سی و هشتمین کتابخانه عمومی روستایی مازندران در روستای «الهچال» بابل افتتاح شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، مدیرکل کتابخانههای عمومی مازندران در آئین افتتاح کتابخانه روستای الهچال بابل گفت: امروز کتابخانهها پایگاههای فرهنگی و اجتماعی هستند که علاوه بر امانت کتاب، فعالیت دیگری از جمله حمایت از کسب و کارهای کوچک در این مراکز انجام میشود.
سکینهخاتون مهدیانپور افزود: این پروژه از سال ۹۱ شروع شده و با کمک اهالی روستا مسیر خدمت را دنبال کردیم تا در اربعین شهدای خدمت این کتابخانه را افتتاح کنیم.
مدیرکل کتابخانههای عمومی مازندران گفت: کتابخانه روستای الهچال به مساحت ۳۷۰ متر مربع در دو طبقه احداث شده، دارای مخزن، دو سالن مطالعه خواهران و برادران، دو نمازخانه مجزا، سالن اجتماعات و بخش کودک است.
امام جمعه بابل نیز در این مراسم گفت: اقدامات فرهنگی خوبی در این روستا شکل گرفته و ساخت کتابخانه هم اقدام بسیار در خور و شایستهای است و به همه اهالی و کسانی که در احداث این کتابخانه نقش موثری داشتند تشکر میکنم.
حجتالاسلام حسن روحانی افزود: اگرچه ساخت و ساز کتابخانهها هزینه دارد، اما شایسته است روستاها در کنار تکایا و مساجد، کتابخانه داشته باشند.
وی افزود: تقاضا داریم مسئولان در جلساتی که با دهیاران دارند، زمین به ساخت کتابخانه اختصاص داده و از خیران محلی برای احداث کمک بگیرند.
روحانی گفت: افراد بسیاری مراجعه میکنند و راهنمایی میخواهند که ثلث اموال خود را به چه اموری اختصاص دهند، باید تشویق به این امر داشته باشیم که در کنار تکایا و مساجد، کتابخانه بسازیم.
وی افزود: کتابخانه امر تزئینی نیست بلکه امر حیاتی است که در مجلس باید مورد توجه قرار گیرد.
فرماندار بابل هم در این مراسم گفت: امروز این پروژه را در حالی افتتاح میکنیم که محزون از فراق رئیسجمهور شهید هستیم و اگر قوت قلب رهبر انقلاب نبود، شاید مدتهای طولانی زمان لازم بود تا از شوک و بغض این خبر تلخ خارج شویم.
علی پیرفلک افزود: دلداری رهبری به مردم و مسئولان و تاکید ایشان بر استمرار راه شهید رئیسی، ما را امیدوار و مصمم میکند تا قدرشناس شهدای خدمت باشیم و از درخواستهای مردم غافل نشویم.
وی گفت: مردم کمک کردند تا این پروژه افتتاح شود و امیدواریم کتابخانه در این روستا یکی از پایگاههای مهم، قابل احترام، محل مراجعه مردم و به ویژه نوجوانان و جوانان باشد و بار علمی خود را تقویت کنند و آینده ایران اسلامی را به دست گیرند و نهاد کتابخانه هم سهم مهمی در بالندگی منطقه داشته باشد.
نماینده مردم بابل در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: سرانه مطالعه ما در مقایسه با دیگر کشورها بسیار کم است، سرانه مطالعه به خاطر سبک زندگی تحتالشعاع قرار گرفته است.
دکتر حسن حسننتاج گفت: سرانه مطالعه در کشورهای توسعه یافته ۱۱۳ دقیقه و در ایران ۱۳ دقیقه است و قابل مقایسه نیست و برای پیشرفت باید مطالعه را افزایش دهیم