وزیر کشور پیشین انگلیس، در مقالهای در روزنامه دیلی تلگراف نوشت حزب محافظه کار دیگر نباید به فکر پیروزی در انتخابات فردا باشد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از لندن، "سوئلا براورمن"، از اعضای ارشد حزب حاکم محافظه کار انگلیس که زمانی نامزد رهبری این حزب بود، در این مقاله نوشت این حزب باید با پذیرش شکست، با تشکیل دولت سایه در مجلس، از دولت آینده به رهبری حزب کارگر، حسابرسی کند.
وی مینویسد احتمالا منتقدان حزب محافظه کار، رهبران پیشین این حزب، مخالفان اخراج پناهجویان به کشور آفریقایی رواندا مرا عامل این ناکامی معرفی کنند در حالی که واقعیت این است ما در ۱۴ سالی که بر قدرت بودیم، نتوانستیم از شمار پناهندگان بکاهیم، برای بهبود وضعیت آب و هوا بکوشیم و از مالیاتها کم کنیم. وی به هم حزبی هایش توصیه کرده است پس از انتخابات پنج شنبه این هفته، به بررسی صادقانه علل این شکست بپردازند تا معلوم شود آیا این حزب اساسا باقی خواهد ماند یا خیر.
این هفته اعلام شد "سوئلا براورمن"، وزیر محاکشور پیشین انگلیس که از مخالفان اصلی پناهجویان و از حامیان اصلی اسرائیل است، در هراس از رویارویی با هواداران فلسطین، کماکان به صورت ۲۴ ساعته تحت مراقبت پلیس انگلیس قرار دارد. روزنامه دیلی میل نوشت به خاطر حمایتهای "سوئلا براومن"، عضو ارشد حزب حاکم محافظه کار از اسرائیل، وی در کوچه و خیابان با اعتراض هواداران فلسطین و طرفداران صلح مواجه است و به همین علت، همچون دوران وزارت، تحت حفاظت پلیس قرار دارد.
براورمن قشرهای مختلف مردم را که در تظاهرات خیابانی خواهان آتش بس در غزه و توقف نسل کشی فلسطینیان بودند «اوباش» خواند و تلاش کرد حمل پرچم فلسطین به نشانه حمایت از حماس تلقی شود و افرادی که پرچم فلسطین را در انگلیس حمل کنند مجرم شناخته و دستگیر شوند. به خاطر حمایت "سوئلا براورمن" از اسرائیل، هواداران فلسطین او را در معابر، "گلوی نسل کشی" مینامند.
"سوئلا براورمن"، از پدر و مادری هندی زاده شده است. والدین وی از جزیره موریس به کنیا مهاجرت کرده و در دهه ۱۹۶۰ میلادی به انگلیس آمده اند. وی از مخالفان سرشناس مهاجران و به ویژه پناهندگان به انگلیس است و در دوران وزارتش، سخت گیری بر مهاجران را تشدید کرد. "سوئلا براورمن" همچنین از مدافعان سرسخت صهیونیسم است و از جنایات جنگی اسرائیل در فلسطین، به ویژه نسل کشی اسرائیل در غزه، به شدت حمایت میکند.
انتخابات سراسری انگلیس برای تعیین ۶۵۰ نماینده مجلس عوام و به تبع آن دولت آینده انگلیس فردا پنج شنبه برگزار میشود و هر حزبی که بیشترین کرسیهای این مجلس را به دست آورد رهبر آن حزب دولت بعدی را تشکیل میدهد و نخست وزیر بعدی انگلیس خواهد شد.
بر اساس نتایج همه نظر سنجیها حزب حاکم محافظه کار با شکستی سخت ناچار است پس از ۱۴ سال قدرت را به حزب رقیب یعنی حزب کارگر واگذارد.
این دو حزب دهه هاست که قدرت میانشان دست به دست میشود.