رئیس کمیته گردشگری شورای اسلامی شهر تهران از تصویب مسیر گردشگری برای مناطق ۲۲ گانه تهران خبر داد و گفت: به عنوان مثال برای منطقه ۱۸ مسیر گردشگری فیروزبر، برای منطقه ۲۱ مسیر گردشگری کودک، منطقه ۲۰ مسیر گردشگری زیارت را تعیین کرده ایم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سیداحمد علوی در نشست اعضای کارگروه گردشگری شهر تهران در ایوان ری گفت:نیازمند واردات اتوبوس گردشگری هستیم و از مدیریت شهری خواستهایم که در بحث خرید اتوبوسها، حداقل ۲۲ اتوبوس گردشگری خریداری شود.
وی با اشاره به اقدامات و فعالیتهای صورت گرفته در حوزه گردشگری در شورای شهر و مدیریت شهری با تاکید بر اجرای گردشگری ارزان و خانواده محور در تابستان امسال گفت: همزمان با آغاز بکار شورای ششم، بودجه گردشگری شهر تهران ۳ الی ۴ میلیارد تومان بود که این مبلغ در سال نخست فعالیت شورا ششم به ۲۵ میلیارد تومان افزایش یافت و امروز نیز به ۱۰۰ میلیارد تومان بودجه مستقیم در حوزه گردشگری افزایش یافته است.
آقای علوی افزود: تا پیش از این سابقه نداشت که برای میراث فرهنگی و مرمت بناهای میراثی اعتباری مجزا تخصیص داده شود، اما اکنون یک ردیف ۴۰۰ میلیارد تومانی این بخش دارد.
وی با اشاره به تاسیس سازمان گردشگری در شهرداری تهران، گفت: مصوبه تشکیل سازمان گردشگری از دهه ۹۰ مطرح بوده و با تلاشها و پیگیریهای صورت گرفته، اکنون مجوز تاسیس سازمان گردشگری به شورای شهر آمده است که در جلسه هفته جاری گفتگوها در این باره ادامه خواهد داشت.
رئیس کمیته گردشگری شورای شهر تهران با اشاره به اقدامات انجام شده در روددرههای شهر تهران نیز گفت: با پیگیریهایی که صورت گرفت رود دره فرحزاد، روددره کن و روددره گلابدره به مسیر گردشگری تبدیل شده است.
وی در ادامه با اشاره به مرمت حمام کن گفت: متاسفانه این آثار تاریخی جزو موقوفات دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی است و وقتی به آنها میگوییم که میخواهیم این حمام را مرمت کنیم نه به ما اجازه این کار را میدهند و نه خودشان کاری میکنند.
وی به بازدید خود از زندان هارون الرشید (در دامنه کوههای مسگرآباد منطقه ۱۵ تهران) اشاره و تصریح کرد: متاسفانه این آثار تاریخی که قدمتی هزار ساله دارد امروز به محل نگهداری ابزار و آلات کشاورزان تبدیل شده است که از مدیریت شهری تقاضا کرده ایم برای آزادسازی آن تلاش کند.
آقای علوی به تلاشهای مدیریت شهری در مرمت بازار تهران نیز اشاره و خاطرنشان کرد: کمیته گردشگری، ایمنی و شهرسازی شورا دست به دست هم دادند تا با مشارکت مردم این مهم را اجرایی کنند و امروز وقتی به بازار تهران مراجعه میکنید بخش زیادی از آن یا مرمت شده یا در حال مرمت و نوسازی است.
رئیس کمیته گردشگری شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه مرمت و بازآفرینی بازار تهران در وهله نخست سبب ایمنی سازی بازار شده و هویت و میراث فرهنگی ما را حفظ میکند افزود: مشارکت مردم و بازاریان سبب شد تا هزینه مرمت و بازسازی این منطقه تاریخی بسیار کاهش یابد.
آقای علوی از فعالان حوزه گردشگری، رسانهها و سازمانهای مردم نهاد خواست تا در حوزه گردشگری از شورا و مدیریت شهری مطالبه گری کنند؛ به عنوان مثال بپرسند با هزاران بودجه برای گردشگری خانوار تهرانی در تابستان چه برنامهای دارید و یا آنکه مرمت خانه وثوق الدوله و حمام کن که جزو هویت شهر تهران هستند به کجا رسید.