انتخابات سراسری برای تعیین ۶۵۰ نماینده مجلس عوام و به تبع آن دولت بعدی انگلستان؛ در حالی برگزار شده است که نتایج همه نظر سنجیها از شکست تاریخی حزب حاکم محافظه کار حکایت دارد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ انتخابات سراسری برای تعیین ۶۵۰ نماینده مجلس عوام و به تبع آن دولت بعدی انگلستان؛ در حالی برگزار شده است که نتایج همه نظر سنجیها از شکست تاریخی حزب حاکم محافظه کار حکایت دارد. حزب راست گرا که از ۱۴ سال پیش تا کنون قدرت را در دست داشته و در پنج نوبت رهبراین حزب و نخست وزیر این کشور را تغییر داده که آخرین آن سوناک است.
ریشی سوناک در مصاحبه با رسانه دولتی انگلیس بی بی سی گفت:" الان در مقایسه با سال ۲۰۱۰، بریتانیا جای بهتری برای زندگی است البته میدانم که در سالیان اخیر، دشواریهایی برای همه مردم پدید آمده است. همه گیری کووید و جنگ در اوکراین، موجب شد هزینههای زندگی بالا رود و همه اذیت شده اند. "
اصلیترین رقیب حزب محافظه کار حزب چپ گرای کارگر دیگر حزب مسلط در این کشور است. این دو حزب دهه هاست قدرت میانشان دست به دست میشود.
یک شهروند انگلیسی در این باره میگوید:" من فکر میکنم باید اقتصاد به مسیر اصلی برگردانده و به بحران بهداشت و درمان رسیدگی شود، اما هر دو حزب نشان دادند هیچ برنامه امیدوار کنندهای در این باره ندارند.
گزارشهای رسمی اندیشکدهها و احزاب در انگلیس نشان داد دولت بعدی میراث دار بحرانهایی است که به گفته آنها برخی شان به مرز هشدار رسیده است، شمار بیماران منتظر درمان در بیمارستانهای دولتی انگلیس از ۷.۵ میلیون نفر فراتر رفته، بدهی ملی با بیش از ۳.۲ هزار میلیارد پوند به بالاترین میزان در تاریخ این کشوررسیده وافزایش جرایم و فقر خانوارها نیز بالاترین نصاب را به ثبت رسانده است.
یک شهروند انگلیسی در این باره میگوید::" الان وضعیت کشور مثل بعد از جنگ جهانی دوم شده است، همه چیز به هم ریخته و همه دنبال آنند که تغییری اساسی انجام شود.
او میافزاید: "به جای اینکه دولت مالیات مردم را کاهش دهد مالیات شرکتها و ثروتمندان را کم کرده که به نظرم ادامه این وضعیت غیر قابل تحمل است. "
نتایج بررسیها نشان میدهد نزدیک بودن دیدگاه احزاب عمده انگلیس از جمله درباره بحران فلسطین و فجایع غزه و حمایت از رژیم اسراییل برغم مخالفتهای گسترده چندین ماهه مردمی سبب رویگردانی شمار زیادی از مردم به ویژه از دو حزب مسلط در این کشور شده است.
دکتر لس لویدوو استاد بازنشسته دانشگاه در این باره میگوید: "رهبران احزاب اصلی این کشور از اسراییل حمایت سیاسی و تسلیحاتی میکنند و این مغایر با خواست اکثریت مردم و ضد دموکراسی است. "
او میافزاید: ما از همگان میخواهیم در افشای همدستی احزاب سیاسی بریتانیا با اسراییل که در حال نسل کشی فلسطینیان است، بشتر تلاش و نامزدهای هوادار اسراییل را منزوی کنند.
براساس نظام پارلمانی انگلیس هر حزبی که بتواند بیشترین کرسیهای مجلس عوام را به دست آورد رهبر آن حزب مامور تشکیل دولت جدید این کشور خواهد شد. نتایج همه نظر سنجیها از شکست حزب حاکم پس از ۱۴ سال و پیروزی حزب کارگر به رهبری کایر استارمر در این انتخابات حکایت دارد. "
با صداها:
۱ – ریشی سوناک – نخست وزیر انگلیس
۲ – شهروند انگلیسی
۳ – شهروند انگلیسی
۴ – لس لویدوو- استاد بازنشسته دانشگاه
---------