در روزهای گرم سال، گرما زدگی را جدی بگیرید.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: گرمازدگی یا آفتاب زدگی زمانی رخ میدهد که گرمای تولیدشده بدن آنقدر زیاد شود که بدن نتواند خود را خنک کند.
دکتر عقدک تغییر رنگ پوست (ازبرافروختگی تا رنگ پریدگی)، تهوع و استفراغ، سردرد و سرگیجه، ضعف و تپش قلب و حتی گاهی کاهش هوشیاری را از علائم گرمازدگی دانست و از مردم خواست در این روزهای گرم سال تا حد امکان از بیرون رفتن از منزل در ساعات گرم خودداری کنند.
وی با اشاره به اینکه گرمازدگی احتیاج به رسیدگی و درمان سریع دارد، در غیر این صورت میتواند به سرعت به مغز، قلب، کلیهها و عضلات آسیب رساند، گفت: اگر کسی دچار گرمازدگی شد او را سریع به نزدیکترین مرکز درمانی منتقل کنید به ویژه اگر فرد گرمازده کودک یا سالمند باشد، البته قبل از انتقال میتوانیم با کم کردن لباسها و استفاده از یک پارچه، حوله یا اسفنج بدن فرد را با آب سرد خیس کنیم.
وی گفت: افراد کهنسال، نوزادان و نیز افرادی که نوع خاصی از داروها را مصرف میکنند، بیشتر مستعد ابتلا به گرمازدگی هستند.
عقدک ادامه داد: به طور مرتب نوشیدن آب یا استفاده از شربت آب لیمو، دوش آب سرد، استفاده از کلاه لبهدار پهن و عینک آفتابی هنگام حضور در خارج از منزل، پوشیدن لباسهای گشاد و روشن از جنس الیاف طبیعی و بیشتر کردن تعداد وعدههای غذایی و خوردن غذاهای سبک و کم حجمتر نسبت به روزهای عادی از جمله راهکارهای خنک نگه داشتن بدن در روزهای گرم است.