معاون هماهنگی و محیط کسب وکار وزارت صمت از برنامه اتصال شرکتهای بزرگ زیر مجموعه این وزارت به شرکتهای فعال در حوزه میکرو الکترونیک در کشور خبرداد و بسته حمایتی این وزارت را در این حوزه تشریح کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، محمد مجید فولادگر در نشست فعالان زیست بوم فناوری و نوآوری میکرو الکترونیک و نیمه هادی که با هدف هم افزایی بین بازیگران این حوزه و نهادهای سیاستگذار برگزار شد، افزود: ارزش کالاهای وارداتی در هر تن نزدیک به ۱۳۵۰ دلار است، در حالی که ارزش کالاهای صادراتی ما در هر تن حدود ۳۵۰ دلار است. این فاصله ارزش هزار دلاری را باید به ایجاد بازار داخلی و خارجی برای صنعت دانش بنیان و فناوریهای پیشرفته مثل میکروالکترونیک کم کنیم که وظیفه مهم دولت در این حوزه ایجاد هماهنگی بین بخشی و ایجاد هم افزایی و همینطور ایجاد و تداوم سیاستهای درست برای حفظ ظرفیتهای موجود دانش بنیان در کشور است.
وی اضافه کرد: در کشور ظرفیتهای بسیار خوبی به ویژه در حوزه منابع انسانی متخصص در میکروالکترونیک و نیمه هادی وجود دارد که با ایجاد حداقل حمایتهای مورد نیاز، موجب پیشرفت در این حوزه میشود تا بتوانیم مرجعیت خودمان را در منطقه حفظ کنیم. راه حفظ مرجعیت علمی و منابع انسانی خود مان در حوزه فناوریهای پیشرفته تبدیل آن به دستاوردهای اقتصادی و صادرات است و پیشرانترین حوزهای که میتواند وارد بازارهای خارجی شود، حوزه فناوریهای پیشرفته مانند همین حوزه میکروالکترونیک است.
معاون هماهنگی و محیط کسب وکار وزارت صمت درباره حمایتهای وزارت صمت از شرکتهای فعال در این حوزه گفت: وزارت صمت هم بسته حمایتی برای فعالان این حوزه در نظر گرفته است که شامل اولویت تخصیص زمین در شهرکهای صنعتی، اولویت تسهیلات بانکی، اولویت تخصیص ارز و دفتر تخصصی مالیاتی است. از طرف دیگر هم در حال اتصال شرکتهای بزرگ زیر مجموعه وزارت صمت مانند خودروسازها و شرکتهای صنعتی و معدنی با ظرفیت شرکتهای حوزه میکرو الکترونیک و هادی داخلی هستیم تا شاهد سرمایه گذاری شرکتهای بزرگ در شرکتهای این حوزه باشیم.
رئیس ستاد توسعه فناوریهای نانو و میکرو هم درباره نقش این ستاد در توسعه زنجیره ارزش فناوریهای میکروالکترونیک و نیمههادی گفت: در سند سوم توسعه فناوری نانو و میکرو یکی از ماموریتهایی که به این ستاد سپرده شده کمک به فناوریهای میکرو از جمله میکرو الکترونیک است که از سال گذشته مطالعات، همکاری با فعالان این بخش و حمایتهای لازم در حوزه ایجاد زنجیره ارزش فناوری میکروالکترونیک و نیمههادی شروع شد.
احمدوند فزود: در این مدت بیش از ۲۵ طرح مورد حمایت این ستاد و بنیاد ملی علم ایران قرار گرفته که در حال به نتیجه رسیدن است. اما ادامه توسعه زنجیره نیاز به تعامل با صنعت است که این نشست در همین راستاست.
وی درباره مهمترین اولویتهای این ستاد در حوزه میکروالترونیک افزود: تمرکز ما در سال جاری روی حوزه حسگرهاست که یکی از زیرساختهای سخت افزاری مهم در حوزه هوش مصنوعی، اینترنت اشیاست.
احمدوند درباره لزوم تعامل و شبکه سازی در حوزه میکروالکترونیک گفت: حوزه میکروالکترونیک صرفا با حمایتهای این ستاد از شرکتهای کوچک به نتیجه نخواهد رسید. بلکه باید شبکهای از نهادها و شرکتهای بزرگ توانایی ایجاد کارگاه ساخت دیجیتال دارند و همینطور صنایعی که بتوانند نقش پیشران را در این حوزه ایفا کنند تشکیل شود که این هم افزایی بین آنها با همین نشستها در حال انجام است.