مشخصه اصلی بیماری خودایمنی بهجت آفتهای دهانی در نواحی نوک زبان و کام است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی استاد گروه داخلی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: دردهای مفصلی، تظاهرات پوستی و مشکلات چشمی و عروقی است ازدیگر علائم بیماری بهجت است.
دکتر سیده زهرا میرفیضی، افزود: این علائم در صورتی که طی یک سال بیش از سه بار بروز کند، نیاز به بررسی بیشتر برای تشخیص بیماری بهجت دارد.
وی گفت: باید توجه داشت که هر آفت دهانی بیماری بهجت محسوب نمیشود، زیرا بیش از ۳۰ دلیل برای بروز آفت دهان وجود دارد.
او افزود: کمبودهای تغذیه ای، کمبود ویتامین ها، انواع عفونتها از جمله عوامل ایجاد کننده افت هستند.
استاد گروه داخلی دانشگاه علوم پزشکی مشهدگفت: آفتهای دهان معمولا دردناک هستند و با خوردن غذا تشدید میشود.
استاد گروه داخلی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، از دیگر علائم ابتلا به این بیماری را دردهای مفصلی ذکر کرد و افزود: درد در نواحی مچ دست و پاها، زانوها، شانهها و مفاصل از نشانههای این بیماری است و این دردها در حالت استراحت نیز همراه بیمار است و با فعالیت بهتر میشود.
وی گفت: تظاهرات پوستی نیز در این بیماری، به شکل ضایعات پوستی قرمز رنگ، دردناک، حساس در ناحیه ساق پاها و همچنین آکنه در ناحیه قدام قفسه سینه و پشت تنه میتواند، بروز کند.
او افزود: ضمن اینکه این بیماری منجر به مشکلات چشمی همچون، درد، قرمزی و تاری دید شده و التهاب در اتاق قدامی و خلفی چشم و یا در قسمت رتین چشم بیمار به ویژه در مردان ظاهر میشود و اگر، اقدامات درمانی به موقع انجام نشود، منجر به کوری و نابینایی فرد میشود.
دکتر میر فیضی گفت: با بروز علائم به ویژه تظاهرات چشمی، در صورتی که بیمار سریع و به موقع، به متخصص روماتولوژی مراجعه کند، بیماری قابل تشخیص و نیاز به درمان سریع دارد و میتوان، از عوارض بعدی آن پیشگیری کرد.