در اولین کنگره ملی شهدای اسارت در رفسنجان عنوان شد: فرهنگ مقاومت و ایستادگی در برابر دشمن، کشور را زنده نگهداشته است.
به گزارش خبر گزاری صداو سیمای مرکز کرمان، اولین کنگره ملی شهدای اسارت به میزبانی شهرستان رفسنجان در تالار خیام دانشگاه ولیعصر عج با حضور خانوادههای معظم شهدا، جمعی از مسئولان استانی و محلی، آزادگان و ایثارگران برگزار شد. به گفته مصطفی دهقان رجبی رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران رفسنجان این کنگره با هدف شناسایی و معرفی شهدای عزیزی که در اسارت و غربت و پس از تحمل شکنجههای رژیم بعثی به درجه رفیع شهادت نائل آمدند، تدارک دیده شده و سهم شهرستان رفسنجان از هزار و ۱۱۸ شهید اسارت در کشور و ۲۹ شهید اسارت استان کرمان، ۹ شهید گرانقدر است.
حجتالاسلام عسکری امام جمعه رفسنجان در این آیین با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای گرانقدر، در وصف شهدا مفقودالاثر اظهار کرد: شهدایی که در غربت به شهادت رسیدند و پدران و مادران آنان چشم به راه هستند، مقام بالاتری دارند.
احمد یوسفزاده آزاده دفاع مقدس و نویسنده کتاب آن بیست و سه نفر با شرحی بر احوالات اسرا در زندانهای بعثی اظهار کرد: ضرورت دارد رنج، تهدیدات و شکنجهها اسرا به قلم تحریر درآید. وی افزود: درباره دوران اسارت و بعد اسارت , درباره نامههایی که بین اسرا و خانوادههایشان ردوبدل میشد، باید بیشتر بنویسیم. یوسف زاده گفت: حمایت از نویسندگان با موضوع اسارت آزادگان ضرورت دارد تا این کنگرهها بهترین خروجی را داشته باشد. وی خاطرنشان کرد: منش آزادگان یک منشور کشورداری است، از برخورد آنان با دشمن و سایر اسرا و دیگر رفتارهای آنان بهترین الگوست.
احمد علیرمضانی مدیر کل صدا و سیمای استان نیز در این مراسم با ذکر خاطراتی از دوران اسارت اظهار کرد: کشور زنده است تا وقتی که فرهنگ مقاومت و ایستادگی در مقابل دشمن زنده باشد همچون آزادگان، ادبیات مقاومتگونه اسرا دشمن را به عجز واداشت. مدیرکل صدا و سیمای مرکز کرمان گفت: مطمئن باشید تا زمانی که فرهنگ مقاومت، ایستادگی و شهادت در برابر دشمن وجود داشته باشد کشور ما زنده است و اگر این فرهنگ تبدیل به انفعال و وادادگی شود آن زمان است که باید ترسید.