عزاداری عاشورای حسینی از صبح امروز در تهران، همزمان با دیگر استانهای کشور در حال برگزاری است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، امروز دهم محرم الحرام، سوگواران حسینی شب و روز عاشورا با حضور در تکایا، هیئت ها، مساجد و دستههای عزاداری، ارادت خود را به ساحت امام حسین (ع)، اهل بیت (ع) و شهدای کربلا اعلام کردند.
عاشورای حسینی برای شیعیان و آزادگان جهان روزی متفاوت با همه روزهای سال است و ائمه معصومین (ع) و بزرگان دین برای بزرگداشت این روز، سفارشهای ویژهای کردهاند.
عاشورا روز مصیبت و حزن ائمه اطهار (ع) و شیعیان است. از امام صادق (ع) پرسیدند «چرا روز عاشورا، روز مصیبت و غم و اندوه و گریه شد؛ در صورتی که روز وفات پیغمبر (ص)، فاطمه (ع)، شهادت امیرمومنان (ع) و شهادت امام حسن (ع) این چنین نیست؟» و آن حضرت فرمود: به جهت این که مصیبت روز حسین (ع) از هر روزی سنگینتر است. زیرا اصحاب کساء که نزد خدا از همه آفریدگانش عزیزتر بود، پنج تن بودند و حسین (ع) آخرین آنان بود و، چون آن حضرت به شهادت رسید، دیگر کسی که مایۀ عزت مسلمانان و تسلی خاطر آنان باشد، نماند و با رفتن او گویی همه آنان رفتند، چنان که آن حضرت در حیات بود، گویی همه آنان زنده بودند.
شیخ عباس قمی در کتاب مفاتیح مینویسد: انسان باید در روز عاشورا مشغول کاری از کارهای دنیا نشود، بلکه در گریه و نوحه و مصیبت باشد و اهل خانه خود را دستور دهد که عزای آن حضرت را بپا دارند و مشغول ماتم و سوگواری باشند، چنانکه در سوگ عزیزترین اولاد و اقوام خود مشغول میشوند و در آن روز بیآنکه قصد روزه کنند، از خوردن و آشامیدن امساک ورزند و در پایان روز پس از عصر غذا بخورند، گرچه جرعه آبی باشد.
روز عاشورا و حادثه کربلا فقط یک حادثه نبود که به گفته رهبر معظم انقلاب «عاشورا یک فرهنگ است که در سبک زندگی پیروان سید و سالار شهیدان در تمام سال رخ مینماید؛ گاهی در دوستی ها، گاهی در دشمنی ها، زمانی در قضاوت ها، زمانی در تصمیم گیریها و خلاصه سبک زندگی حسینی در تار و پود اعمال و رفتار شیعیان گره خورده و جداشدنی نیست. چرا که «کل یوم عاشورا و کل ارض کربلا».