باید فضای مناسبی را برای خلق آثار هنری فراهم کنیم
رئیس جمهور در جمع هنرمندان گفت: هرگونه فضای امنیتی می تواند جوانه هنر را بخشکاند بنابراین باید فضای مناسبی را برای خلق آثار هنری فراهم کنیم.
به گزارش واحد مرکزی خبر؛ رئیس جمهور در آغاز سخنانش در جمع هنرمندان در تالار وحدت گفت: امشب برای من شبی به یادماندنی است چون میهمان اصحاب فرهنگ و هنر و فرهیختگان هستم، دعوت شما را پاس می دارم.
آقای روحانی با اشاره به اینکه با اهل هنر از هنرگفتن بسیار سخت است افزود: معمولا دولت مردان، سیاستمداران و حتی فیلسوفان و روشن فکران چنان با هنرمندان سخن گفته اند که گویی قصد تعیین تکلیف برای آنان دارند.
وی گفت: آنان نگاه هنرمندان را در قالب و فرم آن خلاصه دیده اند و فکر کردند هنر دستور دادنی است.
روحانی افزود: هنر قالب نیست، قالب ومعناست، هنر خلاقیت است، این نوع جلسات هم برای هم اندیشی اهالی اقلیمهای متنوع فکری است تا از همدیگر درک نزدیکتر داشته باشیم.
وی گفت: ذات هنر بامفهوم خیر و نیکی یکی است، قبل از عصر جدید هنر بسیار فراتر از هنرهای زیبا تفسیر می شد، هنر گفتگو، هنر معاشرت، دیپلماسی، هنر زندگی مسالمت آمیز وبدون کینه.
روحانی افزود: هر کار بی عیبی هنر است، گفت «عیبش را گفتی هنرش را بگو»؛ هنر، هر کار بی عیب است و باید همه تلاش کنیم هنرمندانه حرف بزنیم، عمل کنیم و تعامل داشته باشیم، هنر یعنی مردم داری.
وی گفت: هنر با ارزش پیوند ذاتی دارد، هنر یعنی عروج فکر از سطح عادی به سمت متعالی، همان که در عرفان و فلسفه اسلامی به عالم اعلی تعبیر می شود.
روحانی افزود: هر هنرمندی می خواهد به عمق جهان برسد، علاوه بر اینکه هنر به همه جان میدهد، این هنرمند است که رودخانه، کوهها، بلبلها، شمع و پروانه را به سخن وا میدارد.
رئیس جمهور در ادامه سخنانش در جمع هنرمندان گفت: اگر بگوئیم هنر مرده را زنده می کند سخنی به گزاف نگفته ایم، پس تقسیم هنرمندان به هنرمندان ارزشی و غیرارزشی بی معناست.
آقای روحانی افزود: هنر یعنی ارزش و هنرمند ارزشمندی است که با کار خلاقانه به تعالی می رسد.
وی با بیان اینکه خلقت بزرگترین مظهر قدرت خدای لایزال است، گفت: هنرمند جهان را بازآفرینی می کند و کار او در مسیر ارزش های الهی است.
رئیس جمهور افزود: هنرمند باید در مسیر هنر، خودش را با مردم ، ذوق مردم و خواست مردم نزدیک کند.
آقای روحانی گفت: هنر بدون آزادی معنا ندارد و خلاقیت تنها در سایه حریّت امکان پذیر است اما محدود کننده هایی نیز برای هنر وجود دارد.
رئیس جمهور افزود: قبل از آنکه شما آنچه را که به نام سانسور، ممیزی و دولت نام بردید، خود جوامع بشری و اجتماع اولین قدم برای قرار دادن چارچوب برای هنر است.
آقای روحانی گفت: عادات، رسوم، اخلاق جامعه ، فهم ها و درک ها همه مرزبندی هایی را برای هنر مشخص می کند.
رئیس جمهور با بیان این عبارت که "هنر مردمی باشد و راستی" گفت: همه هنر همین است که حکیم سخن فردوسی بزرگ گفته، مردمی بودن و صداقت، این همه هنر است.
آقای روحانی گفت: بنده گاهی اوج هنر ایرانی را در حافظ می بینم و حافظ می تواند مقتدای هنرمند ایرانی باشد.
