اوقات شرعی ۱۳ تیرماه ۱۴۰۳ به افق اهواز، مرکز استان خوزستان اعلام شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، امروز چهارشنبه ۱۳ تیرماه ۱۴۰۳، ۲۶ ذی الحجه ۱۴۴۵ هجری قمری و ۳ جولای ۲۰۲۴ میلادی است.
اوقات شرعی امروز به شرح زیر است:
اذان ظهر در اهواز ساعت ۱۲ و ۲۰ دقیقه به گوش میرسد و غروب آفتاب ساعت ۱۹ و ۲۴ دقیقه خواهد بود.
صدای روحبخش اذان مغرب نیز در ساعت ۱۹ و ۴۳ دقیقه طنین انداز میشود و نیمه شب شرعی ساعت ۲۳ و ۳۲ دقیقه است.
اذان صبح فردا، پنجشنبه ۱۴ تیرماه نیز ساعت ۳ و ۴۰ دقیقه به گوش خواهد رسید و آفتاب در ساعت ۵ و ۱۶ طلوع میکند.
ذکر روز چهارشنبه:
یا حی و یا قیوم
به معنای "ای زنده،ای پاینده" است که ۱۰۰ مرتبه خوانده میشود و باعث عزت دائمی خواهد شد.
ذکر روز چهارشنبه به اسم موسی کاظم (ع) و امام رضا (ع) و امام محمدتقی (ع) و امام علی النقی (ع) است. روایت شده در این روز زیارت ۴ امام خوانده شود.
حدیث روز را بخوانید:
امام صادق علیه السلام فرمود: اِنَّ صاحِبَ الدّینِ فَکَّرَ فَـعَـلَـتهُ السَّکینَةُ وَ استَـکانَ فَـتَواضَعَ وَ قَنِعَ فَاستَغنى وَ رَضىَ بِما اُعطىَ وَ انفَرَدَ فَکُفىَ الخوانَ وَ رَفَضَ الشَّهَواتِ فَصارَ حُرّا وَ خَلَعَ الدُّنیا فَتَحامَى الشُّرورَ وَ اطَّرَحَ الحَسَدَ فَظَهَرتِ المَحَبَّةُ وَ لَم یُخِفِ النّاسَ فَـلَـم یَخَفهُم وَ لَم یُذنِب اِلَیهِم فَسَلِمَ مِنهُم وَ سَخَت نَفسُهُ عَن کُلِّ شَى ءٍ ففازَ وَ استَکمَلَ الفَضلَ وَ اَبصَرَ العافیَةَ فَاَمِنَ النَّدامَةَ.
آدم دین دار، چون مى اندیشد، آرامش بر جان او حاکم است. چون خضوع مى کند متواضع است. چون قناعت مى کند، بى نیاز است. به آنچه داده شده خشنود است. چون تنهایى را برگزیده از دوستان بى نیاز است. چون هوا و هوس را رها کرده آزاد است. چون دنیا را فرو گذارده از بدىها و گزندهاى آن در امان است. چون حسادت را دور افکنده محبتش آشکار است. مردم را نمى ترساند پس از آنان نمى هراسد و به آنان تجاوز نمى کند پس از گزندشان در امان است. به هیچ چیز دل نمى بندد پس به رستگارى و کمال فضیلت دست مى یابد و عافیت را به دیده بصیرت مى نگرد پس کارش به پشیمانى نمى کِشد. (امالى مفید، ص ۵۲، ح ۱۴)
سخنان آموزنده:
آنان که گاهی به نعل میزنند و گاهی هـــم به میخ، سرانجام چکش واقعیت روی انگشتشان میخورد! (آلبرت انیشتن)
احکام شرعی امروز:
سوال: نمازگزارى در حال نماز خواندن و یا در پایان نماز متوجه مى شود که بخشى از لباسش و یا بخشى از فرش محل اقامه نمازش نجس مى باشد حکمش چیست؟ و تکلیف نمازش چه مى باشد؟ لطفاً مارا راهنمائى کنید.
جواب: نجس بودن فرش ضررى به نماز نمىزند مگر در صورتى که فرش و یا بدن و یا لباس نمازگزار،تر باشد به طورى که نجاست فرش به بدن یا لباس سرایت کند؛ و در مورد لباس چنانچه بعد از نماز متوجه شود که لباسش نجس بوده، نمازى که خوانده صحیح است و اگر در اثناى نماز متوجه شود که لباسش از قبل نجس بوده در وسعت وقت نماز باطل است ولى اگر در وسط نماز لباسش نجس شود و وقت هم داشته باشد چنانچه آب کشیدن لباس یا عوض کردن یا بیرون آوردن آن، نماز را به هم نزند باید در بین نماز لباس را آب بکشد یا عوض کند و یا اگر لباس دیگرى عورت را پوشانده، لباس را بیرون آورد والا باید نماز را بشکند و با لباس پاک نماز بخواند. (استفتائات مقام معظم رهبری)