رئیس مرکز بهداشت خوزستان گفت:تاکنون پشه مهاجم آئدس در استان خوزستان صید و شناسایی نشده است
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، دکتر پژمان بختیاری نیا در برنامه گفتگو ویژه خبری شبکه خوزستان افزود: پشه آئدس دارای ظاهری شبیه پشه و حشرات است ولی در قسمت پاهای خود سفید رنگ است و علاقه زیادی به خون خواری دارد.
وی ادامه داد:بیشترین زمان گزش این پشه در اوایل طلوع و غروب آفتاب میباشد و در روز انجام میشود و روزانه میتواند ۱۰ نفر را مبتلا نماید و در برابر انواع سموم مقاوم میباشد و تخم ریزی خود را در آبهای راکد، لاستیک و تایرهای فرسوده، محل تخلیه نخاله ساختمانی و زبالهها انجام میدهد.
شناسایی نشدن پشه آئدس در خوزستان
رئیس مرکز بهداشت خوزستان گفت: پشه آئدس دارای دو گونه مهاجم و غیر مهاجم است. نوع مهاجم ناقل سه نوع بیماری است که شایعترین آن تب دنگی میباشد.
دکتر بختیاری نیا افزود:پشه غیر مهاجم غیر ناقل میباشد و تاکنون نوع پشه مهاجم آئدس در استان خوزستان صید و شناسایی نشده است ولی اقدامات لازم برای مقابله با این پشه در استان فراهم گردیده است.
ابتلا ۱۴۹ نفر به تب دنگی در کشور
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت:تا روز نوزدهم تیر ماه ۱۴۹ فرد مبتلا به تب دنگی در کشور شناسایی شده است که از این تعداد ۱۳۰ نفر سفر به امارات متحده عربی داشته اند.
دکتر بختیاری نیا با اشاره به اینکه تاکنون این بیماری در ۹۰ کشور جهان گسترش یافته است، اظهار کرد: این بیماری در کشورهای همسایه از جمله عراق، امارات، پاکستان، افغانستان مشاهده شده است.
وی خاطرنشان کرد: در کشورمان در استانهای گیلان، سیستان و بلوچستان، بوشهر و هرمزگان این بیماری مشاهده شده است و با توجه همسایگی بوشهر با استان خوزستان اقدامات پیشگیرانه برای مقابله با پشه آئدس و تب دنگی صورت گرفته است.