رئیس جمهور افزود: حافظ، حافظه تاریخی ادبی و هنری ملت ایران است.
رئیس جمهور در ادامه سخنان خود در جمع هنرمندان در تالار وحدت گفت: قرار نیست هنرمند نوک پیکان تحولات سیاسی یا اپوزیسیون باشد و قرار هم نیست زینت المجالس یا گوشه نشین خرابات و خانه باشد.
آقای روحانی افزود: هنرمند قرار نیست هر چه دولت و جامعه یا حتی روشنفکران می گویند به تصویر بکشد، زیرا هنرمند برداشت خود را دارد و قرار هم نیست که با دولت یا جامعه در ستیز باشد و بجنگد.
وی با بیان اینکه هنرمند اهل فکر و دل و فن است گفت: برای برخی از هنرهایی که برای ثبت و خلق آنها نیاز به کمک دیگران وجود دارد نباید دچار تردید و هراس شویم.
رئیس جمهور افزود: اولین روزهایی که در سال 1359 به اتفاق آقای جنتی به صدا و سیما رفتیم جزو اولین آثاری که بنا شد ببینیم و برای تکمیل آن تصمیم بگیریم کار مرحوم علی حاتمی بود که آن زمان با بودجه عمومی ساخته می شد و هنوز در مرحله مونتاژ بود.
آقای روحانی ادامه داد: اگر هنرمند صاحب نامی سفارشی را دریافت کرد، معنایش آن نیست که ذوق هنری او تسلیم آن سفارش باشد بلکه او همچنان باید از خلاقیت خود استفاده کند چنانکه مشهور است شاهنامه نیز به سفارش سلطان محمود بود اما در واقع این اثر سفارش یک ملت و یک تاریخ بود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود هنر شاعری را هنری ملی برای ایرانیان خواند و از حافظ نام برد و گفت: حافظ با سینه مالامال از آموزه های دینی و قرآنی از جهل و خرافه و ریا بیزار بود.
آقای روحانی افزود: حافظ با همه انتقادی که از حکومت و جامعه داشت در طول تاریخ کتابش قدر دید و بر صدر نشست و گاهی آنچنان تعالی یافته که جایگاهش در کنار قرآن مجید قرار گرفته است.
رئیس جمهور گفت: حافظ به قول بعضی رند روشنفکر زمان خود بود که درعین ایمان و در عین انتقاد هرگز از ایمانش دست بر نداشت و هرگز از انتقادش پشیمان نشد.
رئیس جمهور در ادامه سخنرانی خود در جمع هنرمندان در تالار وحدت گفت: هنر و آزادی رابطه مستقیم دارد.
آقای روحانی افزود: آثار عظیم معماری از جمله تخت جمشید و آثار اسلامی در اصفهان با حمایت حکومت به موجود آمده است اما امروز نماد یک ملت است.
وی با بیان اینکه در غیر فضای آزاد هنر واقعی خلق نخواهد شد گفت: ما در بخش هنر نمیتوانیم با دستور آن را بیافرینیم و خلق کنیم.
رئیس جمهور افزود: هرگونه فضای امنیتی می تواند جوانه هنر را بخشکاند بنابراین باید فضای مناسبی را برای خلق آثار هنری فراهم کنیم.
آقای روحانی با بیان اینکه دولت برای خود رسالت ترویج را بر عهده می گیرد نه هنر فرمایشی را گفت: البته در بعضی موضوعات ملی مانند فرهنگ ایران و اسلام و آنچه به هویت اسلامی ایرانی ما باز می گردد، دولت خود را موظف می داند از آنها حمایت بیشتری کند.
وی افزود: ای کاش می شد افتخارات هنری ما مانند داستان های شاهنامه فردوسی، مثنوی مولوی که آکنده از قصه های دینی-ایرانی است به نمایش در می آمد و به صورت آثار هنری بر روی آنها سرمایه گذاری می شد.
رئیس جمهور گفت: دولت خود را موظف میداند در این امور هم قدم های تشویقی و هم قدم های حمایتی بردارد.
آقای روحانی در ادامه به نقش انقلاب اسلامی بر هنر این سرزمین اشاره کرد و افزود: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی بخش بزرگی از جامعه ما با هنر فاصله داشت اما یکی از خدمات امام راحل به عنوان احیاگر قرن که آزادی را برای این سرزمین به ارمغان آورد، آشتی برقرار کردن بین مردم متدین و هنر بود.
