دبیر انجمن حمایت از برنج ایران تاکید کرد: برنج خالص ایرانی کاملا سالم است و هیچ مشکلی از نظر بهداشت ندارد.
به گزارش واحد مرکزی خبر، جمیل علیزاده شایق در مصاحبه با رادیو اقتصاد با اشاره به شایعه سرطان زا بودن برنج های وارداتی و مشکل برخی برنج های ایرانی مخلوط شده با خارجی تصریح کرد: بررسی های نهادهای دانشگاهی، وزارت بهداشت، جهادکشاورزی و استاندارد نشان داد برنج خالص ایرانی هیچ مشکلی ندارد.
وی گفت: برخی فروشندگان ، برنج های خارجی مشکل دار را با برنج با کیفیت ایرانی مخلوط می کنند که در چند نمونه بررسی شده مشکل داشته است اما به معنی مشکل همه برنج ها نیست.
شایق افزود: مشکل ما در توزیع برنج خوب داخلی نیز این است که در بخشی از شبکه توزیع با برنج خارجی مخلوط می شود.
وی گفت: بررسی دانشگاه های علوم پزشکی مازندران و گیلان در شالیزار نشان داد خوشبختانه هیچ مشکلی وجود ندارد.
شایق افزود: کمیته ای برای نظارت بر سلامت تولید و عرضه برنج تشکیل شده است و امیدواریم برنج سالم از این پس هم به سلامت به دست مصرف کنندگان برسد و هموطنان از سلامت برنج خالص ایرانی مطمئن باشند.
دبیر انجمن حمایت از برنج ایران با بیان اینکه کیفیت تولید داخلی امسال افزایش یافته است، ازهموطنان خواست این برنج ها را از مراکز معتبر خریداری کنند.
شایق گفت : نابسامانی و افزایش فاصله قیمت میان بخش تولید تا مصرف کننده نهایی و کاهش کیفیت برنج های خوش طعم و با کیفیت کشور، دو چالش اصلی بازار این محصول بوده است و امسال هم دیده می شود با توجه به برداشت برنج باکیفیت داخلی، برخی با وانت های سیار در ورودی شهرهای شمالی ، برنج تقلبی را توزیع می کنند و برنج های خارجی یا بی کیفیت ، با نام برنج های خوش طعم و باکیفیت داخلی فروخته می شود.
وی پیش از این هم گفته است : شهروندانی که به شهرهای شمالی سفر می کنند اگر شناخت کافی از برنج های کیفی نداشته باشند ، متاسفانه فریب می خورند.
شایق گفت : امسال با توجه به شرایط آب و هوایی خوب ، تولید محصول با کیفیت هم خوب است و اگر مشتریان این محصول را از مراکز شناسنامه دار خریداری کنند ، زیان نخواهند دید.
وی خواستار برخورد شدید و قاطع نهادهای نظارتی با این تخلف شد و گفت : گاهی در این وانت ها ، برنج هایی با برندها یا به نام شهرهایی فروخته می شود که تولید انبوه ندارد.
علیزاده شایق گفت: تولید برنج امسال به دو میلیون و سیصد هزار تن رسید و حدود 25 نوع برنج پر محصول داریم اما مدیرت توزیع و نظارت بر بازار این محصول همچنان مشکل دارد و بیشترین سود را هم واسطه های غیر اقتصادی و دلالان می برند.