردند، هیچ اثر و آوردهای برای ملت مظلوم فلسطین نداشت، به معنای روشن و دقیق کلمه اگر بخواهیم بگوییم هیچ اتفاقی در بازپس گیری سرزمین مادری آنها بعنوان مهمترین موضوع مسئله فلسطین اتفاق نیفتاد، ما اگر مهمترین مسئله را در ماجرای فلسطین در واقع غصب سرزمین مادری و جعل یک رژیم جنایتکاری که اساسا هیچ موجودیتی پیش از آن نداشته در دل تاریخ و به یکباره با غصب یک سرزمین آمده ادعای موجودیت سیاسی کرده اگر این را بپذیریم، هیچ اتفاقی در لابه لا و خلال روندهای سازش نیفتاد در تمام مقاطع آن، تا رسیدیم حتی به آن پیمان اسلو، آنچه که امروز مردم فلسطین با تمام وجودشان به آن باور پیدا کردند این است که تنها راه یک زندگی شرافتمندانه و تداوم این مسیر فقط مقاومت است
کشتار کور ارتش صهیونیستی به دلیل استیصال و عدم راهبرد است
ما از این جا است که ما میتوانیم این جمع بندی را بکنیم که انسجام گروههای مقاومت در کنار اراده ملت فلسطین و در کنار روشن شدن ابعاد گوناگون ماجرا نزد افکار عمومی بین المللی اینها الان یک صحنهای را در برابر صهیونیسم بین الملل و ایادی شیطان در نظام کنونی بین الملل ایجاد کرده که آنها هر چه میزنند به در بسته میخورد، اساسا کشتار کور و بی رحمانهای که ارتش جنایتکار صهیونیستی دارد انجام میدهد به دلیل استیصال و عدم راهبرد هست اگر آنها راهبردی داشتند که حتی یک ساعت، یک روز زودتر میتوانستند این قائله را به نفع خودشان جمع بکنند حتما اتفاق رخ داده بود طی ۹ ماه گذشته، اما جمیع این جوانب نشان میدهد که آنها به یک در بسته خوردند و پذیرفتند که نهایت این ماجرا اضمحلال خودشان است شما در لابه لای دست نوشتهها و یادداشتهای روزانه و برنامههای تلویزیونی کارشناسی رسانههای غربی صهیونیستی و به ویژه رسانههای خود داخل رژیم وقتی نگاه میکنید این موضوع را به درستی میبینید و جالب است مقصر آن را هم شخص نتانیاهو و کابینه افراطی آن میدانند که به طور احمقانهای وارد یک عرصهای شد که انتهای آن برای آنها مسجل و روشن است.
سؤال: آقای کمیلی، این موضوع تنگنایی که برای رژیم صهیونیستی اتفاق افتاده است را از منظر دیگری با شما صحبت کنیم. ماهیت مبارزات امروز مردم فلسطین با شش هفت دهه گذشته چه تغییری کرده است، از این منظر چه نگاه دینی و نگاه مقاومت اسلامی چگونه توانسته است این تنگنا را برای رژیم صهیونیستی ایجاد کند؟
کمیلی: فکر میکنم مهمترین چیزی که غزه امروز به ما نشان میدهد ظهور یک جریان اسلام گرایی است که یک مؤلفه مهم دارد و آن سازش ناپذیری است. ما تجربه یاسر عرفات را داریم، یاسر عرفات نماد مقاومت فلسطین بوده است، سالهای طولانی جنگیده است و از این کشور به آن کشور آواره شده است و بعد به این نتیجه رسیده است که با صلح مسئله بگیرد. به اسلو رفته است و دستاوردهایی هم داشته است و بعد از اسلو خود یاسر عرفات به این نتیجه میرسد که دوباره باید حرف از برداشتن سلاح بزند. یعنی مردم فلسطین چه بسا اگر این تجربه را نداشتند، تجربه بسیار مهم جریانات قومی و عربی را نداشتند، اینقدر عاشقانه و اینقدر محکم پای کار مسئله نمیماندند. پس جریان اسلام گرایی که سازش ناپذیر است، ما جریان اسلام گرایی در بعضی از شاخههای اسلام و ... داشته ایم که متأسفانه وارد تعامل و سازش شده اند با دولتهای متفاوتی. بعد از ماجرای کم دیوید در مصر یک اتفاقاتی افتاد، بعد از اسلو یک اتفاقاتی افتاد، بعد هم جریان تطبیع؟
تجربه گذشته فلسطینیان از تعامل علت مقاومت سخت امروز است