وی گفت: در زمان او بود که حلیت هنر موسیقی با سرودهای ملی و انقلابی فراهم شد و بسیاری از آثار ادبی و هنری اجازه نشر یافتند.
رئیس جمهور افزود: در تاریخ روحانیت شیعه امام (ره) تنها فقیهای بود که از یک فیلم و فیلم ساز روشن فکر به نیکی یاد کرد.
روحانی گفت: انقلاب اسلامی راه را برای توسعه هنر در همه لایه های اجتماعی فراهم نمود و موسیقی سنتی و یا به عبارت بهتر موسیقی ملی ایران را احیا کرد.
وی افزود: قبل از انقلاب موج موسیقی های غربی و پاپ به گونه ای بود که موسیقی سنتی در حال ویران شدن بود، اما انقلاب اسلامی شرایطی فراهم کرد که در آن حتی هنرمندان بزرگ موسیقی قبل نیز در آن رشد کردند و موسیقی سنتی بازار پررونقی پیدا کرد.
رئیس جمهور در ادامه سخنانش در جمع هنرمندان در تالار وحدت گفت: در حوزه سینما و هنر نمایشی نیز انقلاب اسلامی برکات زیادی داشت.
آقای روحانی افزود: همه منتقدان فیلم اذعان دارند که دهه 70، دهه اوج سینمای ایران بود و آثار بزرگ، بحث انگیز، متفکرانه و هنرمندانه به جامعه ما عرضه شد تا جایی که امروز ایران یکی از مدعیان جوایز جهانی مانند اسکار است.
وی ادامه داد: جالب تر اینکه در فضای بعد از انقلاب، زنان هنرمند بسیاری در بخش های مختلف هنر از جمله سینما رشد کرده اند تا جایی که نه تنها بازیگری را بر عهده گرفته اند، بلکه کارگردانی و نویسندگی نیز جزو مواردی بود که بانوان ما توانستند نقش خود را ایفا کنند.
رئیس جمهور افزود: این در حالیست که قبل از انقلاب، خانواده های متدین و مذهبی این کشور اجازه نمی دادند فرزندان و اعضای خانواده آنها در این زمینه ورود کنند و این یکی دیگر از خدمات انقلاب اسلامی است.
وی در ادامه سخنانش تاکید کرد: این دولت قصد ندارد ممیزی را در فرهنگ و هنر به صورت راه و مسیری که مانع کار هنرمندان باشد، ادامه دهد.
آقای روحانی افزود: ممیزی باید در چارچوب قانون و هدفمند باشد و اگر قانون ابهام دارد ما باید قانون شفاف و چارچوب شفافی در اختیار همه قرار دهیم تا تکلیف همه روشن باشد.
رئیس جمهور گفت: کار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید تقریباً کاری اداری باشد.
ْآقای روحانی افزود: اگر می خواهیم کار ممیزی انجام دهیم باید گروهی از فرهیختگان ، اندیشمندان، هنرمندان، عالمان ، حتی عالمان دینی در کنار یکدیگر بنشینند و آنها باشند که بر هنر نظارت کنند.
وی با بیان اینکه هنرمند می تواند بر هنر نظارت کند، گفت: کارمند دولتی نمی تواند ناظر خوبی برای هنر باشد.
رئیس جمهور افزود: چرا نظارت بر سینما و کتاب و موسیقی را به اهلش واگذار نکنیم؟ چه اشکال دارد که انجمن های صنفی ، بخشی از بار مسئولیت وزارت ارشاد را بر دوش گیرند؟
رئیس جمهور گفت: به هم اعتماد کنیم دوران، دوران اعتماد است.
آقای روحانی افزود: وظیفه دولت مداخله در هنر نیست بلکه وظیفه ذاتی دولت ، اداره و تأمین مسائل مهم و ملی مثل مسئله امنیت و سیاست خارجی است که سیاست خارجی و اعمال دیپلماسی صرفاً از طریق دولت انجام می گیرد و نهاد دیگری حق مداخله ندارد.
