مدیر بهرهبرداری و کنترل شبکه برق کشور گفت: تقاضای مصرف در تیر امسال حتی به ۷۳ هزارمگاوت نیز رسید و با توجه به اینکه هفته آینده حتی مناطق شمالی کشور با موج گرما روبهرو میشود پیشبینیها از افزایش سه هزارمگاواتی تقاضای مصرف برق حاکی است.
مازیار جمشیدی، مدیر بهرهبرداری و کنترل شبکه برق کشور، در ارتباط زنده با شبکه خبر از پیش بینی تقاضای مصرف برق تا ۷۱ هزار و ۵۰۰ مگاوات در ساعات اوج مصرف روز جاری خبر داد و گفت: پیشبینی این رقم در حالی است که در نیمه اول تیر سال گذشته میزان تقاضای مصرف برق حتی به عدد ۷۰ هزارمگاوات نرسید، اما در تیر امسال، تقاضای مصرف برق غیر از روزهای تعطیل، بیش از ۷۰ هزارمگاوات بوده است.
وی با بیان اینکه هفته گذشته تقاضای مصرف در محدوده ۷۲ و ۷۳ هزارمگاوات بود، افزود: در هفته آینده حتی در مناطق شمالی کشور نیز با موج گرما روبهرو خواهیم شد به گونهای که پیشبینی افزایش سه هزارمگاواتی را هفته آینده نسبت به این هفته داریم.
جمشیدی در ادامه گفت: با توجه به دمای هوا و پیشبینیافزایش مصرف از هموطنان میخواهیم کارهایی که باعث صرفهجویی مصرف برق میشود مانند استفاده از دور کند کولرهای آبی و تنظیم دمای کولرهای گازی روی دمای ۲۴ درجه را انجام دهند تا از اوج بار وزانه که ساعت ۱۱ تا ۱۷ است، با موفقیت عبور کنیم.
مدیر بهرهبرداری و کنترل شبکه برق کشور همچنین اظهار کرد: درحال حاضر همه نیروگاهها با حداکثر توان تولید در حال فعالیت هستند تا برق به صورت پایدار تامین شود.
اسماعیل نمازی، مدیرکل دفتر فنی برق شرکت برق حرارتی نیز در گفتگو با شبکه خبر از افزایش دو هزارمگاواتی توان تولید برق کشور با همکاری شرکتهای دانش بنیان خبر داد و گفت: این افزایش ظرفیت از طریق رفع محدودیتهای نیروگاههای بخاری و افزایش ظرفیت نیروگاههای گاز محقق شده است.
وی با بیان اینکه متوسط سن واحدهای بخاری کشور ۴۰ سال است و استمرار تولید و افزایش ظرفیت این واحدها مستلزم اجرای طرحهای رفع محدودیت است، گفت: درحال حاضر افزایش ظرفیت نیروگاههای گازی با هزینه ۱۰ تا ۳۰ درصد هزینه جایگزینی نیروگاههای جدید و در زمان تعمیرات اساسی واحدها انجام میشود تا نیاز نباشد واحد مدتی را از مدار خارج باشد.
نمازی افزود: همزمان با رفع این موانع راندمان نیروگاهها نیز افزایش مییابد به گونهای که الان ظرفیت این واحدها به ظرفیت اسمی آنها نزدیک شده است.