سه مبتلا به تب دنگی دراستان اصفهان شناسایی شدند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: در روزهای گذشته سه فرد غیر بومی مبتلا به تب دِنگی در استان اصفهان شناسایی شدند و درمان شدند.
پژمان عقدک با بیان اینکه این افراد اهل امارات و پاکستان و استانهای جنوبی کشورمان بودند، افزود: تاکنون مورد فوتی بر اثر ابتلاء به تب دِنگی در اصفهان گزارش نشده است.
وی با اشاره به اینکه تاکنون ۱۲۲ نفر در کشور به تب دنگی مبتلا شدند و سه نفر نیز بر اثر این بیماری در کشور جان باختند، گفت: تب بالا (تا ۴۰ درجه سانتیگراد)، سردرد شدید، درد عضلانی و مفصلی، درد پشت چشم، درد شکم، حالت تهوع و استفراغ و بثورات پوستی از علائم این بیماری است و در موارد شدید، تب دنگی میتواند منجر به خونریزی شدید، نارسایی ارگانها، شوک و مرگ شود.
پژمان عقدک ادامه داد: پشه "آئدس اجیپتی" در آب و هوای گرم و مرطوب به خوبی رشد و تکثیر میکند و بارندگیهای فصلی میتوانند مکانهای مناسبی برای تکثیر این پشه باشد؛ تب دانگی واگیردار است و از طریق انتقال خون و یا اهدای عضو فرد مبتلا نیز منتقل میشود.
وی با اشاره به اینکه پشه دنگی مشاهده شده در کشور کُشنده نیست و نوع خطرنک آن مربوط به خارج از کشور است، افزود: نخستین مورد از تب دنگی در ایران در سال ۱۳۹۸ در استان هرمزگان به ثبت رسید، ورود این پشه به ایران به دلیل افزایش گرمایش جهانی و تغییرات آب و هوایی و همچنین افزایش سفرهای بینالمللی است.
عقدک افزود: موارد ابتلاء به تب دانگی در سالهای بعد به طور پراکنده در استانهای هرمزگان، بوشهر، خوزستان، سیستان و بلوچستان و فارس گزارش شده است.
تب دِنگی (Dengue fever) نام یک بیماری ویروسی است، به آن تب دنگ، تب دانگ و تب استخوانشکن هم گفتهاند، این بیماری از طریق گزش پشهای به نام پشه آئدس به انسان منتقل میشود، این پشه که به ببر آسیایی مشهور شده است در مناطق استوایی جهان بهویژه آسیای جنوب شرقی از جمله مالزی وجود دارد.
بنا بر گفته معاون بهداشت وزارت بهداشت و درمان، از سال ۹۸ تا ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ بیمار فعالی که در داخل کشور مبتلا شده باشد نداشتهایم، اما از روز ۲۶ اردیبهشت تعدادی از بیماران مبتلا به تب دنگی از امارات وارد کشور شدند و در کمتر از دو هفته آمار مبتلایان افزایش چشمگیری پیدا کرد.