رئیس جمهور در ادامه سخنانش در جمع هنرمندان در تالار وحدت گفت: البته خطوط کلی سیاست خارجی طبق قانون اساسی از سوی رهبر معظم نظام تعیین می شود اما در حوزه های دیگر مانند اقتصاد و فرهنگ باید تصدی گری دولت به حداقل برسد.
حجت الاسلام والمسلمین روحانی افزود: ما در شرایطی نیستیم که دولت بتواند آثار هنری خلق کند چرا که هیچ دولتی نتوانسته است آثار هنری فاخری به وجود آورد.
رئیس جمهور گفت: دولت کتاب نمی نویسد، فیلم نمی سازد، موزیک نمی سازد، شعر نمی سراید، دولت باید تسهیل کننده راه برای اصحاب فکر وهنر باشد.
روحانی افزود: یادمان باشد و همه بدانیم هنر خطر نیست وهنرمند امنیت کشور را به مخاطره نمی اندازد باید به هنرمند اعتماد کنیم.
وی افزود: نگاه امنیتی به هنر بزرگترین اشتباه امنیتی است در امنیت اولین قدم تشخیص منابع تهدید است.
رئیس جمهور گفت: درجامعه امروز ما منابع تهدید آسیب های اجتماعی است، از فقر و فحشا گرفته تا رواج بی اعتمادی اجتماعی تا فساد اقتصادی.
روحانی افزود: این آسیبهاست که رابطه صحیح دولت و ملت را اگر سریع چاره نکنیم می خشکاند، تهدید، آسیب است نه هنرمندی که می تواند مظهر نشاط، امید، اتحاد و همبستگی ملی ما شود.
وی گفت: صدا و نوا و توانایی در نمایش برای ساخت یک اثر تجسمی گاهی می تواند آرزوهای یک ملت را متحول کند.
رئیس جمهور افزود: همین هنرمند است که می تواند با خلق آثارش نقد کند، آینده را با تخیل خود ترسیم و راه آینده را مشخص کند.
روحانی گفت: ما اگر به هنر و هنرمند با نگاه امنیتی نگاه کردیم اولا تهدیدات اصلی را فراموش کرده ایم ثانیا هنرمندی که می تواند ما را متوجه تهدیدات واقعی کند او را از وظیفه اش باز داشته ایم.
وی افزود: اگر بحث تهاجم فرهنگی داریم و می گوییم دیگران برای یکسان سازی فرهنگی تلاش می کنند و پروبال هنر و هنرمند را بسته ایم در حقیقت باند فرود را برای هواپیماهای دشمن مهیا کرده ایم.
رئیس جمهور در ادامه سخنانش در جمع هنرمندان در تالار وحدت گفت: وقتی فرزندان این سرزمین نتوانند قهرمانان خود را در میان محصولات فرهنگی وطنی و خودی ببینند ناچار به دنبال قهرمانان آن سوی آب خواهند بود؛ خطر اینجاست.
آقای روحانی افزود: اگر کشوری بخواهد در برابر دشمن بایستد، این هنرمند است که می تواند روحیه مقاومت و ایستادگی را در میان مردم زنده نگه دارد؛ همان کاری که هنرمندان متعهد ما در دوران دفاع مقدس انجام دادند.
رئیس جمهور گفت: به اعتقاد بنده اگر فضای هنری فعال در عراق و افغانستان وجود داشت، اشغال این دو کشور امکان پذیر نبود.
آقای روحانی افزود: مشکل دیگر آنکه برخی هنرمندان ما را به غرب زدگی متهم می کنند، استدلال آنها این است که بدنه هنری جامعه ما را فساد فرا گرفته است، باید این بنا را ویران کرد و از نو ساخت.
وی ادامه داد: این یکی از تفکرات غلط و اشتباهی بود که در ذهن بعضی آمد و متاسفانه در این زمینه قدم هایی برداشته شد.
رئیس جمهور گفت: بعضی می گویند اگر ما آنچه گفتیم انجام دادند می شود هنر خوب، و آنچه که ما دلمان نخواست می شود هنر بد.
روحانی افزود: هرجامعه ای ممکن است در آن خطا و فسادی باشد اما نمی توان یک مجموعه فرهیخته بزرگ تاثیرگذار در این کشور را زیر سوال قرار داد؛ این قضاوتی نا به حق، نابهجا و ظالمانه است.
