نویسنده کتاب «جامعه شناسی سینما» گفت: این کتاب که تالیف آن ۳ سال زمان برده است، با رویکرد تحلیل جامعه شناسانه آثار سینمایی برای اولین بار در کشور به صورت تالیفی منتشر شده و رونمایی میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما؛ محمدرضا دلیر، روزنامه نگار و نویسنده حوزههای حقوقی، سینما و تئاتر با حضور در برنامه سلام خبرنگار افزود: کتاب «جامعه شناسی سینما» که مسائل مختلفی را مورد بررسی قرار داده است، قابلیت آن را دارد تا موضوعات سینمایی کشور را جهت دهی کند.
وی در خصوص اهداف چاپ این کتاب گفت: جامعه شناسی سینمایی یک بحث نوین از سینمای ایران است که خیلی جدی گرفته نشده و در این کتاب سعی شده است تا توجه جامعه سینمایی را به این مبحث جلب کند.
آقای دلیر افزود: نقصی که در سینمای اجتماعی وجود دارد این است که نویسندگان، تهیه کنندگان یا کارگردانهای سینمایی توجهی به حضور یک کارشناس یا جامعه شناس در کنار اثر خود ندارند در حالی که حضور کارشناس به بهبود فرآیند تولید آثار سینمایی کمک میکند.
وی در ادامه گفت: مسائل مختلف اجتماعی مانند کودکان کار، مهاجرت، فرزند خواندگی یا سایر موضوعاتی که در جامعه گسترش پیدا کرده است، به علت کمبود کارشناس است. در واقع اگر جامعه شناس یا روانشناسی که مسلط بر موضوع است در کنار تولیدکنندگان آثار سینمایی حضور داشته باشد، ضمن پیشگیری از معضلات اجتماعی، میتواند برای حل مشکل، راهکار مطلوب ارائه دهد.
این نویسنده افزود: دو نوع رویکرد در جامعه شناسی سینما وجود دارد که در این کتاب به آن اشاره شده است، یک رویکرد بازتابی یعنی بازتاب دهنده بخشی از مشکلات جامعه و دیگری رویکرد شکل دهی به معنای شکل مناسبات اجتماعی درون فیلمهاست.
محمدرضا دلیر در خصوص شاخصها و تعریفهای سینمای اجتماعی گفت: سینمای اجتماعی دغدغه مردم را دارد و تلاش میکند تا مسائل اجتماعی قابل لمس در زندگی روزمره را در قالب هنر و سینما مطرح کند.
کتاب «جامعه شناسی سینما» عصر امروز ساعت ۱۷:۰۰ در شهر کتاب مرکزی واقع در خیابان شریعتی با حضور جمعی از اهالی فرهنگ رونمایی میشود.