اعطای لوح بیمارستان دوستدار کودک به ۳ بیمارستان دانشگاه علوم پزشکی اهواز
معاون اجرایی مرکز بهداشت استان خوزستان از اعطای لوح بیمارستان دوستدار کودک توسط مرکز مدیریت جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت متبوع به ۳ بیمارستان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز خبر داد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، دکتر مهرداد شریفی گفت: لوح بیمارستان دوستدار کودک توسط مرکز مدیریت جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت متبوع به ۳ بیمارستان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز شامل؛ بیمارستانهای ۲۲ بهمن مسجدسلیمان، مهر اهواز و امام موسی کاظم (ع) ماهشهر اعطا شد. وی با عنوان اینکه شروع تغذیه با شیر مادر در ساعت اول زندگی موجب ادامه حیات نزدیک به یک میلیون نوزاد در سال میشود، افزود: موفقیت مادران در شیردهی تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار دارد و مراقبتها و حمایتهای لازم باید در مراحل مختلف قبل و حین بارداری، بلافاصله پس از زایمان و در مراحل حساس روزهای اول به عمل آید. برای موفقیت تغذیه باشیر مادر و حمایت از مادران در مراحل بارداری و زایمان، اجرای صحیح ده اقدام بیمارستانهای دوستدار کودک، بعنوان معیارهای بین المللی توصیه شده است.
دکتر شریفی ادامه داد: در بیمارستانهای دوستدار کودک، آموزش مادران باردار، تماس پوستی مادر و نوزاد بلافاصله پس از تولد، شروع به موقع شیرمادر ظرف ساعت اول تولد، تداوم تغذیه با شیرمادر بطور مکرر و انحصاری، هم اتاقی ۲۴ ساعته مادر و شیرخوار، عدم استفاده از بطری و گول زنک، آموزش و حمایت مادران … از اهم فعالیتها برای شروع موفق شیردهی است که تداوم آن را نیز تسهیل میکند و از آنجا که راه اندازی بیمارستانهای دوستدارکودک و تجربه اجرای ۱۰ اقدام در جهان در ارتقاء شاخصهای شیرمادر نقش بسزایی داشته است، حفظ تداوم و حسن اجرای این اقدامات در بیمارستانها پس از اجرای اولیه و دریافت لوح اهمیت دارد.
معاون اجرایی مرکز بهداشت استان خوزستان میگوید: وقتی یک بیمارستان بهعنوان دوستدار کودک شناخته میشود، لازم است که استانداردهای معیارهای جهانی را حفظ و قانون تغذیه با شیر مادر و کد بینالمللی جانشین شوندههای شیرمادر را رعایت کند تا دوستدار کودک باقی بماند. وی در پایان ابراز امیدواری کرد تا پایان سال جاری ۴ بیمارستان دیگر نیز مورد ارزیابی کارشناسان وزارتی جهت دریافت لوح دوستدار کودک خواهند گرفت.