مصرف تریاک، حتی تریاک خالص، خطر سرطان را افزایش میدهد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی،مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای غیر واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور گفت: تریاک یا اوپیوم ماده بسیار اعتیادآوری است که حاوی انواع آلکالوئیدها مورفین، کدئین، پارامورفین است باورهای نادرستی در مورد تاثیر سوءمصرف تریاک و بیماریهای قلبی عروقی و دیابت در بین عموم مردم رواج دارد.
زهرا دستجردی افزود: با مطالعات علمی تاثیر سوءمصرف تریاک نه تنها رد شده، بلکه خلاف آن هم به اثبات رسیده است یعنی تریاک سبب افزایش فشارخون سیستولی وحتی سکتههای قلبی و مغزی میشود. علاوه براینکه تاثیری در کاهش قندخون ناشتا در بیماران دیابتی هم ندارد.
وی با تاکید براینکه مصرف تریاک، خطر مرگ زودرس بیماران دیابتی را حدود ۳۰ درصد و مرگ و میر ناشی از بیماریهای تنفسی را به میزان ۳ برابر افزایش میدهد، هم گفت: مصرف یک بار یا دوره کوتاه مخدرهایی از جمله مورفین صرفا در بیماران با دردهای شدید به ویژه بیماران مبتلا به سکتههای قلبی، سرطانهای بسیار پیشرفته که طول عمر کوتاهی خواهند داشت، با نظر پزشک معالج، قابل تجویز است.
دستجردی افزود: مصرف تریاک در مقایسه با دخانیات ماده بسیار قویتری در بروز سرطان است. تأثیر تریاک در بروز برخی سرطانها از سیگار هم بیشتر است. تریاک باعث بروز سرطانهای مغز، حنجره، ریه، پانکراس، مثانه، مری، معده و کبد میشود.