وی گفت: اصحاب هنر مشکلات فراوانی دارند که برخی از آنها امشب بیان شد و شاید اولین جلسه بود که خدا توفیق داد بیشتر شنیدم و انشاالله کمتر بگوییم.
رئیس جمهور افزود: می دانم درد دل های شما در فرصت کوتاه امشب، بخش کوچکی از آنچه که در دل داشتید بود.
روحانی گفت: دولت وظایف خود را در چارچوب قانون اساسی انجام خواهد داد.
وی افزود: دولت در حد توان و امکاناتش از هنر حمایت خواهد کرد.
رئیس جمهور گفت: شاید عمدتا لازم است که دولت در موضوع زیرساخت ها بیشتر وارد عمل شود و کمک کند اما دولت در حد توان این قدم ها را بر خواهد داشت.
روحانی افزود: بنده از اینکه ارکستر سمفونی و ارکستر موسیقی ملی به تعطیلی کشیده شده است بسیار متاسفم وحتما این دولت در همین ماههای آینده اینها را احیا خواهد کرد، اگر چه ممکن است وزیر باز هم کارت زرد بگیرد.
رئیس جمهور گفت: این دولت به تمام تعهداتی که دوران انتخابات و قولهایی که به مردم داده است عمل خواهد کرد و کارت زرد برای این دولت نگرانی نیست.
خبر حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی در ادامه سخنانش در جمع هنرمندان در تالار وحدت با بیان اینکه ما به امثال آقای جنتی به عنوان مدافع حقوق هنرمندان و آزادی افتخار می کنیم افزود: در هر مسیری مشکلات هست و به قول مرحوم پروین اعتصامی "کس ندانست که من می سوزم، سوختن، هیچ نگفتن، هنر است."
وی گفت: اینها پیش پای دولت، مشکلاتی نیست و دولت به وعده های خود در مورد هنر و اصحاب هنر عمل خواهد کرد.
رییس جمهور در بخش پایانی سخنان خود به سه نکته تاکید کرد و گفت : هر نظامی خطوط قرمزی دارد، اما خطوط قرمز باید کاملا شفاف و صریح و قانونی باشد تا از اعمال سلیقه جلوگیری شود.
وی افزود: در این زمینه دولت تمام قدمهای لازم را بر خواهد داشت، اگر مقررات شفاف داشته باشیم و کار نظارت را به صنف ها و انجمن های تخصصی واگذار کنیم آنها بهتر از کارمندان یک وزارتخانه نظارت خواهند کرد و بیشتر عاشق ایران و کشورند و باید این شرایط را برای هنرمندان تسهیل کنیم .
نکته دیگری که رئیس جمهور بر آن تاکید کرد پویا کردن اقتصاد فرهنگ بود .
آقای روحانی گفت: روشن است که در تولید باید اول تقاضا را تحریک کرد، مردم ما باید کالای فرهنگی را ارج نهند .
وی افزود: باید کار فراوانی در این زمینه انجام داد اینکه تیراژ کتاب که دو یا سه هزار نسخه است، اینکه بقیه آثار هنری ما در بازار مشتری ندارد، اینکه گیشه های سینما خلوت است یعنی ما باید تقاضا را تحریک و کالاهای متنوع فرهنگی تولید کنیم .
رئیس جمهور ادامه داد: دستوری شدن نمی گذارد هنرمند خلاق شود و آثار متناسب با خواست جامعه عرضه کند از این رو دولت تلاش می کند اقتصاد فرهنگی به ویژه هنری پویا و فعال شود و حتی باید بتوانیم بازارهای منطقه ای و جهانی را هم به تصرف در آوریم.
نکته سوم مورد تاکید رئیس جمهور ، یاری گرفتن از هنرمندان برای تحقق اهداف دولت بود.
آقای روحانی گفت: دولت در این زمینه دست نیاز به سوی هنرمندان دراز می کند .
رییس جمهور از هنرمندان خواست آثار امید بخش و نشاط آفرین تولید کنند .
وی خطاب به هنرمندان گفت: دولت در فکر ایجاد آشتی ملی و وحدت ملی است و می خواهد کینه ها از سینه ها برداشته شود و در این عرصه شمایید که می توانید زمینه را آماده کنید.