در دهههای اخیر، متأسفانه بسیاری از کشورها را وارد این تعاملات زشتی کرد که تبعاتی هم نداشت، کاش یک دستاوردی برای مردم فلسطین داشت، یعنی نتوانستند با آن یک اسیر فلسطینی آزاد کنند، ولی مقاومت فلسطین رفت و با یک شالیت بیش از هزار اسیر خودش را آزاد کرد. این جلوی چشم یک تجربه معاصر است، برای بیست سی سال است، جلوی چشم مردم فلسطین است، این چه طوری ایجاد شده است، حتماً یک پدر معنوی هایی، یک الگوها و یک رمزهایی وجود دارد. اجازه بدهید یک جمله از آقای فتحی شقاقی، مؤسس جهاد اسلامی بخوانم، الان همه مردم ما دعای القسام و کتائب القسام میشنوند، یک چهره به مردم فلسطین در دوره جهادشان، میگوید سرور جوانان اهل بیت، حسین ابن علی ابن ابیطالب، در سپیده دم یک روز تاریخی در صحرای کربلا، صحنههای درخشان را به نمایش گذاشت که در حافظه تاریخ جاودانه مانده است و هرگز از یادها فراموش نخواهد شد. او با شهادت در راه حق و دادگری، نماد انسانیت به تمام معنی را تجلی بخشید. پس از گذشت ۱۳ قرن در سپیده دم یک روز درخشان دیگر، یعنی عاشورای دیگر، و در ادامه راه سرور شهیدان اهل بهشت، پیشگامان دیگری از از مردان حسینی تبار به نام عزالدین قسام، در برابر تجاوزگران صلیبی، در برابر چهره زشت و نفرت آور استعمارگران انگلیسی و صهیونیست ایستاد. این الهام بخشی از کجا میآید، اینطور نیست که مادر شهیدی که دارند بچه اش را تشییع میکنند، میگوید تو مگر از حسن و حسین بالاتر هستی. عسقلان که چسبیده است به غزه است، معروف است به مقام رأس الحسین است. ظهور کربلا به مثابه یک اتفاق الهام بخش در همه اینها موجود است، یعنی شما امروز هم رهبران معاصر هم همین اخیراً در این گزارش وال استریت ژورنال را دیدید که رفته اند نامههای اخیر آقای اسنوار؟ را تحلیل کرده اند و گفته اند که این تأکید روی این میکند که بگذار غزه کربلایی دیگر باشد. یعنی الهام بخشی مکتب ابی عبدالله باعث شده است که این ایستادگی اتفاق بیفتد و حتماً آن تجارب تاریخی معاصر این بصیرت را در ذهن مردم ایجاد کرد و میبینید که با هم فشارها میگویند ما نمیخواهیم دوباره آواره شویم.
سؤال: آقای قادری، ضمن اینکه بفرمایید که رژیم صهیونیستی از این حملات و تشدید حملات و تداوم آنها چه اهدافی را دنبال میکند، نگاه شما از علت سکوت نهادهای بین المللی چه است و آیا میشود به سمت محاکمه سران سیاسی و نظام این رژیم رفت؟
قادری: به نظر میرسد که بعد از طوفان الاقصی و آن اتفاقی که افتاد، درخصوص شکست رژیم صهیونیستی در ابعاد مختلف نظامی، امنیتی، سایبری و حتی آن ضرر و خسران بسیار زیادی که تا پیش از این برای آنها سابقه نداشت در حوزه اقتصادی و تجاری برای آنها اتفاق افتاده است، در کنار آن لایههای مختلفی از اقشار شهروندان اراضی اشغالی اعتراضاتی که نسبت به حاکمیت نشان دادند، اینها مجموعهای از این شکستها است. کابینه نتانیاهو بعنوان یک عنصر افراطی که در دولت اخیر خودش با ائتلاف با جریانهای دینی افراطی ارتدکس و یهودیان افراطی سعی کرد به نوعی بازگشت پیدا کند به آن اصل و اساس مکتب صهیونیست. امروز با یک بن بستی روبرو شده است و با یک شکستی روبرو شده است که در تاریخ ۷۵ سال گذشته تأسیس این رژیم جعلی سابقه نداشته است؛ بنابراین لاجرم، چون راهبردی هم ندارد، هیچ نقشه راه روشنی هم ندارد، لاجرم دارد با تداوم کشتار سعی میکند اولاً این بار فشار روانی را از خودش بردارد، با این هوا که این تصور ایجاد شود که در نزد افکار عمومی که این رژیم صهیونیستی پیروز این میدان است. نکته دوم اینکه به هر شکل نتانیاهو میداند که اولین بازنده اصلی در پایان هرگونه آتش بس یا صلحی درپس این اتفاق در غزه شخص او است. به واسطه اتفاقاتی که خواهد افتاد، ازجمله محاکم قضایی که برای او تشکیل خواهد شد و امثالهم به ویژه اینکه حتماً چنانچه قبلتر هم در مثلاً ۲۰۰۶ این سابقه وجود داشت که کمیته وینوگراد تشکیل شد بعد از جنگ سی و سه روزه و نخست وزیر وقت و رییس ستاد مشترک و رییس ستاد ارتش را حذف کرد از صحنه سیاسی اسرائیل، این اتفاق حتماً برای نتانیاهو هم خواهد افتاد.
