بهره برداری از طرح توسعه کارخانجات نساجی خوی، زنجیره تولید در صنعت نساجی را تکمیل و دستیابی به پایانه صادراتی نساجی و ورودبه بازارهای جهانی را میسر می کند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، تکمیل زنجیره تولید در صنعت نساجی برای دستیابی به پایانه صادراتی نساجی بازار های جهانی دراولوبت برنامه های وزارت صنعت ،معدن و تجارت قراردارد .
بهره برداری از طرح توسعه کارخانجات نساجی خوی بعنوان بزرگترین واحد تولیدی نیاکی در کشور گاممهم در دستیابی به ابنهدف مهم است .
معاون صنایع عمومی وزارت صمت گفت : طرح توسعه اینواحد با ۱ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری افتتاح و برای ۳۰۰ نفر بصورت مستقیم شغل ایجاد شد.
برادران تصریح کرد :با بهرهبرداری ازاین طرح زنجیره تولیدکارخانجات نساجی خوی در بخش های ریسندگی ،بافندگی و دوزندگی تکمیل و محصول نهایی که تولید پارچه کتان وجین است با برترینکیفیت تولید و به بازار عرضه می شود.
وی اضافه کرد : با بهره برداری از طرح توسعه این کارخانحات ظرفیت تولید پارچه در آن با افزایش ۵۰درصدی به ۴۵ میلیون متر مربع رسید .
معاون صنایع عمومی وزارت صمت همچنین از اجرای طرح تکمیلی توسعه اینکارخانجات هم خبرداد و گفت : تا پایان امسال با بهره برداری از این طرح تکمیلی به ازای هر ایرانی یک متر مربع پارچه در اینکارخانجات تولید خواهد شد.
وی افزود: قبلا۴ هزار ۷۹۴ واحد نساجی درکشور فعال بودکه در ۳ ساله دردولت رئیس جمهور شهید بیش از۱ هزار۲۱۹ واحد به این تعداد اضافه شده است .
برادران گفت : بیش از ۸۰ هزارهمت سرمایه گذاری جدید توسط بخش خصوصی و دولتی در سه سال گذشته در صنایع نساجی کشور صورت گرفته است و برای بیش از ۶۰ هزار نفر شغل در این بخش ایجاد شده است .
کرمی معاون هماهنگی اموراقتصادی استاندار آذربایجان غربی هم در این مراسم گفت : با توجه به ویژگیهای خاص استان آذربایجان غربی و شهرستان خوی در نزدیکی به بازارهای جهانی توسعه صنایع نساجی قطعا در توسعه صنعتی استان موثر خواهد بود.
وی افزود : با بهرهبرداری از طرح تکمیل نهایی توسعه این کارخانجات در شهریور ماه با ۱۵ میلیارد تومان سرمایه گذاری برای ۴۵۰نفر دیگرنیز اشتغال ایجاد خواهد شد.
کرمی تصریح کرد: از برنامه های اصلی استان در بخش صنعت و کشاورزی تکمیل زنجیرهها تولید است .
صنعت نساجی در دولت سیزدهم ۱۷ درصد رشد یافته است و بیشترین تمرکز آن بر روی تقویت صادرات با استفاده از نوآوری و فناوری در بازار رقابتی است.
صنعت نساجی یکی از قدیمی ترین و پیشروترین صنایع در جهان است که در این صنعت از مواد خامی از جمله پنبه یا پشم به عنوان ماده اولیه استفاده و در نهایت برای ساخت پارچه به کار می رود.
این صنعت از آنجایی که یکی از مهمترین نیازهای طبیعی بشر در استفاده از پوشاک و سایر محصولات است، نه تنها منجر به ایجاد اشتغالزایی در کشور شده است بلکه با ارزش افزوده بالا دستاوردهایی از جمله ارزآوری و تولید ثروت ملی را به همراه داشته است.
وزارت صنعت، معدن و تجارت در دولت سیزدهم با سیاستگذاری ها و شفافسازی در زنجیرههای تولید و مدیریت کردن منابع مالی اقدامات مهمی را انجام داده است که یکی از مهمترین این مباحث شناسایی واحدهای تولیدی نیمه فعال و راکد، رفع مشکلات، پرداخت تسهیلات برای نوسازی ماشین آلات و تجهیزات ، شناسایی کشورهای هدف برای صادرات و طرح شفافسازی در سامانه جامع تجارت است.
شناسایی ۴۰ کشور برای صادرات در حوزه صنعت نساجی
شناسایی کشورهای هدف برای صادرات نساجی یکی از راهبردهای وزارت صنعت، معدن و تجارت است که در همین راستا کارگروه تخصصی تشکیل و اقدامات کلیدی انجام شده است.
در همین باره وزیر صمت گفته است که ۴۰ کشور برای صادرات صنعت نساجی معرفی شده است که بر روی آنها کار خواهیم کرد تا به فهرست کشورهای صادراتی در این صنعت اضافه شوند.
بر اساس گفته «عباس علی آبادی» باید کشورهای هدف نساجی را شناسایی کنیم و با امضای تفاهمنامهها بر روی بازارهای هدف تمرکز و برنامهریزی کنیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد که باید از ظرفیت شرکتهای دانش بنیان در طراحی و نوآوری صنعت نساجی استفاده کنیم، امروز باید با توسعه صادرات در صنعت نساجی و پوشاک به کشورهای همسایه وارد شویم همچنین اگر توانستیم به کشورهای اروپایی صادر کنیم.
رشد ۸ درصدی صنعت نساجی
یکی دیگر از عوامل مهم در این صنعت، تولید خوب، باکیفیت، قابلرقابت و صادراتی بودن است که در این دولت با اقداماتی که صورت گرفته است شاهد رشد صادرات هستیم. در این باره مدیرکل دفتر صنایع پوشاک و منسوجات وزارت صمت گفته است که ۱۸۸ هزار تن صادرات صنعت نساجی، پوشاک و کیف و کفش چرم در ۶ ماه نخست سال گذشته صادر شده است که این آمار نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد هشت درصدی را نشان می دهد.
بر اساس اعلام مدیرکل دفتر صنایع پوشاک و منسوجات وزارت صمت، در سال ۱۴۰۱، رشد ١٧.٣ درصدی در صنعت نساجی و رشد ٧.۵ درصدی در صنعت پوشاک و کیف به ثبت رسید که این امر حاصل تلاش صنعتگران و پیگیریهای اتحادیهها بوده است.
صنعت نساجی در کنار ارزآوری و تامین نیاز داخل کشور، با هفت هزار واحد صنعتی فعال برای یک میلیون نفر در کشور شغل ایجاد کرده است ضمن اینکه ٩۶ هزار واحد صنفی و تولیدی در صنعت نساجی وجود دارد.
همچنین طبق گزارش سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران در دولت سیزدهم، در جهت تقویت صنعت نساجی، ۴۱ خوشه در حوزه پوشاک و نساجی در کشور شناسایی شده است که امکانسنجی ۲۰ خوشه انجام شده است، سه پروژه توسعه خوشه ای در حال اجراست و ۱۲ پروژه توسعه خوشه ای نیز خاتمه یافته است.