آقای روحانی افزود: دولت می خواهد اعتدال در جامعه ایجاد شود و میان حقوق و وظایف تعادل باشد ، دولت با خشونت و افراط مخالف است.
رئیس جمهور گفت: ما می خواهیم با همه توان افراطیون را به انزوا برانیم.
رئیس جمهور در ادامه سخنرانش در جمع هنرمندان در تالار وحدت گفت: برخی هنوز صدای ملت را در 24 خرداد نشنیده اند.
حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی افزود: (این افراد) پنبه ها را از گوش در آورند ؛ ایران امروز منادی مقابله با خشونت و افراطی گری در جهان است.
وی گفت: اینکه طرح ایران در سازمان ملل متحد ظرف چند ماه به اتفاق آرا به تصویب رسید نشانه عظمت ملت ایران است.
رئیس جمهور افزود: برای مبارزه با خشونت و دیپلماسی عمومی و یاری دولت ، دست دولت به سوی هنرمندان به عنوان یاران نزدیک و مورد اعتماد دولت دراز است.
وی در پایان گفت: هنر همیشه خوب است چون هنر همان خوبی است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در نخستین دیدار رسمی رئیس جمهور با هنرمندان گفت: اهالی فرهنگ و هنر با ارزش های والای انقلاب شکوهمند اسلامی ایران هم داستانند.
علی جنتی ضمن خیر مقدم به رئیس جمهور افزود: حضور شما در جمع گرم و صمیمی اهالی فرهنگ و هنر را به فال نیک می گیریم.
وی افزود: حضور در عرصه هنر و تلاش برای آفرینش اثار اثرگذار و ماندگار افتخاری بزرگ است که هنرمندان به آن نایل آمده اند.
جنتی گفت: امروز جامعه فهیم سربلند و پرافتخار فرهنگی کشورمان در این محفل گرد هم آمده اند تا با شما آوای یک دلی و وحدت سر دهند.
وی ادامه داد: آمده اند تا بر آشتی و همکاری صمیمانه میان دولت و هنرمندان مهر تایید بگذارند، آمده اند تا اعلام کنند فرهیختگان و هنرمندان این سرزمین جز سربلندی و شکوه ایران آرزویی ندارند و امده اند تا بگویند تشنه تدبیر و غرق امیدند و بار دیگر حمایت خود را از سربلندی ایران عزیز و نظام جمهوری اسلامی ایران در عرصه های بین المللی نشان دهند.
جنتی در ادامه گفت: هنرمندان سرزمین خورشید آماده اند تا پیام صلح و دوستی و فرهنگ تمدن ایران اسلامی را بیزار از ترور و خشونت و افراطی گری را با زیباترین بیان که همان زبان هنرمندانه است به گوش جهانیان برسانند.
وی افزود:هر چند آنها بدون هیچ چشم داشتی در روزگاران سخت به عشق سربلندی سرزمین خویش شکوه مردمان این دیار در جای جای جهان بودند.
جنتی گفت: اهالی هنر آمده اند تا در کنار شما و دوشادوش مردان کارآزموده شما در عرصه بین المللی به وظیفه تاریخی خود عمل کنند و با زبان هنر راه را بر تدبیرتان در عرصه جهانی بگشایند.
وی افزود: در آستانه میلاد رسول گرامی اسلام و پیام آور رحمت کرامت انسانی گرد آمده ایم تا بار دیگر اعلام کنیم که اهالی فرهنگ و هنر با ارزش های والای انقلاب شکوهمند اسلامی ایران هم داستانند و به حق باید انقلاب اسلامی را احیاگر فرهنگ و هنر عظیم اسلامی در ایران دانست.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: شکوفایی هنر ایرانی و اسلامی پس از پیروزی انقلاب اسلامی میوه آزادی فکر و اندیشه است که مردم به رهبری بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران برایمان به ارمغان آوردند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: فرهنگ و هنر از صدای پای خودرایی و دخالت های نابجا هراسان است.
علی جنتی در ادامه سخنان خود در نخستین دیدار رسمی رئیس جمهور با هنرمندان افزود: نهال فرهنگ و هنر در هوای آلوده، خشونت و اجبار بی ثمر خواهد شد.