سؤال: آقای قادری، علت سقوط نهادها و همچنین امکان محاکمه در دادگاه بین المللی؟
قادری: شروع و کلید خوردن این ماجرا را در طی ماههای گذشته شاهد بوده ایم. مثلاً آفریقای جنوی در لاهه طرح شکایتی کرد، برخی از گروههایی اتفاق افتاد. یک اتفاق مهمتری الان دارد میافتد اینکه موضوع فلسطین محور خیلی از موضوعات اجتماعی و سیاسی درمیان جوامع غربی تبدیل شده است. یکی از نمونههای بارز آن اتفاقاتی است که در اروپا در انتخابات اخیر افتاد. مثلاً در انگلیس و فرانسه، با وجود اینکه خیلی از تحلیلهای کارشناسان سمت و سوی حرکت اروپا را به سمت و سوی جریانهای راست و ملی گرا تحلیل میکردند، به یکباره اینها جریانهای چپ روی کار آمدند و اکثریت را پیدا کردند هم در انگلیس و هم در فرانسه. جالب است اولین گزارهای که اینها مطرح کردند اینکه دولت مستقل فلسطینی را به رسمیت بشناسند. این یک فضایی است که الان دارد در دنیا ایجاد میشود، اما در مقابل آن همچنان حامیان اصلی رژیم صهیونیستی، یعنی ایالات متحده امریکا و آن جریان و محافل قدرت و ثروت در دنیا همچنان دارند از اینها حمایت میکنند. به نظر میرسد که بازیهای روانی و عملیاتهای روانی را هم درپیش خواهند گرفت برای اینکه به نوعی بتوانند جنایات اسرائیل را سرپوش بگذارند. اما آن اتفاقی که در لایههای اجتماعی جوامع غربی دارد میافتد، به نظر میرسد که فضا و عرصه را برای آنها در آینده تنگتر خواهد کرد.
سؤال: آقای کمیلی، کابینه رژیم اشغالگر قدس، بعد از عملیات طوفان الاقصی، چند وعده مهم را داده بود، ازجمله نابودی کامل حماس، حذف رهبران مقاومت، آزادی اسرا و تغییر در ژئوپولوتیک سیاسی و نظامی غزه، چقدر توانست به این اهداف برسد؟
کمیلی: نتوانست، آخرین سیرکی که اینها به راه انداختند پریروز بود که اعلام کردند که آقای محمد ضیف را زده اند و یک سروصدای هر چند وقت یکبار، تقریباً ماهی یک بار از این بحثها را دارند که یکی از سران شاخه نظامی را اعلام میکنند که زده ایم که میخواهند القاء درمانی کنند یعنی دارند این روحیه را با خبرهای فیک و دروغ پمپاژ میکنند به مخاطبین خودشان به دلیل اینکه الان برای نابیناها هم آشکار شده است که دارند میبینند این حجم دفاع امریکاییها از اینها بعنوان مجرم اصلی و ارتشی تا دندان مسلح، با پیشرفتهترین سیستمهای الکترونیکی و امنیتی و نظامی، ۹ ماه گذشته است، همه این را از آنها سؤال میکنند، در داخل رژیم، افکار عمومی و بیرون که چه کاری میکنید، اینها مگر چقدر است، کل آنجا یک وجب است، چرا شما هنوز نتواسته اید یک دستاورد ملموس داشته باشید، یکی از رهبران اصلی را بزنید، حماس را به قول خودتان نابود کنید، اسراء را آزاد کنید. هنوز صدها اسیر دراختیار بچههای حماس و جهاد اسلامی است، چه اتفاقاتی دارد میافتد. اصل این پدیده واقعاً دارد تبدیل به یک سؤال ذهنی در متفکران جهان میشود و حتی مردم عادی همانطور که استاد اشاره کردند، دارند به این فکر میکنند واقعاً چه است، رمز این پایداری چه است. فکر میکنم این میتواند زمینه سؤال آشنا شدن مردم دنیا را همانطور که اثرات سیاسی دارد که اشاره کردند که در اروپا میبینیم و در امریکا خواهیم دید و اثرات خودش را در دانشگاهها و جاهای مختلف داریم میبینیم، میآید در عرصههای فکری هم یک موج به یک موج و یک پرسشگری تبدیل میشود و حتماً این روحیه ایستادگی که منبعث از کربلا است، مورد توجه قرار خواهد گرفت.
