رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی خوزستان گفت: تنها راه امام حسین (ع) برای جلوگیری از انحراف جامعه، قیام عاشورا و فداکردن خود و اهل بیت علیه السلام بود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، حجتالاسلام علیرضا قربانی با تسلیت فرارسیدن ایام شهادت امام حسین (ع)، یکی از مهمترین اجزای قیام عاشورا را اهداف آن دانست و گفت: حضرت سیدالشهدا (ع) درباره اهداف قیام عاشورا فرمودند: «برای امر معروف و نهی از منکر و اصلاح دین جدم به پا خواستم.» در این زمینه یکی از معضلاتی که همواره جامعه اسلامی را تهدید میکند انحراف است و امام (ع) نیز یکی از اهداف قیام خود را اصلاح انحراف بیان کردهاند.
وی افزود: مردم به چند دلیل منحرف میشوند که یکی از آنها تحت تاثیر قرار گرفتن از سوی جریانات، شبهات و انحرافات است و از اسلام ناب جدا میشوند که این موضوع یکی از معضلات اصلی به ویژه در صدر اسلام بوده است. البته این مساله همواره وجود داشته و همیشگی است، در دوران صدر اسلام نیز، پس از خارج شدن خلافت از مسیر اصلی خود و به روی کار آمدن بنی امیه، حدود ۵۰ سال گذشته بود که جامعه اسلامی از مسیر اصلی خود خارج شده بود؛ بنابراین امام حسین (ع) راهی جز قیام و فدا کردن خود و اهل بیت و اینکه هوشیاری در جامعه ایجاد کند و مردم را از انحراف آگاه کند، نداشت.
حجت الاسلام قربانی ادامه داد: امروز، آثار قیام امام حسین (ع) را میبینیم و هدایت و سعادت در مسیر اسلام ناب، برگرفته از قیام امام حسین (ع) و ریخته شدن خون پاک امام است و امروز ثمرات این قیام را میبینیم. براساس گفته امام خمینی (ع)، محرم و صفر اسلام را نگه داشته و واقعیت نیز اینگونه است. اگر نامی از حق و اسلام وجود دارد از برکات قیام امام حسین (ع) است، یکی از جنبههای مهم عاشورا حضور اقشار مختلف از جمله جوانانی مانند مسلم بن عقیل و علی اکبر (ع) است. آنچه زنان و مردان جوان و پیر، خردسالان و کودکان را در کربلا کنار هم جمع کرده بود، ولایت مداری امام معصوم بود. اگرچه افرادی مانند علی اکبر دارای جنبههای شخصیتی معنوی بودند، اما در مسیر امام معصوم رشد کردند و مسیر تاریخ را تغییر دادند. مهمترین رکن یاران امام حسین (ع) این بود که به امام باور داشتند و به صورت عملی به ایشان ملتزم بودند. با وجود اینکه ارتباط میان امام حسین (ع) و علی اکبر (ع) ارتباطی پدر و فرزندی بوده، اما رابطه آنها رابطه عبد و مولا و امام بود و مسلم بن عقیل نیز نه تنها پسر عمو، بلکه سفیر امام بود.
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی خوزستان اضافه کرد: زمانی که انسان در مدار امام معصوم قرار گیرد، استعدادهای انسانی وی به شکوفایی میرسد. فردی مانند حُر، تا یک ساعت آخر در اردوی جهنمیان بود، اما به محض اینکه از امام و ولی خود تبعیت کرد، رشد کرد و به خیل شهدای کربلا رسید.
وی با اشاره به استقبال انسانهای آزاده و ادامهدار بودن مکتب امام حسین (ع)، گفت: دلیل این استقبال بی نظیر از مکتب امام حسین (ع)، حرکت امام در مسیر فطرت بشری است. ایشان با زبان فطرت قیام خود را آغاز کردند بنابراین هر انسان آزاده و دارای فطرت پاک قطعا جذب میشود و سیر تصاعدی سفر میلیونی زائران اربعین، از تمام جهان به این دلیل است و میل به امام در میان جوامع بشری رشد یافته است. قیام امام حسین (ع) مبتنی بر حرمتی فطری و همه پسند است و هر انسان سلیم النفس این را میپذیرد. ارزشهای انسانی مطلوب تمامی انسانها است. حتی انسانهایی که خدا را نمیپرستند نیز این ارزشها را کمال میدانند؛ بنابراین بروز ارزشهای انسانی در قیام عاشورا، منجر به جذب انسانهای آزاده میشود.