وی گفت: هنرمندان روحی لطیف و طبعی مهرپرور دارند و رفتارهای سلبی و قهری را بر نمی تابند.
جنتی افزود: هنری جهانی خواهد شد که ریشه در خاک داشته باشد.
وی گفت: هنرمند واقعی نمی تواند به ارزش و باورهای جامعه خود پشت کند و در فضای بدون خشم و کینه و سرشار از اعتماد و عزت و کرامت و به دور از تلخ کامی هاست که هنر اصیل و باورمند و ارزش ها جوانه خواهد زد و رشد خواهد کرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: در بهار تدبیر و امید در ماههایی که گذشت کوشیدیم بر اساس رهنمودهای شما اعتماد را به جامعه بازگردانیم و در ماههایی که گذشت کوشیدیم مدیرانی بر گزینیم که قطعا هنر را می شناسند و به اهالی فرهنگ عشق می ورزند و در جهت هدایت و حمایت از فعالیت های فرهنگی و هنری تلاش می کنند.
جنتی گفت: شعار آنها شفافیت، راستگویی، اعتماد متقابل و امانت داری است.
وی افزود: دموکراسی فرهنگی، مردمی کردن فرهنگ و هنر، و پاسداری از ارزش های ایرانی و اسلامی و رونق بخشیدن به اقتصاد فرهنگ و هنر را از اصول و سیاست های فرهنگی خود می دانیم و کاهش تصدی گری دولت و واگذاری امور به بخش خصوصی و اصناف را راهی مطمئن برای پویایی فرهنگ و هنر می دانیم.
جنتی گفت: خانه سینما گشوده شد تا خانه های اهالی هنر را پررونق تر کنیم و امروز جامعه فرهنگی کشور بیش از هر زمان دیگر نیازمند گفتگوست.
وی افزود: اهالی فهیم فرهنگ و هنر به خوبی میدانند ره صد ساله را یک شبه نمی توان پیمود و آنها از دولت تدبیر و امید انتظار معجزه ندارند و مشکلات داخلی و خارجی را به خوبی حس می کنند و به تنگناهای اقتصادی دولت به خوبی آگاهند و فشارهای سیاسی را در داخل و خارج رصد می کنند.
جنتی افزود: در جهانی که همه در تلاشند تا زیباترین چهره را از خودشان نشان دهند دولت تدبیر و امید می تواند و باید به زبان شعر، ادب، موسیقی، سینما، تئاتر، خوشنویسی، نقاشی با جهان سخن بگوید.
وی ادامه داد: مولانا، فردوسی، حافظ و سعدی بر بام جهان ایستاده اند و قرن هاست که پیام رسان سرزمین با شکوه ایران هستند و سینماگران کشورمان نیز این پیامها را به زبان تصویری و اهالی تئاتر و سایر هنرمندان هر کدام به زبان خود به گوش جهانیان رسانده اند.
جنتی گفت: نگرانی اهل هنر این است که در غوغای سیاست و در کشاکش تنگناهای اقتصادی این سرمایه بزرگ نادیده انگاشته شود.
وی افزود:رونق بخشیدن به اقتصاد فرهنگ و هنر، رسیدگی به دغدغه های زندگی هنرمندان، احیای صنعت نشر، جز با همکاری همه دستگاهها ممکن نیست.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: همدلی اعضای دولت با کمیسیون مجلس نوید بخش روزگاری خوب برای اهالی فرهنگ است.
جنتی در ادامه افزود: نارسایی بودجه و امکانات در برابر نگاه ژرف و امید آفرین شما رنگ خواهد باخت و رشد و شکوفایی فرهنگ و هنر میوه چنین اراده ملی خواهد بود.
وی گفت: نخبگان، هنرمندان و اصحاب رسانه شایسته آزاد اندیشی، تکریم و اعتمادند، آنها شایسته فضای امن هستند نه محیطی امنیتی.
جنتی افزود: هنرمندان نیازمند امنیت هستند برای آفرینش و خلاقیت.
وی گفت: امنیت فضای فرهنگی موجب شکوفایی استعدادهای شگرف اهالی فرهنگ ، فضای امنیتی قربانگاه فضای خلاقیت و آفرینش است.