سؤال: آقای قادری، این روزها با توجه به تحولاتی که اتفاق میافتد به ویژه اخبار تلخی که از غزه به گوش میرسد، این سؤال مطرح میشود که آینده غزه چه خواهد شد و آینده مقاومت به کدام سمت و سو خواهد رفت و رژیم صهیونیستی چه سرانجامی خواهد داشت؟
قادری: ما با یک موضوعی طرف هستیم که در مورد آن یک وعده داده شده است در کتاب خدا در مورد آن وعده داده شده است که حتماً زمین به مستضعفان و مظلومین به ارث خواهد رسید؛ بنابراین ما یک باور و ایمان قلبی داریم مبنی بر اینکه حتماً این غده سرطانی از صحنه روزگار و زمین پاک خواهد شد. حتی شما میبینید که در نامهای که رهبر معظم انقلاب چندی پیش به دانشجویان امریکایی نوشتند، ایشان تأکید کردند که قرآن را با دقت بیشتری آنها قرائت کنند به دلیل اینکه این وعدههایی که خداوند در آن ذکر کرده است را متوجه شوند. نکته دوم اینکه مسیر حرکت و آن اتفاقاتی که در میدان هم میافتد، به ما نشان میدهد و خیلی از کارشناسان سیاسی و امنیتی و نظامی اذعان دارند که مسیر حرکت به سمت اضمحلال رژیم صهیونیستی است در تمام ابعاد مختلف، شما میبینید الان اختلافاتی در لایههای مختلف گروههای سیاسی و گروههای احزاب سیاسی در داخل رژیم هم بین آنها صحبت میشود و در بین رسانه هایشان مطرح است، همین نکته را اذعان میکند، حتی بسیاری از مقامات و نظامیان سابق و کنونی. نکته بعدی که به نظر من مهم است اینکه، در نهایت مقاومت مردم این یک نکته تاریخی است، در طول تاریخ نشان داده شده است، مقاومت مردم همیشه پیروزی را به دنبال خواهد داشت به ویژه اینکه خون بر شمشیر پیروز است. ملت فلسطین امروز به این باور رسیده اند که پیام مقاومت نهایتاً پیروزی را برای آنها به دنبال خواهد داشت و این دقیقاً برگرفته از همان روحیه عاشورایی و کربلایی است.
سؤال: آقای کمیلی، آینده غزه، سرانجام مقاومت و پایان رژیم صهیونیستی؟
کمیلی: دستاوردهای طوفان الاقصی در بیرون از فلسطین به جرأت میشود گفت بیش از داخل فلسطین است. یعنی موجهایی را ما شاهد هستیم در دنیا که ما اگر میخواستیم تمام توان خودمان را در کل این جبهه جمع میکردیم نمیتوانستیم این موجها را ایجاد کنیم که ماههای طولانی، آخر هفتهها این تجمعات گسترده برگزار شود، این اعتراضات صورت بگیرد، دارد اثرات خودش را در حوزههای سیاسی نشان میدهد، واقعاً حجم گسترده از تبعات داریم. من معتقد هستم مهمترین دستاورد در جهان اسلام ظهور جریان اسلام گرای سنی سازش ناپذیری است که بعد از کوتاه آمدن دولتهای عربی و اسلامی در مقابل رژیم صهیونیستی و بخاطر فشارهای امریکاییها این رستاخیز جدیدی را در کشورها رقم خواهد زد. حتماً در داخل فلسطین و غزه تلخی ماجرا برای ما بالا است، این کشتارها تلخ است و مثل کربلا است. اما این ایستادگی منجر به این خواهد شد که یک معادله جدیدی در داخل فلسطین هم شکل بگیرد، اسرا یک برگ برنده در دست حماس است و انشاالله منجر میشود به اینکه پیروزی برای این مردم مظلوم رقم بخورد.