کیست مویی یکی از شایعترین بیماریهای نشیمنگاهی در بین جوانان، افراد مسن و به خصوص مردان است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضویاستادیار گروه جراحی عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت:بیماری در اثر برگشتن مو به داخل پوست و رشد آن اتفاق میافتد.
دکتر سید حامد شریعت رضوی افزود:اگر کیست مویی درمان نشده باقی بماند، عفونت ایجاد شده و در موارد بسیار حاد میتواند وارد جریان خون شود که خطرات زیادی را به همراه میآورد.
دکتر سید حامد شریعت رضوی با اشاره به اینکه کیست مویی به علت مسائل ژنتیک و مادرزادی و یا اکتسابی بروز میکند، گفت: این عارضه در هر قسمتی از پوست میتواند اتفاق بیفتد ولی شایعترین آن از نوع مقعدی یا همان پایین کمر است.
فوق تخص جراحی کلورکتال افزود: در ابتدا ممکن است به غیر از فرورفتگی کوچک و گودی مانند روی سطح پوست، علائم قابل توجهی نداشته باشید با این حال، هنگامی که کیست آلوده شده و رشد کند، به سرعت به یک آبسه مقعدی (بافت متورم و ملتهب پر از چرک) تبدیل میشود.
دکتر شریعت رضوی با بیان اینکه در مرحله اولیه فرد فقط یک برآمدگی کوچک مثل تیله پشت خود حس میکند ولی وقتی بیماری پیشرفت کند، علائم آن نیز متفاوت ظاهر میشوند، افزود: تورم و ملتهب شدن کیست، درد هنگام نشستن یا ایستادن، قرمز شدن پوست و احساس درد در اطراف ناحیه، چرک یا تخلیه خون از آبسه، ایجاد بوی بد از محل کیست، موهای بیرون زده از ضایعه و یا ایجاد بیش از یک کیست سینوسی، یا سوراخ در پوست از جمله علائم کیست مویی است.
وی گفت: چاقی مزمن، ابتلا به مشکلات هورمونی، محدوده سنی جوانان، سبک زندگی بدون تحرک و ورزش نکردن، برخی از عواملی است که میتواند زمینه ابتلا به کیست مویی را افزایش دهد.
فوق تخص جراحی کلورکتال و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه بهداشت و شستشو و حذف موهای زائد با کرم نظافتی یا ماشینهای مو تراش در جلوگیری از ابتلا به کیست مویی موثر است، گفت: البته اگر پوست آسیب دیده باشد نباید تا بهبودی کامل از کرمهای موبر استفاده کرد، زیرا محتوای این کرمها میتوانند محرک و زمینه ساز عفونت زخم باشند.