آیین سنتی ککه دبیج یا «کاکاپزی» محله جسیدان از مراسم مذهبی و سنتی که عاشقان اباعبدالله از عزاداران حسینی در شب تاسوعا با پخت این شیرینی محلی پذیرایی میکنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای گیلان ؛ در آیین سنتی «ککه دبیج» محله جسیدان که بیش از ۱۵۰ سال قدمت دارد زنان روستای جسیدان آستانه اشرفیه از ششم محرم با تکه تکه کردن و پخت کدوهای محلی مقدمات پخت کاکا که نوعی شیرینی محلی است را آماده میکنند.
هفتم محرم کار خمیرگیری و پخت کاکا انجام میشود و هشتم محرم در شب تاسوعای حسینی در بین عزاداران و هیئتهایی که به این منطقه میآیند توزیع میشود.
در منطقه جسیدان که در گذشته از روستاهای همجوار شهر بود کشت برنج و کدو مهمترین منبع درآمد مردم بود و در پخت کاکا، از کدو، آرد برنج، آرد گندم و ادویههای مختلف استفاده میشود.
آیین کاکاپزی از آیینهای سنتی در مرحله ثبت میراث معنوی گیلان است.