مدیر بهداشت، ایمنی، محیط زیست و پدافند غیرعامل شرکت ملی گاز ایران گفت: جاری سازی PSM به منظور کاهش ریسک و خطر در شرکتهای گاز از برنامههای صنعت نفت هست.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،سیدجلال موسوی در افتتاحیه دوره آموزشی و تخصصی روسای HSE شرکتهای گاز استاتی که در ارومیه برگزار میشود، اظهار کرد: جاریسازی این طرح نیازمند زیرساختهایی است که در این زمینه واحدهای HSE شرکتهای گاز استانی باید نیازمندیهای خود را به ما اعلام کنند.
وی با اعلام اینکه هنوز زمانی برای آغاز فاز اجرایی طرح PSM اعلام نشده است، خاطرنشان کرد: این طرح تست شده و صرفا کمی به افزایش دانش در این خصوص نیاز هست که با بهرهگیری از اساتید خوب، این موضوع را توسعه خواهیم بخشید.
مدیر HSE شرکت ملی گاز ایران در ادامه با ابراز امیدواری برای مهادینه شدن فرهنگ HSE به معنای واقعی در صنعت گاز کشور، یادآور شد: اگر بتوانیم گفتمان مدیران شرکتهای گاز را به سمت و سویی سوق دهیم که در جلسات محتلف، بخشهایی از HSE به ویژه در خصوص مواردی که ضعف وجود دارد، صحبت کنند، قطعا گام بلندی در نهادینهسازی این حوزه برخواهیم داشت.
نورموسوی در ادامه با اشاره به اینکه ما باید در چند حوزه باید کار کنیم و به عنوان انتظار از روسای HSE گاز استانها مطالبه داریم، گفت: انتظاری که در بخش بهداشت است، انجام معاینات دورهای به صورت منظم با صددرصد پوشش هست.
وی با بیان اینکه مطالعهای که اخیرا داشتیم نشان از افزایش تا ۷ درصد بیماریها در بخشهای مختلف بوده که شاخصترین آنها قند، چربی، کبد چربی و افزایش وزن است، افزود: گرچه درمان بر عهده بهداشت صنعت نفت هست، اما خود شرکتها میتوانند در بخشهایی مثل تغذیه مثمرثمر واقع شوند.
مدیر HSE شرکت ملی گاز ایران دومین موضوع انتظاری را ارزیابی عوامل زیانآور شغلی در محل کار اعلام و خاطرنشان کرد: باید نسبت به فراهم شدن امکانات لازم جهت حذف عوامل زیانآور اقدام شود تا با اثربخشی مطلوب، کارایی پرسنل نیز افزایش یابد؛ البته این موضوع نه تنها خود شرکت بلکه باید به پیمانکاران و محل کار آنها نیز تسری یابد.
نورموسوی انتظار بعدی را، درس آموزی از حوادث دانست و اظهار کرد: ما نباید تکرار یک حادثه را داشته باشیم؛ در صورت تکرار، HSE آن شرکت و عملکردش زیر سئوال است. به نظرم فرهنگسازی خوبی در مورد درسآموزی از حوادث نداشتیم.
وی ادامه داد: ما میتوانیم از شبه حوادث درسآموزی داشته باشیم تا از به وجود آمدن حوادث پیشگیری کنیم.
مدیر HSE شرکت ملی گاز ایران، انتظار بعدی را پایش مداوم ایستگاههای تقلیل فشار ذکر کرد و گفت: یک نگرانی ما در بخش محیط زیست ماده ۲۷ قانون مالیات بر ارزش افزوده است. ایستگاههای TBS نزدیک به محل زندگی مردم در صورت داشتن آلودگی صوتی و هوایی که موجب آزار دیگران میشوند، امکان جریمه دارند.
نورموسوی خاطرنشان کرد: واحدهای HSE باید نسبت به پایشهای مداوم این ایستگاهها حساسیت زیادی داشته باشند و نسبت به کنترل آلودگی صوتی و جنبههای مختلف آن اقدام کنند.
وی دیگر انتظار از روسای HSE شرکتهای گاز استانی را توجه با جمعآوری و دفع پسماندها دانست و یادآور شد: کنترل پسماندهای شرکتها باید با حساسیت انجام گیرد؛ پسماندها باید از بابت جمعآوری و اننقال و دفع با کنترل بالایی انجام گیرد تا آسیبی به محیط زیست وارد نشود.
وی همچنین با اشاره به دو تعهد خود به مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران هنگام برعهده گرفتن مدیریت HSE این شرکت، گفت: من دو تعهد را برای خودم در HSE تعریف کردم؛ یکی مکانیزه کردن HSE و دومی اصلاح ساختار این واحد که همه تلاشام بر اجرایی شدن این دو تعهد است.