رئیس مؤسسه تحقیقات کشاورزی دیم گفت: توسعه زیرساختهای مناسب برای فراوری و نگهداری بذور در تأمین امنیت غذایی پایدار ضروری است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای آذربایجان شرقی روستایی افزود: تولید بذر ارقام جدید و افزایش ضریب نفوذ ارقام موجب افزایش تولید در مزارع کشاورزان در دیمزارهای شده است.
وی ادامه داد: بیش از ۴۵ درصد هستههای اولیه بذری محصولات زراعی دیم کشور در ستاد مؤسسه در مراغه تولید میشود که پشتیبانی سازمان تات و معاونت زراعت در زمینه ایجاد و توسعه زیرساختهای مناسب برای فراوری و نگهداری بذور جهت تأمین امنیت غذایی پایدار در کشور برای سالهای آتی ضروری دانست.
روستایی اعلام کرد: باتوجهبه افزایش تعداد ارقام معرفی شده در این مؤسسه و لزوم تولید هستههای اولیه بذری ارقام زراعی افزود: با شرایط موجود در مؤسسه امکان مدیریت تولید همه هستههای بذری در داخل مؤسسه و ایستگاههای تابعه وجود ندارد و تنها راه برونرفت از این مشکل استفاده از ظرفیت و توانایی بخش خصوصی است که نیاز است با همکاری مؤسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال تولید بخشی از بذور پرورشی ۱ و ۲ ارقام محصولات زراعی با اولویت ارقام قدیمی توسط بخش خصوصی و با نظارتهای فنی و کارشناسی دو مؤسسه انجام شود.
رئیس مؤسسه تحقیقات دیم کشور عنوان کرد: بر اساس آمار موجود در سالهای اخیر سهم غلات از برنامه تناوبی دیم کشور ۸۶ درصد بوده است که برای رعایت تناسب تناوب در دیمزارها لازم است تمهیدات لازم در خصوص مسئله بازرگانی محصولات جایگزین بهویژه جو، نخود، عدس، گیاهان روغنی و علوفهای اعمال شود.