استانهای هرمزگان- بوشهر و سیستان و بلوچستان در جنوب -و استانهای گیلان -مازندران و گلستان در شمال کشور- در معرض شیوع بیماری تب دنگی هستند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما حسین فرشیدی، معاون بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در نشست خبری با اشاره به شیوع بیماری تب دنگی در کشور در ماههای اخیر گفت: همانطور که عنوان شده بیماری تب دنگی با نیش پشه آئدس منتقل میشود و پدافند غیر عامل کشور باید در همه جای کشور برای مقابله با این بیماری فعال شود. اهمیت موضوع بیش از آن است که عنوان شده، زیرا به زودی راهپیمایی اربعین را داریم و شیوع این بیماری در مرزها و شهرهای مختلف گسترده خواهد شد.
وی افزود: در شهر پنجور پاکستان که فاصله ۱۰۰ کیلومتری با مرز ایران دارد، درگیر این بیماری هستند و انتقال زوار اربعین ممکن است از این مسیر هم رخ دهد.
معاون بهداشت گفت: در عراق -افغانستان و کشورهای عربی اطراف، این بیماری وجود دارد و نظام مراقبت ما باید نسبت به همه گیری آن هوشیار باشد.
وی ادامه داد: کارشناسان ما در مناطق هدف- در حال جستجوی تخم پشه نیز هستند -این پشه در روز دهها نفر را آلوده میکند و در صورت تراکم بالای پشه نمیتوان از شیوع آن جلوگیری کرد.
فرشیدی گفت: امسال در ۲۶ اردیبهشت اولین مورد ابتلا به تب دنگی در کشور مشاهده شد که این بیمار از کشور امارات مبتلا شده بود و به کشور آمد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت ادامه داد: از ۱۳۸ بیمار از ۲۶ اردیبهشت، ۷ نفر در کشور مبتلا شده که در شهر بندر لنگه هستند و ۱۲۸ مورد از امارات و تعدادی از پاکستان و بنین به کشور آمده اند.
فرشیدی با اشاره به فوت یک نفر بر اثر تب دنگی قطعی با منشا بیماری از امارات ادامه داد : سیستم رصد این بیماری با توجه به فعالیت از سال۹۵ بسیار هوشمندانه عمل کرده و تا کنون از شیوع آن در کشور جلوگیری کرده ایم
وی گفت: فرهنگ مردم و بهسازی محیط از شیوع این بیماری جلوگیری میکند. تخم این پشه بیش از یک سال در محیط باقی میماند و بر اثر بارندگی قابلیت تکثیر دارد و نباید در مناطق گرم و مرطوب اجازه تراکم پشه داده شود و مردم نباید در معرض گزش باشند.
دیر یا زود همه گیری تب دنگی در کشور رخ میدهد
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت نیز در این نشست نسبت به همه گیری تب دنگی هشدار داد و گفت: باید به فکر اطلاع رسانی درست در خصوص این بیماری باشیم.
وی ادامه داد: در حواشی رودخانهها و ساحل دریا امکان تکثیر بیماری تب دنگی بالاست. پشه آئدس برد ۵۰۰ کیلومتری دارد و در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و دانشگاه علوم پزشکی قم موارد شناسایی پشه گزارش شده است.
عرشی ادامه داد: سال گذشته ۶ میلیون ابتلا به تب دنگی در جهان رخ داده است و، چون این بیماری از جمله بیماریهای مرتبط با سفر است میتواند همهی دنیا را درگیر کند.