استعمال سالانه بیش از ۲۰ پاکت سیگار فرد را در معرض ابتلا به سرطان ریه قرار میدهد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی،عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از دخانیات به عنوان قابل کنترلترین ریسک فاکتور ابتلا به سرطان نام برد و گفت: افرادی که برای ۲۰ سال مداوم سیگار کشیدند و سن آنان حدود ۵۵تا۷۰ سال است باید در حیطه غربالگری سرطان ریه قرار بگیرند.
دکتر محمد معینی با بیان این مطلب که ارتباط موثری بین دخانیات و سرطان وجود دارد افزود: دخانیات یکی از شناخته شدهترین و، اما قابل کنترلترین ریسک فاکتورهای ابتلا به سرطان است.
فوق تخصص آنکولووژی و هماتولوژی گفت: ریسک فاکتورهای محیطی مانند هوای آلوده، و سبکهای غذایی و همچنین ریسک فاکتورهای ژنتیکی که در ابتلا به سرطان نقش دارند کنترل آن در پیشگیری از سرطان از دخانیات مشکلتر است.
او افزود:باید کاهش مصرف دخانیات را بعنوان یک الگو درجامعه هم به منظور صرفه جویی اقتصادی و مهمتر از آن سلامت جامعه و پیشگیری از بروز خطرات در دستور کار قرار دهیم.
استادیار گروه داخلی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بر اساس مطالعات علمی، استفاده هر نوبت از قلیان به اندازه مصرف ۱۰ پاکت سیگار مضر است، لذا مهمترین راهبرد نرفتن به سوی دخانیات با یک اراده قوی و جدی است.
دکتر معینی افزود: قطعا ترک سیگار برای افرادی که سالیان زیادی مصرف کرده اند بسیار سخت است ولی با کمک پزشکان داروهایی تجویز میگردد که برای جایگزینی نیکوتین اثر بخش است.
وی گفت: آدامسهای نیکوتین، برچسبهای نیکوتین و داروهای کاهش وسوسه ذهنی افراد سیگاری برای ترک سیگار بسیار مفید هستند.