دیدار با پیرغلامان هیات های مذهبی خراسان رضوی
آیت الله علم الهدی: مداحان حرمت اهل بیت (ع) را رعایت کنند
مداحان و روضه خوانان حرمت اهل بیت (ع) را رعایت و در استنادات خود به زیارتنامه های شاخص رجوع کنند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی گفت: مداحان برای مدح و مرثیه سرایی باید به سراغ زیارتنامه های شاخص بروند و تعابیر ائمه معصوم (ع) را در روضه ها به کار بگیرند.
آیت الله علم الهدی امروز در دیدار با شاعران، روضه خوانان، مرثیه سرایان و پیرغلامان هیات های مذهبی خراسان رضوی افزود: زیارت ناحیه مقدسه که از امام زمان (عج) روایت شده، نمونه ای از این زیارتنامه های شاخص است، علاوه بر این، راوی بسیاری دیگر از زیارتنامه ها وجود اقدس اهل بیت (ع) هستند. چه کسی بالاتر از یک امام معصوم که مرثیه یک امام معصوم دیگر را بگوید؟
وی ادامه داد: قهرمانان روایت کربلا یا خودشان امام معصوم هستند و یا دنباله رو حجت خدا محسوب می شوند. تعابیر اینها «سَیِّدی وَ مَولای»، «یا حُجَّتَ الله» و «یَابنَ رَسولِ الله» بود. شما هم باید این مسائل را رعایت کنید.
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی با بیان این که نوکری در خانه سیدالشهدا(ع) فقط یک شرط دارد و آن اخلاص است، افزود: این طور نیست که نوکر امام حسین (ع) نباید برای فرد و جریان دیگری کار کند بلکه فراتر از این، نوکر هرچه دارد، باید زیر پای اباعبدالله (ع) بگذارد.
آیت الله علم الهدی افزود: آن چیزی که بر ما و همه شما واجب است این است که هرگز نوکری خود به آقا را نفروشیم یعنی هیچ چیز را بر کارکردن در این دستگاه واجب تر ندانیم. نوکر نباید جیب و موقعیت و جایگاه خود را به نوکری بفروشد. اگر نوکر باشید و نوکر بمانید، وجود اقدس سیدالشهدا(ع) همه چیز زندگی شما را خودش اداره می کند.
وی ادامه داد: خدا رحمت کند مرحوم آقای رئیسی را ایشان مقید بود هرجور شده روز تاسوعا، عاشورا و ایام عزا منبر برود. پیش از ریاست جمهوری که منبری رسمی هیات ها بود اما بعد از ریاست جمهوری به خاطر تراکم کاری، قرار گذاشته بود با بعضی جلسات که حداقل برای شرکت در روضه حضور پیدا کند. من شاهدم که همیشه این طور بود. آخرش هم که دیدید سیدالشهدا (ع) چه طور او را خرید.
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی اظهار کرد: داستان کربلا نماد قدرت نمایی است. هرکس کشته شود، لحظه از دنیا رفتنش در اوج ضعف است اما شهدای کربلا وقتی به خاک می افتادند، هرکدام مظهر قدرت بودند. این دستگاه، نماد قدرت است و همین قدرت هم تأثیر می گذارد. ما خیلی سراغ داریم افرادی که فاسق و فاجر بودند و از هیچ معصیتی پرهیز نداشتند اما پای کار سیدالشهدا (ع) آمدند و به کلی زیر و رو و مؤمن و مخلص شدند.
آیت الله علم الهدی افزود: همین ماجرای عَلَم کشی که در تاسوعا و عاشورا به عنوان نماد جریان شهادت قمر بنی هاشم (س) برگزار می شود، خودش از اول تا آخر یک نماد است. آن تیغ، آن کبوتر، آن پنجه، همه اینها مظهر یک جریان است و سرجمع، همین مظاهر است که هزار و ۴۰۰ سال روایت کربلا را زنده نگه داشته است. اینها مصداق میراث های معنوی هستند و تکریم شان جزو شعائر است.
وی ادامه داد: در روز تاسوعا و عاشورا طوری عمل کنید که مقصد نهایی عزاداری های شما ختم به حرم مطهر رضوی شود و هیات ها اصل برنامه هایشان را در حرم مطهر رضوی برگزار کنند.