برترینهای جشنواره سرود فجر بسیج مازندران معرفی شدند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، آئین اختتامیه دومین جشنواره سرود فجر بسیج مازندران با حضور فرمانده سپاه کربلا و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در سالن اجتماعات غدیر برگزار شد.
در این مراسم برترینهای این جشنواره معرفی و تجلیل شدند.
رقابت۲۲ گروه سرود منتخب دیار علویان
مسئول مرکز آفرینشهای فرهنگی هنری بسیج مازندران با اشاره به اینکه فراخوان دومین جشنواره سرود فجر بسیج مازندران از اسفندماه ۱۴۰۲ آغاز شد بیان کرد: ۱۶۰ اثر به دبیرخانه استانی ارسال شد که پس از انجام داوریها ۳۰ گروه سرود به مرحله نهایی راه یافتند
محمد کوهی با بیان اینکه ۳ جلسه کارگاه آموزشی تخصصی برای مربیان راه یافته به مرحله پایانی برگزار شد خاطر نشان کرد: پس از بررسیهای نهایی از مجموع ۳۰ گروه منتخب ۲۲ گروه در دو رده سنی زیر ۱۵سال و بالای ۱۵ سال مجوز شرکت در مرحله پایانی را دریافت کردند
وی با اشاره به اینکه این ۲۲ گروه سرود در سه سطح با هم به رقابت پرداختند افزود: ۶ گروه برادران و ۱۲ گروه خواهران در بخش زیر ۱۵ سال و ۴ گروه دختران در بخش بالای ۱۵ سال به اجرا پرداختند
در پایان دومین جشنواره سرود فجر بسیج مازندران در بخش زیر۱۵ سال دختران، گروه سرود دختران آفتاب به مقام نخست دست یافت و گروههای سرود دختران مهدوی و عاشقان ولایت به ترتیب مقامهای دوم و سوم را کسب کردند
در بخش زیر ۱۵ سال پسران، گروههای سرود منجی، هدف و آینده سازان به ترتیب مقامهای اول تا سوم را از آن خود کردند
در بخش دختران بالای ۱۵ سال گروه سرود منجاح مقام اول و مصباح و شهید ابراهیم هادی به ترتیب مقامهای دوم و سوم را از آن خود کردند.
فرمانده سپاه کربلا هم در آئین اختتامیه دومین جشنواره سرود فجر بسیج مازندران ضمن تقدیر و تشکر از دست اندکاران این جشنواره گفت: متاسفانه از فرهنگ اصیل مازندرانی فاصله گرفته ایم و برگزاری این چنین جشنوارههایی به احیای فرهنگ و رسوم ناب دیار علویان کمک میکند.
سردار مسلمی افزود: سرود، نقش به سزایی در شکلگیری و پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی داشته است، آثار فاخری که در آن فرهنگ شهید و شهادت موج میزد.
وی با بیان اینکه سرود یک نوع رسانه است، تصریح کرد: دنیا از ابزار هنر برای انتقال مفاهیم استفاده میکند و سرود علاوه بر اینکه ابزار هنر میباشد، یک نوع رسانه هم به حساب میآید.
فرمانده سپاه کربلا افزود: امروز جامعه تشنه این هنرهاست و هرچه با مفاهیم ارزشی و با انواع و اقسام گویشهای مختلف همراه و در سطح کشور نشر پیدا کند، قطعا تاثیرگذاری بیشتری خواهد داشت.
سردار مسلمی با بیان اینکه فرهنگ بومی ما به شدت به این نوع از اجراها نیاز دارد خاطر نشان کرد: فرهنگ مازندران باید به نسل جوان منتقل شود، خیلی از هموطنان ما در ایران عزیز و خاصه در استان مازندران با گویشهای محلی بیگانه شدند و سرود یکی از ابزارهای زنده نگه داشتن فرهنگ ناب مازندرانی است.