مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایعدستی فارس گفت: ۲۳ طرح زیرساختی، حفاظتی و مرمت مجموعه جهانی تخت جمشید اجرایی شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز فارس،محمد ثابت اقلیدی اعلام کرد: ۲۳ طرح شاخص در تخت جمشید ، با اعتبار بیش از هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال هم اکنون وارد مرحله اجرا شده است.
وی افزود: طرح توسعه و راهاندازی موزه تخت جمشید، طرح جامع حفاظت الکترونیک، روشنایی و نورپردازی تخت جمشید، بهسازی و نوسازی سرویسهای بهداشتی، ساماندهی مجموعه برزن جنوبی تا آرامگاه داریوش سوم، مطالعات و بررسی فرونشستهای نقش رستم، زه کشی و شیب بندی، ایجاد بولوار در محور تخت جمشید و احیای چاه جنگل ازجمله این طرحها است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فارس ادامه داد: ساماندهی ساختمان خدمات نقش رستم، ساماندهی مسیر و محوطه ورودی نقش رستم، طرح ایجاد ساختمان خدمات پارسه، ساماندهی محورهای ورودی حدفاصل گیت ورودی تا پلکان اصلی و میدان ملل تا میدان ثبت جهانی، طراحی و مناسبسازی مسیر بازدید معلولین، ساماندهی مسیر دسترسی به محوطه دروازه شهر پارسه، ساماندهی و بهسازی کفپوشهای چوبی مجموعه تخت جمشید، ساماندهی کاخهای تخت جمشید، نقش رستم، نقش رجب و شهر پارسه بخشی دیگر طرحهای اجرایی شده در این مجموعه جهانی است.
ثابت اقلیدی اضافه کرد: حفاظت و مرمت دیوار شمالی تختگاه، برنامه حفاظت اضطراری در تخت جمشید، حفاظت و مرمت دروازه شمال غربی کاخ صد ستون وته ستونهای کاخ آپادانا، حفاظت و مرمت بلوک سنگی سقف و ساماندهی سنگهای کف آبراهه ایوان شرقی کاخ آپادانا و طراحی و اجرای آزمونه زیرستون شیر واقع در ایوان شرقی کاخ آپادانا نیز از طرحهای حفاظتی و مرمتی میراث باستانی تخت جمشید است.
تخت جمشید مجموعهای از چند کاخ تو در تو در کنار دشت مرودشت است که در دوران زمامداری داریوش بزرگ، خشایارشا و اردشیر اول بنا شده و پایتخت تشریفاتی امپراتوری هخامنشیان بودهاست.
این مجموعه جهانی در ۱۰ کیلومتری شمال مرودشت و ۵۷ کیلومتری شیراز واقع شده و هرساله میزبان گردشگران بسیاری از سراسر ایران و جهان است.