معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز از برتری استان فارس در شاخصهای مختلف درمانی نسبت به دیگر استانهای کشور خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز فارس، دکتر مهرداد شریفی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز در جمع خبرنگاران در زمینه شاخص دسترسی به خدمات بیمارستانی در دانشگاه علوم شیراز و مقایسه آن با کشور گفت: تختهای بیمارستانی فعال به ازای هر یک هزار نفر جمعیت در فارس یک و ۹ دهم است در حالیکه این آمار در کشور یک و ۸ دهم است.
وی افزود: از کل تختهای فعال بیمارستانی به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت در استان فارس ۱۵ تخت به شاخه روانپزشکی اختصاص دارد که این میزان در کشور ۱۲ و دو دهم است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز سرانه تختهای ویژه در فارس به ازای ۱۰۰ هزار نفر را جمعیت را ۲۵ و هشت دهم و در کشور ۲۰ و دو دهم اعلام کرد و گفت: سرانه تخت اورژانس به ازای ۱۰۰ هزار نفر جمعیت تحت پوشش در فارس نیز ۳۳ و در کشور این عدد ۲۵ است.
وی سرانه تخت سوختگی به ازای ۱۰۰ هزار نفر جمعیت در فارس را ۱ و هشت دهم و در کشور ۱ و یک دهم عنوان کرد و افزود: در استان فارس سرانه تخت سیسییو ۶ و پنج دهم است و این آمار در کشور ۷ و پنج دهم محاسبه شده و لذا در این شاخص نیازمند بهبود هستیم.
شریفی همچنین به برتری استان فارس در شاخص کارایی خدمات بیمارستانی اشاره کرد و گفت: این شاخص شامل درصد اشغال تخت، متوسط اقامت در بیمارستان، فاصله گردش تخت و بیمار پذیری بستری است.
وی با بیان اینکه درصد اشغال تخت در فارس را ۷۳ و در کشور ۶۹ و شش دهم است، افزود: متوسط اقامت بیماران در بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شیراز ۳ روز و در کشور ۴ روز و فاصله گردش تخت بیمارستانی در فارس نیز یک و ۹ صدم درصد در کشور یک و ۶ دهم درصد اعلام شده است و در بخش بیمار پذیری بستری هم در فارس این شاخص ۹۹ و سه دهم به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر است در حالیکه این عدد در کشور ۷۱ و پنج دهم است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز همچنین با اشاره به شاخص سرانه تجهیزات پزشکی سرمایهای هایتک گفت: شاخص دسترسی به دستگاه MRI در استان فارس به ازای هر یک میلیون نفر جمعیت ۶ و در کشور ۳ و دو دهم است و نیز در خصوص سی تی اسکن این عدد در استان فارس ۱۰ و در کشور ۸ و هشت دهم و در زمینه آنژیوگرافی در استان فارس ۲ و نه دهم و در کشور این عدد ۳ و شش دهم است.
دکتر شریفی گفت: در سال گذشته ۸۱۲ میلیارد تومان اعتبار برای تامین تجهیزات پزشکی و تشخیصی پیشرفته برای مراکز درمانی و بیمارستانی زیر مجموعه این دانشگاه جذب شده است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز به تلاش این دانشگاه برای توسعه تختها هم اشاره کرد و گفت: ۵۴۱ تخت جدید سال گذشته به مجموع بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شیراز اضافه شده و تعداد زیادی دیگر در دست اجراست که امسال بعضی از آنها به بهرهبرداری میرسد.
شریفی گفت: در بیمارستانهای دانشگاهی شیراز ۲ هزار و ۴۱۰ تخت در بیمارستانهای غیر دانشگاهی ۲ هزار و ۵۳۰ تخت و در شهرستانها ۸۷۶ تخت در حال ساخت است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادامه داد: بیمارستان ۳۲ تختی آباده طشک ظرف یک ماه آینده، بیمارستان ۶۴ تختی ارسنجان تا پایان امسال و دو بیمارستان ۱۶۰ تختی داراب و مرودشت تا پایان امسال به بهرهبرداری میرسند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز به طرح جوانی جمعیت و اقدامات این دانشگاه در بخش بهداشت و درمان اشاره کرد و گفت: در بخش بهداشت در سطح یک برای تراغیب به فرزندآوری برنامههایی اجرایی شده است.
در حوزه درمان هم خدمات درمانی و ارائه خدمات نازایی در دستور کار قرار گرفت به گونهای که پارسال شش مرکز آییوآی در شهرستانهای فارس راهاندازی شده و ۲۲ هزار بیمار در این مراکز خدمات دریافت کردند که با تعرفه دولتی و رایگان بوده است.
شریفی با اشاره به ارائه خدمات مرکز آیویاف در شیراز هم اشاره و از جلوگیری ۲۹۸ مورد سقط جنین با راهاندازی مرکز نفس در حوزه درمان در سال گذشته خبر داد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز به اجرای طرح ROP غربالگری بیماریابی شبکیه چشم نوزدان نارس هم اشاره و اعلام کرد از ۱۴ هزار نوزادی که از فارس واستانهای جنوبی کشور در شیرازغربالگری شدهاند بلافاصله برای ۲۸۰ نوزاد عمل جراحی انجام و از نابینایی مطلق آنها جلوگیری شده است.
شریفی همچنین شایعترین علل مرگ در فارس را مربوط به بیماران قلبی و عروقی، سرطانی و تصادف عنوان و تصریح کرد: با ارزشترین کار در بیماران احتمالی و قطعی سرطانی، غربالگری در مراحل اولیه است.
وی؛ شایعترین انواع سرطان در فارس را به ترتیب مربوط به سینه، روده بزرگ و دهانه رحم دانست.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز در بحث تصادفات هم گفت: طی سالهای ۱۴۰۰ تا ۴۰۲ آمار تصادفات ۳۰ درصد افزایش یافته و نیاز به بستری در بیمارستان ایجاد شده است.
در سال ۱۴۰۰، ۳۴ هزار مصدوم تصادفی در بیمارستانهای تحت پوشش ما بستری شدهاند. در ۱۴۰۲ هم ۴۴ هزار و ۵۰۰ نفر بستری شدهاند.
وی به فوتیهای ناشی از تصادفات طی سالهای ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ هم اشاره و اعلام کرد که ۴ و نیم درصد میزان مرگ و میرها در فارس کاهش پیدا کرده است و در سال ۱۴۰۰، ۱.۴ درصد از مصدومان تصادفی فوت کردهاند که این آمار در سال گذشته به ۱.۳ درصد کاهش پیدا کرد.
شریفی از استقرار یک دستگاه آنژیوگرافی هیبریدی در بیمارستان نمازی، تجهیز دو اتاق عمل در بیمارستان الزهرا، راهاندازی ۵ اتاق عمل جدید در بیمارستان زینبیه و راهاندازی بخش دیالیز بیمارستان قادرآباد خبر داد.