مدیر جهادکشاورزی مرند از پیش بینی تولید ۳۴ هزار تن گندم در این شهرستان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای آذربایجان شرقی، الهیاری گفت: خرید تضمینی گندم مازاد بر مصرف کشاورزان شهرستان مرند توسط مراکز خرید آغاز شد.
الهیاری گفت: خرید گندم در دو مرکز خرید تضمینی این شهرستان شامل مراکز خرید تعاونی تولید النجق (رودقات) و کارخانه آرد میلاد مرند (آذربایجان) شروع شد.
وی افزود: در مرکز خرید تعاونی تولیدی میشو محصول تولیدی کلزاکاران منطقه نیز خریداری میشود.
مدیر جهادکشاورزی مرند گفت: مراکز خرید تضمینی گندم و کلزا همه روزه حتی در روزهای تعطیل از ساعت ۸ صبح تا ۱۷ و در زمان پیک خرید از ساعت ۶ صبح تا ۲۰ محصول تولیدی کشاورزان منطقه را دریافت خواهد کرد و برای حمایت از کشاورزان کارشناسان جهادکشاورزی، عاملان تشخیص و ذی حسابی با حضور تمام وقت در مراکز خرید بر روند خرید تضمینی نظارت دارند.
وی سطح زیر کشت گندم در شهرستان مرند را ۱۵ هزار هکتار اعلام کرد و گفت: از این مقدار ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار گندم آبی محض، ۶ هزار هکتار نیمه آبی و ۶ هزار و ۵۰۰ هکتار گندم دیم است.
الهیاری خاطرنشان کرد: متوسط عملکرد شهرستان در گندم آبی محض ۵ هزار کیلوگرم در هکتار، در نیمه آبی ۲ هزار و ۸۰۰ کیلوگرم در هکتار و در دیم ۸۰۰ کیلوگرم است و پیشبینی میشود که امسال در شهرستان ۳۴ هزار تن تولید گندم داشته باشیم که از این میزان با کسر خود مصرفی کشاورزان تهیه بذور سال آتی و سایر مصارف حدود ۱۸ هزار تن خرید مازاد بر نیاز داشته باشیم.
الهیاری افزود: هر کیلوگرم گندم با چهار درصد افت مفید، دو درصد افت غیر مفید و ۱۲ درصد رطوبت به قیمت ۱۷۵ هزار ریال و کلزا با دو درصد ناخالصی و ۱۰ درصد رطوبت به قیمت ۳۵۰ هزار ریال از کشاورزان خریداری میشود.
وی اظهار کرد: به دلیل نظارت مستمر کارشناسان جهادکشاورزی بر مزارع محصولات زراعی در راستای پایش عوامل خسارت زا و اطلاع رسانی به موقع به کشاورزان برای کنترل علفهای هرز، آفات و بیماریها و توجه کشاورزان به توصیههای فنی کارشناسان محصول کلزا و گندم این شهرستان از کیفیت بالایی برخوردار است.
الهیاری اضافه کرد: امسال در راستای صیانت از دسترنج کشاورزان و تولید محصول سالم در سطح ۵ هزار و ۶۴۲ هکتار از مزارع گندم با علفهای هرز، یک هزار و ۷۲۰ هکتار با آفت سن در مرحله مادری و پوره و در ۵۶ هکتار با بیماری زنگ گندم مبارزه شیمیایی انجام گرفت.
وی تاکید کرد: با اطلاع رسانی لازم و کافی از رسانهها و مطبوعات به بهره برداران و گندمکاران شهرستان توصیه میشود گندم خود را تنها به مراکز خرید وابسته به جهادکشاورزی شهرستان تحویل دهند تا دست دلالان و اخلالگران از بازار قطع شود.
الهیاری همچنین از ادارات و ارگانهای مربوط درخواست کرد مراقبتهای بیشتری برای جلوگیری از خروج غیرقانونی گندم و آرد از محورهای مواصلاتی به شهرستان ها انجام دهند و این مهم با فعالیت گسترده دستگاههای مسئول مدیریت شود.